Muziekstreamingdienst Deezer werkt volledig via browser

0
71

Je kunt natuurlijk ook gewoon zoeken naar een song, een album of een artiest, of bladeren in de uitgebreide database met 13 miljoen songs. In “Mijn muziek” vind je de laatste release van je favoriete artiesten en radiostations, je eigen afspeellijsten en favoriete songs en de aanbevelingen en favorietse songs van je Facebook-vrienden.

 
Luisteren via apps en muziekspelers

Deezer heeft apps voor iPhones, iPad, BlackBerry, Android, Samsung en Windows Phone 7. Ook zijn er apps voor Logitech Squeezebox en Sonos, zodat je ook kunt luisteren via deze muziekspelers. Helaas is bij deze twee laatste de muziekkwaliteit beperkt tot 128 kbps cbr. We kunnen niet alles testen en hebben er de Android- en Squeezebox-apps uitgepikt.

 
Android

Deezer Android appIn de Android Market vind je de Deezer Mobile App. Die app is ook beschikbaar in het Nederlands en ze kan ook gekoppeld worden aan je Facebook-account. Ze start met een eenvoudig menu waarin je je speellijsten, albums, radiokanalen en eigen mp3’s (voor Premium+-abonnees) terugvindt. Je kunt ook muziek zoeken, de “What’s Hot”-lijsten van de Deezer-redactie oproepen en de instellingen wijzigen.
Muziek wordt standaard gedownload via WiFi en niet via 3G, al kun je dit wijzigen, maar pas dan uiteraard op voor de datakosten. Muziek die je kiest wordt eerst gedownload en pas daarna afgespeeld. Terwijl je iets afspeelt, wordt de platenhoes getoond. De interface is simpel en goed aangepast aan de Android-touchinterface. We probeerden de app met succes uit op een Android 3.1-tablet en een Android 2.3-smartphone. Ben je klaar met afspelen dan kun je de gekozen muziek desgewenst “desynchroniseren”. Ze wordt dan van je lokale opslagruimte verwijderd. Dit kan handig zijn op tablets of smartphones met beperkte geheugencapaciteit.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelVrouwelijke gamers hebben meer seks
Volgend artikelGratis cloudopslag voor Xperia smartphone-bezitters
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.