Elektronisch papier van buigzaam plastic

0
57
LG Display kondigt aan dat het de productie opstart van ‘s werelds eerste plastic e-papier. Mogelijk betekent het een revolutie in de markt van e-readers.

LG’s nieuwe Plastic E-Paper Display is 6 inch (15,2 cm) groot en biedt een resolutie van 1024 x 768 pixels. Met een dikte van slechts 0,7 millimeter is het een derde dunner dan de schermen van glas. Bovendien kan het plastic e-ink-scherm vanuit het centrum gebogen worden tot 40 graden. Het E-Paper Display moet lezers het gevoel geven dat ze van papier lezen. LG deed ook valtesten met het plastic scherm. Vanaf een hoogte van 1,5 meter trad er geen schade op. Ook sloegen ze met een kleine hamer op het scherm zonder dat dit tot een breuk leidde of krassen achterliet.

LG Plastic E-Paper Display

LG Plastic E-Paper Display (© ; licentie: )


Het EPD-scherm zou e-lezers goedkoper maken en nog efficiënter laten omspringen met het stroomverbruik. Ook zou lezen van het e-papier minder vermoeiend zijn voor de ogen. LG zal de Plastic E-Paper Displays eerst leveren aan bedrijven in China. De eerste producten met plastic E-Paper zouden in Europa al volgende maand geïntroduceerd worden.

Vorig artikelOnline nieuws kan niet gratis blijven
Volgend artikelOpnieuw interessant geprijsde 15-inch laptop bij Aldi België
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.