Aldi Medion Akoya MD 98921 (P7624) laptop preview

Sterk begin van het nieuwe jaar bij Aldi België

7
 
Afzonderlijke grafische kaart

Maar Medion gaf deze Akoya MD 98921 ook nog een Nvidia GeForce GT 630M grafische kaart mee. Ook een nieuwkomer en net als de CPU gelanceerd in het 4de kwartaal van 2011. Ze staat gecatalogeerd als “a fast middle class graphics card for laptops”. Op het internet vonden we testen die aantonen dat deze kaart zowat alle spelletjes uit 2010 in hoogste definitie aankan, alleen voor nog recentere games zoals Anno 2070 en Skyrim moet je de details een beetje terugschroeven wil je voldoende vloeiende beelden (framerate) overhouden.

De NVidia Geforce GT 630M chip

De NVidia Geforce GT 630M chip (© ; licentie: )

De Nvidia GeForce GT 630M heeft een eigen geheugen van 1028 MB aan boord, maar de HD Graphics 3000 teert wel op het werkgeheugen van de laptop. Op zich is dat geen probleem want Medion monteerde 8 GB DDR3 SDRAM in de Akoya MD 98921.
Het systeem bepaalt zelf aan de hand van de noden van het ogenblik, welk van de twee grafische kaarten het gebruikt, als gebruiker merk je daar niets van.

7 REACTIES

  • Wat is dan precies het probleem? Wanneer ik naar de website van medion ga, afdeling service, en ik zoek op reserveonderdelen voor een MD98921 (P7624) dan vind ik daar toch “Akku, MSN: 40036340, 8 cellen, 14.6 Volt, 4.3 Ah” aan 99,- euro?

 1. Beste Rene,

  Even iets anders.

  Indien een overeenkomst met KPN wordt gemaakt met een internet snelheid van 20 MB en hiervoor betaald wordt, dan dient men dit na te komen.
  KPN meld in haar voorwoord m.b.t. de internetsnelheid, speedtest, dat slechts 20 MB min 20%, is 16 MB, GEHAALD KAN WORDEN, gelet op b.v. drukte op het internet vermeld KPN, echter, dan treedt het Evenwichtsbeginsel in werking.
  Om aan een gemiddelde snelheid van 20 MB te komen waarvoor men betaald, dient KPN de snelheid dan ook te verhogen met 20%, dus uit te komen op 24 MB.
  Dan is er sprake van een Harmonisch Evenwicht, aangezien de snelheid dan kan uitkomen tussen 16 en 24 MB, met een gemiddelde van 20 MB. Vaak wordt zelfs 16 niet gehaald.
  Zie tevens de EU bepalingen.
  KPN cq andere providers verdienen tientallen miljoenen euro’s extra, zonder dat er momenteel ook maar een tegenprestatie hunnerzijds tegenover staat.
  Indien ook hier het Evenwichtsbeginsel van toepassing is, wordt de consument keer op keer misleid.
  Dit is echt iets voor Mevrouw Neelie Smit Kroes en haar portefeuille.

  Verblijft met vriendelijke groet,

  Victor Spauwen

 2. Deze laptop is dikke brol, de eerste keer toen ik hem opstarte (duurt normaal gezien halfuur omdat hij nog vanalles moet installeren), heeft tot smorgens vroeg geduurt, en toen bleek dat hij nog altijd bezig was. Vervolgens afgezet en terug opgezet.
  Hij is ook helemaal niet zo snel, ik heb er zelfs redelijk veel programma’s afgegooid zodat hij misschien een beetje sneller zou zijn, tevergeefs.
  Uiteindelijk heb ik er toch verschillende documenten op gezet, heeft me enkele dagen gekost om hem te vervoledigen. Nu wil ik hem vandaag opstarten, gaat dit niet…
  vervolg komt…

 3. Aldi Medion Akoya MD 98921 (P7624) goede machine zonder twijfel ,maar te groot , log voor mobiel gebruik.
  Wat de prijs betreft goed voor een laptop met deze hardware.
  Maar toch geef ik liever 100 euro meer en heb ik de Medion desktop met de i7 processor.
  MEDION® ERAZER® PC X5335 D = 899 euro.
  MEDION® ERAZER® PC X5202 D = 879 euro.
  Maar goed dat is mijn keuze dus persoonlijk.
  Met vriendelijke groet en een mooi 2012 gewenst.
  Wanda.

  • Wederkerige wensen van ons team, Wanda. Wat je voorkeur betreft: die Erazers kosten wel 200 € meer, én je moet er dan ook een scherm bijkopen hé. Ik zie overigens weinig verschil tussen die X5335 en de X5202, op 4 GB RAM na.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.