Windows- en Mac-pc’s op afstand bedienen met smartphone of tablet

0
50

De eerste dertig dagen krijg je met LogMeIn Free sowieso de volledige functionaliteit van LogMeIn Pro 2. Pas daarna worden bepaalde functies uitgeschakeld als je niet betaalt.

 
Werking

Om toegang te krijgen tot een systeem, voer je je LogMeIn-wachtwoord in. Dan verschijnt een lijst met LogMeIn-computers in je netwerk. De actieve systemen zijn blauw, de niet-actieve grijs. Na eventueel nog eens het wachtwoord voor het te beheren systeem te hebben ingevuld (een door de beheerder instelbare optie), verschijnt diens desktop op jouw tablet. Op het scherm verschijnt ook een muispictogram waarmee je de linker- en rechtermuistoetsen kunt emuleren. Desgewenst kunt je via een pictogram overschakelen op een schermtoetsenbord en de computer daarmee bedienen. Met je vingers verklein of vergroot je het scherm. Dit gaat zonder horten of stoten. Het is ook mogelijk om de resolutie van de desktop op afstand te wijzigen, zodat die eventueel beter op jouw mobiele apparaat past. Heeft het systeem meerdere monitoren en desktops dan kunt je er via een pictogram of een vingeropdracht snel tussen schakelen. Scrollen in schermen gebeurt met twee vingers. Je kunt de computer uiteraard ook op afstand uitschakelen.

Logmein: Selectie te beheren computer

Logmein: Selectie te beheren computer (© ; licentie: )

 
Praktijk

De sessie start vrijwel ogenblikkelijk. Scrollen van bijvoorbeeld een website die opgeroepen werd in de browser van de pc gebeurde op afstand vrijwel even vloeiend als lokaal. Een deel van dit artikel hebben we op afstand via een Apple iPad 2 getypt in Microsoft Word 2007. Dit werkte zeker via WiFi met nauwelijks merkbaar snelheidsverschil. LogMeIn is daarom niet alleen geschikt voor hulp op afstand, maar kan ook worden gebruikt om lokale toepassingen, waarvoor geen app bestaat of die niet via een webdienst bereikbaar zijn, op afstand te gebruiken.

Conclusie
De gratis versie van LogeMeIn is interessant voor wie een of meer van zijn eigen pc’s op afstand wil besturen. Wil je meer mogelijkheden zoals lokaal printen of ook anderen op afstand toegang verlenen, dan dien je te investeren in de commerciële versie. LogMeIn werkt erg snel. Niet alleen kun je er op afstand problemen mee oplossen en hulp verlenen aan gebruikers in nood. De mogelijkheid om met je tablet of smartphone vlot lokale Mac- of Windows-programma’s op afstand te bedienen, is zo mogelijk nog indrukwekkender.

(84/100)

Adviesprijs
€79,99 euro/licentie voor iOS (iPhone / iPad / iPod app); €22,37 euro/licentie voor Android app; LogMeIn Free: gratis; LogeMeIn Pro: 52,95 dollar per client.
1
2
3
Vorig artikelAsus combineert smartphone met tablet en netbook
Volgend artikelRobuuste NAS van Synology voor vijf harde schijven
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.