Muziekstreamingdienst Deezer werkt volledig via browser

0
68

Heb je al een Belgacom Packs Generation + Internet (met of zonder tv)  dan kun je gratis het Premium(+)-abonnement waar je recht op hebt activeren.
Het werkt wel erg omslachtig. Als je Belgacom-abonnee bent, moet je op de website bij internetopties – Deezer op de knop “Activeer deze optie nu” klikken en het elektronische formulier invullen. Daarna zal een Belgacom-medewerker u binnen de kantooruren terugbellen om de bestelling af te ronden. Zo staat het letterlijk op de website! Waarom dit niet volledig elektronisch kan, is ons een raadsel. Als Proximus-klant kun je Deezer wel online  activeren via de e-Services. Je bent dan als Belgacom-abonnee nog niet klaar! Je krijgt hierna immers een brief (jawel, een brief) met een activeringscode die je moet invullen bij deezer.com/belgacom. Proximus-gebruikers krijgen die code gelukkig via sms. Daarna kan je Deezer eindelijk beginnen gebruiken. Belgacom biedt eigen inhoud aan en organiseert ook allerlei wedstrijden, waarbij je onderandere kaartjes kunt winnen voor muziekmanifestaties en -optredens.

Deezer mixtafel

Deezer mixtafel (© ; licentie: )

 
Luisteren via je webbrowser

De webinterface is kleurrijk en overzichtelijk. Er zijn verschillende manieren om nieuwe muziek te ontdekken. Op de voorpagina zie je de nieuwste songs per genre, met eronder een overzicht van enkele thematische “radio’s” (per artiest of genre) en daaronder drie top tiens voor songs, albums en artiesten.
Deezer heeft ook smartradio’s (op basis van een bepaalde artiest) en radiostations in meer dan 12 verschillende genres. Wekelijks tipt een eigen redactie vijf albums in verschillende genres en worden er nieuwe thematische radiostations aangemaakt. Er is ook een Belgische redactie die muziek van eigen bodem onder de aandacht brengt. Met een klik kun je iets afspelen en dat wordt dan boven in de interface getoond. Daar kun je ook de lijst oproepen van wat je beluistert, de volgorde wijzigen, een mixtafel openen of de equalizer anders instellen. Dit kan zoals we al vertelden in een moderne browser zonder dat je extra software hoeft te downloaden.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelVrouwelijke gamers hebben meer seks
Volgend artikelGratis cloudopslag voor Xperia smartphone-bezitters
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.