Vrouwelijke gamers hebben meer seks

2
61
Vrouwen die online games spelen zijn socialer, gelukkiger en… hebben meer seks. Dat wijst een onderzoek uit dat werd uitgevoerd in opdracht van GameHouse, een Amerikaans bedrijf dat games ontwikkelt en verdeelt.

Je zou denken dat ze er geen tijd meer voor vinden eenmaal ze helemaal opgaan in een game, maar toch hebben online spelletjes spelende vrouwen frequenter seks dan hun niet-gamende geslachtsgenoten. Dat zou blijken uit een onderzoek dat Harris Interactive uitvoerde in opdracht van Gamehouse, de gamesafdeling van RealNetworks. 57 percent van de vrouwen die online gamen hebben seks, terwijl dat 52 percent is bij de vrouwen die niet gamen.

Uit de enquête, die werd uitgevoerd bij meer dan 2.000 Amerikaanse volwassenen, kwam ook naar voren dat 55 procent van de mensen die online games spelen vrouwen zijn. Het onderzoek ontmaskert hiermee het stereotype beeld dat het vooral mannen zijn die online gamen. De enquête hield rekening met games die gespeeld werden op computers, sociale netwerksites en mobiele apparaten.
Wat het onderzoek niet uitwees, was wanneer de vrouwen dan precies seks hebben. 61 percent van de vrouwelijke gamers spelen immers online spelletjes tussen 8 en 12 uur ’s avonds.

Infographic women who game (c) GameHouse

Infographic women who game (© ; licentie: )

Vorig artikelEenvoudig navigeren dankzij Navigon Flow
Volgend artikelMuziekstreamingdienst Deezer werkt volledig via browser
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.