Aldi 7-inch Android-netbook: kinderspeelgoed of niet?

12
348
De aansluitingen

De aansluitingen (© ; licentie: )

Aansluitingen
De aansluitingen zijn:
3 x USB 2.0,
1 x MMC en SD kaartlezer,
microfoon in,
koptelefoon uit,
1 x RJ45 netwerkaansluiting,
1 x voeding.

In Engeland wordt het toestelletje hoofdzakelijk verkocht met Windows CE als besturingssysteem, maar het bij Aldi Nederland verkochte model werkt op Android 2.3, een opensourceplatform gebaseerd op de Linux-kernel en het Java-programmeerplatform.

Netbook 7”: niet alleen voor kinderen!

Netbook 7”: niet alleen voor kinderen! (© ; licentie: )

Conclusie
Of dit nu een geschikt kerstcadeau is voor een kind van 5 jaar laten we maar in het midden, maar het is in ieder geval een zeer handig ding om op reis niet alleen je e-mails te lezen, via Facebook, Twitter en consoorten je sociale contacten te onderhouden, maar ook om te genieten van allerlei multimedia toepassingen. En voor € 89,99 kan je nooit veel gefopt zijn, maar hou er wel rekening mee dat het standaard flash-geheugen van 2 GB snel volloopt – investeer dus best ook nog in een SD-geheugenkaartje.
Adviesprijs
€ 89,99
Foto van Aldi Nederland
Website: Aldi Nederland
Categorieën: Distributeurs, Nederland
Naar begin pagina.
1
2
3
Vorig artikelXerox opent virtuele deuren researchlab
Volgend artikelPrimeur: de eerste tablet bij Aldi
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

12 REACTIES

  1. hallo,

    Ik heb er ook een maar die van mij was al premod naar een hele vage mod ik vroeg me af of iemand het orgineel heeft voor mij?

    MVG
    raymondo van dijk

  2. hallo,
    mijn dochter heeft dit netbook gekocht en is er mee aan de slag gegaan. nu is ze per ongeluk het huisje met de grijze balk ‘kwijtgeraakt’. dit stond op het scherm en daarmee kon je gelijk op internet. hoe krijgt ze dit terug ? hoop dat iemand me kan helpen of me kan verwijzen hoe ik er wel achter kan komen.

  3. hallo,
    wij hebben ook de7″ netbook bij Aldi gekocht maar begrijpen niets van de werking… wie kan ons verwijzen naar een website / cursus ofzo waar op heel gemakkelijke manier staat hoe je met dat ding om moet gaan? t is voor kids… dus zij zullen ’t wel weten maar wij helaas (nog) niet. onze bedoeling is om ‘m vooral voor teksten en internet te gebruiken. welk prog. hebben we nodig om er op te kunnen typen? (bij voorkeur gratis progr.) en weet iemand of het mogelijk is om de “kids versie” eraf te halen en het apparaat er wat meer voor volwassenen uit te laten zien? alvast bedankt voor jullie reactie (hopen we…;-)

    • app voor tekstverwerking zoek ik ook nog.
      ik weet wel dat je de achtergrond kan veranderen ( staat in het boekje hoe je dat kan doen ) volgens mij is dan de kidsversie eraf.

      • Olive office wellicht? Het enige kineds dat ik eraan gemerkt heb is de internetbeveiliging. Als die uitstaat kun je alle websites bezoeken.

  4. Een reviewer op Dealextreme die het heeft gekocht, zegt er het volgende over:
    – Erg klein en licht
    – Helder scherm met goede kijkhoek
    – Geluid via koptelefoon zonder ruis
    – Toetsenbord zelfs met grote vingers goed bruikbaar
    – WiFi-adapter verbindt goed, maar wordt wel snel heet
    – Batterij is niet erg goed: als ze op 50% zit heb je nog maar 10 à 15 minuten autonomie. Daarvoor heb je 2 uur (met WiFi) tot 4 uur (zonder WiFi) autonomie.
    – Op usb poort kun je een 3G modem aansluiten en dat werkt (hij zegt er wel niet bij welk merk van 3G modem). Op die manier heb je als je wil ook internet waar er geen WiFi is.
    – Hou er rekening mee dat dit apparaat geen webcam, noch een gps aan boord heeft.

    • EPC, Imos, AlphaChrome… als je wat zoekt op het internet ga je dit toestel nog onder heel wat andere namen terugvinden. Ik ben er tot nu toe niet in geslaagd de “echte” fabrikant terug te vinden, waarschijnlijk zal dat iets Chinees, Taiwanees of zo zijn dat hier totaal onbekend is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.