High-end SSD-serie voor consumenten van Intel

0
32
Intel lanceert de SSD 520-serie, een reeks solid state drives die geschikt zijn voor zware toepassingen en beschikbaar in capaciteiten van 60 GB tot 480 GB.

Naar eigen zeggen is de nieuwe 6 Gbps SATA III SSD 520-serie Intel’s snelste en meest betrouwbare solid state drive (SSD)-reeks voor consumenten tot nu toe. SSD’s zijn gebaseerd op flash geheugenchips en hebben in tegenstelling tot harde schijven geen bewegende onderdelen waardoor ze minder energie verbruiken, betrouwbaarder zijn en snelle prestaties leveren. Voor de SSD 520-serie gebruikt Intel een LSI SandForce Flash Storage Processor met door Intel mee-ontwikkelde firmware.

De SSD 520-serie biedt een sequentiële leessnelheid tot 550 megabytes per second (MB/s) en een sequentiële schrijfprestatie tot 520 MB/s. Overige technische kenmerken van deze 2,5-inch SSD’s zijn onder andere: Advanced Encryption Standard (AES) 256 gegevensversleuteling en een sterker wachtwoord voor meer veiligheid in geval van diefstal of verlies. De Intel SSD 520-serie is verkrijgbaar in opslagcapaciteiten 60 GB, 120 GB, 180 GB, 240 GB en 480 GB. Intel biedt een garantie van vijf jaar op de nieuwe SSD 520-serie.

Foto van Intel
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelNASA toont nieuwe hoge resolutie foto van Aarde
Volgend artikelFoto’s afdrukken in fotolabkwaliteit met dye sublimation-printer
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.