Muziekstreamingdienst Deezer werkt volledig via browser

0
71
 
Squeezebox

De Logitech Squeezebox app activeer je via www.mysqueezebox.com en kun je dan weergeven op het apparaat of de apparaten van je keuze. Op het apparaat krijg je grotendeels dezelfde mogelijkheden als in de webinterface. Je kunt bladeren, zoeken, afspeellijsten oproepen, radiostations openen etc. Draai je je eigen Squeezebox server dan kun je de app ook daarin activeren. Het werkt probleemloos, maar wel tegen lage kwaliteit: 128 kbps cbr is hoorbaar minder van kwaliteit dan de 320 kbps cbr die je via je webbrowser kunt beluisteren. We kunnen dit Deezer niet echt verwijten: het is wellicht een vereiste van de platenmaatschappijen, die niet willen dat je hun muziek tegelijk op meerdere apparaten in huis tegen de hoogste kwaliteit kunt beluisteren. We kunnen dat dom vinden van hen, maar veel kun je er niet aan doen…

Deezer Squeezebox app

Deezer Squeezebox app (© ; licentie: )

Conclusie
Deezer ziet er gelikter uit dan simfy en biedt ook wat meer mogelijkheden, zoals een mixtafel en meer mogelijkheden om nieuwe muziek te ontdekken. Voor de rest zijn de mogelijkheden grotendeels gelijk. Dat geldt ook voor de kostprijs. Neem je je abonnement via Belgacom dan heb je wel het voordeel dat je de Facebook-integratie desgewenst links kunt laten liggen. Mensen die hun privacy ernstig nemen, zullen dat een voordeel vinden tegenover bijvoorbeeld Spotify. Wil je meer afspeelkwaliteit en een groter aanbod klassieke muziek dan kun je beter eens een kijkje nemen bij Qobuz. Je kunt het Premium+-abonnement een week gratis uitproberen, dus je kunt je gemakkelijk een eigen oordeel vormen.

(75/100)

Adviesprijs
Deezer Discovery: gratis, maar beperkt tot clips van 30 seconden
Deezer Premium: € 4,99
deezer Premium Plus: € 9,99

Website: www.deezer.com

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelVrouwelijke gamers hebben meer seks
Volgend artikelGratis cloudopslag voor Xperia smartphone-bezitters
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.