Beleef live het waaien van de wind over Amerika

0
Een min of meer real-time windkaart geeft een voorstelling van hoe snel en in welke richting de wind over de Verenigde Staten waait.

Fernanda Viégas en Martin Wattenberg zijn twee medewerkers van Google die zich bezighouden met databasevisualisatie. Ze hebben een kaart ontworpen waarop de beweging en de snelheid van de wind over heel de Verenigde Staten live wordt getoond. Je kan inzoomen op deze windkaart door erop te klikken. Om een idee te krijgen hoe sterk de windpatronen verschillen kan je ook een galerie bekijken met bewaarde snapshots.
De ontwikkelaars van de windkaart maken gebruik van de gegevens uit de National Digital Forecast Database. Die verzamelt op gezette tijdstippen gegevens over het weer op het Amerikaanse continent waaronder ook de windrichting en de windsnelheid. De windkaart is een voorstelling van de meest recent gemeten gegevens en is dus niet echt ‘real-time’. De makers zijn op zoek naar data voor andere regio’s of zelfs het hele aardoppervlak om ook daar een windkaart van te maken.

Wind Map

Wind Map (© ; licentie: )

url wind map: http://hint.fm/wind/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.