Stevige desktop met beproefde componenten bij Aldi Nederland

19
1646
Medion Akoya MD 8896 (P5355D)

Medion Akoya MD 8896 (P5355D) (© ; licentie: )

 
Technische fiche

Technische fiche Aldi MEDION AKOYA MD 8896 (P5355D)
Processor Intel Core i5-2380P (3,1 GHz of 3,4 HGz met Intel Turbo Boost-techniek, 6 MB Intel SmartCache)
Grafische kaart: AMD Radeon HD7670 DirectX 11 video met 1024 MB DDR5-geheugen
Werkgeheugen: 8 GB DDR3 SDRAM
Opslag:
Harde schijf: 1 Terabyte
Multiformat DVD-/CD-Brander
Ligplaats voor een USB 3.0 Medion HDDrive2Go super speed externe harde schijf
Netwerk & Communicatie:
Gigabit LAN 10/100/1000 Mbit/s
WLAN IEEE 802.11 n
Multimedia: 6-Kanaal HD Audio
Besturingssysteem: Windows 7 Home Premium (64Bit)

Aansluitingen achteraan

Aansluitingen achteraan (© ; licentie: )

Aansluitingen Vooraan:
•1 x USB 3.0
•1 x USB 2.0
•1 x Microfoon In
•1 x Hoofdtelefoon
•1 x eSATA
•Geïntegreerde Flash-kaartlezer
Achteraan:
•2 x PS/2
•4 x USB 2.0
•1 x LAN (RJ45)
•1 x DVI-I
•1 x VGA
•1 x HDMI
•1 x Front Line Out
•1 x Mic In / Subwoofer / Center Out
•1 x Line In / Back Surround Out

Extra: USB toetsenbord en optische USB muis

Prijs: € 599

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelKleine Belgische drumrobot aangestuurd via het web
Volgend artikelSynology NAS-servers voor montage in een rek
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

19 REACTIES

    • Normaal blijven de reclames hooguit één week in de winkel, tenzij vroeger uitverkocht. De kans dat je er nu nog ééntje vindt is eerder klein. Bij Medion kan je altijd eenzelfde (of gelijkaardig) toestel vinden, maar uiteraard ga je meer betalen – Aldi kan die prijzen immers maar waarmaken dank zij de wet van de grote aantallen.

  1. Dit was wat je noemt het koopje van de week. Ik heb er inmiddels 3 in huis gehad en 2 weer teruggebracht.
    De ene computer aangesloten en functioneerde prima, maar de tweede liep meteen bij het installeren al vast. (blue screen en een pok geluid). De herstel cd er in gedaan en het liep even als een tierelier, maar na het afsluiten en opnieuw opstarten hetzelfde probleem als bij installatie.
    Deze heb ik teruggebracht en bij een ander filiaal een nieuwe gehaald. Helaas gaf deze bij installatie hetzelfde probleem en dan nog driemaal erger. Meteen na het indrukken van de startknop hoorde je enkel pok pok pok pok pok en gaf meteen een blue screen.
    Dus deze ook maar teruggebracht.
    Vandaag maandag 16 april heeft de ene goedwerkende pc ook nog eens de geest gegeven. Ook deze pc loopt spontaan vast en geeft blue screen………….morgen ook deze maar weer terug brengen.
    Het binnen 30 dagen zonder opgaaf van reden kunnen terugbrengen bij de Aldi is dan ook nog het enige positieve van deze aankoop.

    • Kan inderdaad de harde schijf zijn, al doet het me denken aan een probleem dat ik destijds had met een nieuwe Fujitsu Siemens. Daar was het een verkeerde instelling van het bios, waardoor de pc enkel en alleen via de cd/dvd kon opgestart worden. Bij het starten ging die pc dus zoeken naar een cd/dvd, en dan hoorde je ook zo’n pok-pok-pok geluid.

