Pebble E-Paper Watch aanpasbaar polshorloge

Polshorloge verbindt via Bluetooth met iOs en Android toestellen

0
Een Kickstarter-project kondigt de Pebble aan, een Bluetooth polshorloge met E-Paper-scherm dat je kan aanpassen en waarmee je ook apps kan bedienen.

De Pebble maakt een verbinding met een iPhone of Android smartphone via Bluetooth 2.1+ EDR, waarna je apps uit de Pebble watchapp store kan laden op dit polshorloge. Ook softwareupdates worden door deze draadloze verbinding verzonden. Het polshorologe heeft een E-Paperscherm met 144 x 168 pixels en achtergrondverlichting. Je kan kiezen uit verschillende horlogeschermen. De Pebble is uitgerust met vier bedieningstoetsen. Een vibratiemotor geeft een stil alarm bij inkomende gesprekken, mail- en andere berichten.

Pebble E-Paper Watch

Pebble E-Paper Watch (© ; licentie: )

De Pebble heeft ook een accelerometer met bewegingsdetectie. Fietsers kunnen de Pebble gebruiken als fietscomputer en gebruikmaken van de gps in hun smartphone om bijvoorbeeld snelheid en afgelegde afstand te tonen. Ook bij het lopen kan de Pebble vergelijkbare gegevens tonen. Je kan de Pebble ook gebruiken om de muziekspeler van je smartphone te bedienen. Ontwikkelaars kunnen met de Pebble SDK andere toepassingen bouwen. De Pebble heeft een plastic behuizing en de 2 mm brede rubberen polsband is vervangbaar. Het E-Paper polshorloge wordt geleverd met een een speciale USB-kabel om het op te laden. Een batterijlading zou goed zijn voor meer dan 7 dagen gebruik.

Prijs en beschikbaarheid
De Pebble is een KickStarter project van het Amerikaanse bedrijf Pebble Technology. Op twee dagen tijd werd de vooropgezette 100.000 dollar al binnengehaald. Prijzen starten vanaf $ 99. De Pebble is bruikbaar met de iPhone 3GS, 4, 4S met iOS 5 of elke iPod Touch met iOS 5, evenals Android toestellen met OS 2.3 en hoger. Ondersteuning voor Blackberry, Windows Phone 7, of Palm phones is er voorlopig niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.