Muziekstreamingdienst Deezer werkt volledig via browser

0
68

Deezer is 100% webgebaseerd en bruikbaar zonder softwaredownloads, hoewel er wel apps zijn voor mobiele toesttellen en digitale muziekspelers, waarvoor straks meer.

 
Installatie

Deezer werkt dus in principe via je webbrowser. Je kunt Deezer bovendien alleen gebruiken als je ook een Facebook-account hebt. Ook bij concurrent Spotify is dat overigens het geval. Klanten van Belgacom hebben echter de keuze om Deezer ook zonder Facebook-account te gebruiken.
Tijdens het creëren van je account, kun je al enkele privacy-instellingen wijzigen, om ze strikter in te stellen. We raden je dit sowieso aan. Zo kun je bepalen wie van je contacten mag zien welke muziek je beluistert. Standaard staat dit op “Openbaar”, maar je kunt dit beperken tot bijvoorbeeld “Vrienden”.

Deezer facebook integratie

Je kunt in Facebook beperken wie je Deezer-activiteiten mag zien (© ; licentie: )

Vervolgens verschijnt de melding dat Deezer standaard toegang heeft tot al je gegevens. (Als Belgacom-klant kun je dit achteraf uitschakelen.)
Nieuwe leden kunnen een week lang de Premium+-dienst van Deezer gebruiken. Daarna moet je betalen, of val je terug op de gratis Discover-dienst, die echter zeer beperkt is. (Straks meer over de abonnementsformules.)
Deezer stuurt je een mail met een toegewezen wachtwoord. Vergeet dit niet te wijzigen in een gemakkelijker te onthouden wachtwoord. Dit doe je via “Mijn abonnement”.

 
Compatibiliteit

Voor een optimale ervaring raadt Deezer je aan om een van de volgende browsers te gebruiken: Internet Explorer 9, Firefox 8, Safari 5 of Chrome 15.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelVrouwelijke gamers hebben meer seks
Volgend artikelGratis cloudopslag voor Xperia smartphone-bezitters
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.