Google lanceert Maps Game op Google+

0
36
Google kondigt een spel aan dat gebruik maakt van Google Maps en dat speelbaar is voor mensen die het sociale netwerk Google+ gebruiken.

Google Maps biedt meer dan alleen maar kaarthulp en nu hebben de ontwikkelaars in Mountain View er ook een spel mee gemaakt. Ze hebben een korte video online gezet om het Google Maps Game te promoten. Het spel wordt in februari gelanceerd in Google+ Games. De bedoeling is om een blauwe bal te navigeren over de kaarten van Google Maps. Niet alleen de straten worden een speelplein, ook binnen gebouwen kan je de hindernisrace spelen. Of zoals Google het spel aankondigt: “Play your world, like never before.”

Google Maps Game

Google Maps Game (© ; licentie: )

Het spel maakt gebruik van WebGL en je kan het spelen zonder dat je extra software dient te installeren. Google Maps Game integreert ook de ratings van Zagat Survey in het spel. Google kocht Zagat, dat restaurants, hotels, bars en plekken voor ontspanning beoordeelt, vorig jaar. Spelers kunnen punten verdienen door met de blauwe bal over locaties te navigeren die door Zagat werden beoordeeld. Zo wordt deze dienst meteen ook gepromoot.

Vorig artikelNieuwe Walkman muziekspelers met snelle oplaadfunctie
Volgend artikelGaming-laptop te koop bij Aldi Nederland
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.