Tablet of smartphone omtoveren tot universele afstandsbediening

0
157
Met het Griffin Beacon Universal Remote Control System tover je een tablet of smartphone om tot universele afstandsbediening met touchbediening voor gebruik met je tv, Blu-ray- of dvd-speler en andere home entertainment-apparaten.

De universele afstandsbediening voor iOS en Android toestellen van Griffin bestaat uit de Beacon, een apparaatje dat de signalen verzendt, en de applicatie Dijit Universal Remote. De Beacon werkt draadloos met vier AA-batterijen. Het pikt de signalen van een iPhone, iPad, iPod touch of Android toestel op en verzendt ze naar je home entertainment apparaten. De Beacon converteert Bluetooth signalen van smartphones en tablets in infrarode signalen die nodig zijn om de elektronische toestellen te bedienen. Je kan de Beacon opstellen waar je wil, zolang het infraroodsignaal vrij kan communiceren met je A/V-apparatuur.

Griffin Beacon Universal Remote Control System

Griffin Beacon Universal Remote Control System (© ; licentie: )

De Dijit app gebruikt een database met toestelcodes om de bedieningsknoppen van je tv, set-topbox, geluidssystemen, mediaspelers en meer te leren. Het heeft ook een leerfunctie voor apparaten die nog niet in de bibliotheek voorkomen. De batterijen zouden een autonomie van acht weken bieden bij intens gebruik van de Beacon. Op het internet vonden we prijzen voor het Griffin Beacon Universal Remote Control System rond € 70.

Vorig artikelAanraakgevoelige verf om huishoudapparaten mee te besturen
Volgend artikelEen oud computersysteem nieuw leven inblazen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.