  2. Ik vind erg goed dat de computers worden getest en ben erg blij dat ik wat lees over aldi pc’s ,ze zijn redelijk goed uitgerust met soft ware en werken prima je doet er redelijk lang mee en garantie vind ik ook juist dus waarom niet vergelijken en testen ! prijs is ook goed .Ga zo door !
    Gr Rob

  3. hoi,
    Iemand enig idee welk moederbord erin zit?
    ik wil graag de 2 x 4gb vervangen door 2 x 8gb, maar moet wel weten of het moederbord het aan kan. De processor kan het wel.

  4. Ik heb net deze pc gekocht en vraag me af of ik er een tv kaart in kan bouwen, sterker zou ik mijn tv kaart uit mijn oude medion pc er in kunnen bouwen. Ik zie eigenlijk niet de daarvoor bestemde sleuven/slots in het moederbord. Het lijkt of je helemaal niet kan uitbreiden.

    Ik hoop dat iemand snel het antwoord weet.

    • Bijgevoegde foto is het inwendige van de “voorganger”, de MD 8895 maar Medion gebruikt zowat altijd gelijkaardige moederborden. Je ziet daar onder het voedingsblok die twee witte stekkers, dat zijn twee PCI express type 1 sloten. Als je dus een TV kaart van dat type vindt, kan je die gerust op dat moederbord inpluggen. Let wel: ik ga er hierbij van uit dat deze MD 8896 een gelijkaardig (of hetzelfde) moederbord heeft.

      • Ik zie helaas bijgevoegde foto niet maar snap wat je bedoeld, er zitten inderdaad 2 PCI express slots. Ik heb ondertussen ook een tv kaart met een PCI express aansluiting gevonden. Ze zijn (nog) niet dik gezaaid maar wel te vinden.

  5. Mag ik eens vragen waarom er zoveel Aldi computer materiaal besproken wordt op deze site? Hebben jullie een band met Aldi?

    • Spijtig genoeg hebben we geen band met Aldi, we zouden maar wat graag de toestellen ook daadwerkelijk kunnen testen zodat we een “review” konden geven i.p.v. een theoretisch oordeel (preview). Eigenlijk is alles begonnen toen Aldi nog zuiver een voedingsdiscounter was, en plots groot nieuws: een computer tussen de aardappelen en de melk! We zijn dat dan blijven opvolgen, intussen hebben we daar toch een zekere reputatie in opgebouwd. Anderzijds heeft het feit dat we géén band hebben ook een voordeel: als een product op niets trekt kunnen we het ongegeneerd schrijven…

      • Ze worden dan ook quasi nergens ànders besproken. Veel recensies over de nieuwe Dell of HP, maar een bespreking van de nieuwe Medion is blijkbaar voor veel sites de moeite niet waard. Voor een “echte” game-enthousiast of zo vallen ze misschien een tikje karig uit (hoewel de game-Medions best goed zijn), en het aantal computersites dat zich op “de gewone man” richt ipv op de die hard gamer of videobewerker of weet-ik-veel is nogal beperkt.

        Dat terzijde: best leuk machine, maar ik mis (wederom) een SSD als primaire harde schijf. Vreemd eigenlijk, zo onbetaalbaar zijn ze niet meer.

        Nog een terzijde; deze pc is quasi identiek aan de Medion Akoya P5350 D (MD 8895), alleen heeft die een NVidia grafische kaart (GT530 met 1GB geheugen) en maar 4GB geheugen ipv 8GB. Kost ook wel €100 minder, dus als je wilt kun je die andere 4GB er meteen bijkopen in de betere pc-zaak… Ligt “nu” ook in de Aldi, maar dan met AZERTY-klavier en muis.

      • … dus als je wilt kun je die andere 4GB er meteen bijkopen in de betere pc-zaak…“: waarschijnlijk zal je wel 8 GB moeten kopen, Robin, want de meeste moederborden die Medion gebruikt heeft maar 1 paar geheugenbanken en die is meestal bezet door 2 latjes van 2 GB. Verder klopt het, er zijn ook veel gelijkenissen met de MD 8895.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.