Aldi Netbook 7-inch Android-netbook preview

Aldi 7-inch Android-netbook: kinderspeelgoed of niet?

12
Vanaf woensdag 7 december 2011 kan je bij Aldi Nederland voor € 89,99 een 7-inch netbook kopen met Google Android 2.3 als besturingssysteem. Aldi prijst deze kleine en goedkope netbook aan met de tekst: “Voor kinderen vanaf 5 jaar en hun ouders”. Een stukje speelgoed dus? Wij zochten het uit.

De informatie die Aldi geeft is summier, en dat is dan nog een understatement. Dus ging DiskIdee op onderzoek. Om misverstanden te vermijden: wij hebben deze netbook niet zelf in handen gehad. We moeten het dus stellen met de informatie die in de Aldi-folder staat. Daarom vermoeden we dat het hier over dezelfde netbook gaat die in Engeland bij Amazon.co.uk reeds te koop was onder de naam EPC 7-inch, temeer omdat die ook daar aanbevolen wordt “voor kinderen vanaf 5 jaar”.

Aldi Netbook 7” vanaf 7 december 2011 te koop in Nederland

Aldi Netbook 7” vanaf 7 december 2011 te koop in Nederland (© ; licentie: )

Autonomie
Dit is geen kinderspeelgoedje met vier toetsen dat het kenwijsje van Nijntje of Mousti speelt, maar een volwaardig computertje waarmee je met of zonder draad (10/100M Ethernet of 802.11b/g WiFi) op het internet kunt. Het heeft een 7,2-inch lcd-scherm – dat is ongeveer 18 cm met een resolutie van 800 x 480 pixels ( WSVGA ).
Het toestelletje meet 213,5 x 141,8 x 30,8 mm en weegt net geen 500 gram, plus 800 gram voor de batterij. De batterij heeft een capaciteit van 1800mAh, goed voor een autonomie van 4 tot 8 uur.

In Engeland bij Amazon reeds te koop onder de naam EPC 7”?

In Engeland bij Amazon reeds te koop onder de naam EPC 7”? (© ; licentie: )

12 REACTIES

 1. hallo,

  Ik heb er ook een maar die van mij was al premod naar een hele vage mod ik vroeg me af of iemand het orgineel heeft voor mij?

  MVG
  raymondo van dijk

 2. hallo,
  mijn dochter heeft dit netbook gekocht en is er mee aan de slag gegaan. nu is ze per ongeluk het huisje met de grijze balk ‘kwijtgeraakt’. dit stond op het scherm en daarmee kon je gelijk op internet. hoe krijgt ze dit terug ? hoop dat iemand me kan helpen of me kan verwijzen hoe ik er wel achter kan komen.

 3. hallo,
  wij hebben ook de7″ netbook bij Aldi gekocht maar begrijpen niets van de werking… wie kan ons verwijzen naar een website / cursus ofzo waar op heel gemakkelijke manier staat hoe je met dat ding om moet gaan? t is voor kids… dus zij zullen ’t wel weten maar wij helaas (nog) niet. onze bedoeling is om ‘m vooral voor teksten en internet te gebruiken. welk prog. hebben we nodig om er op te kunnen typen? (bij voorkeur gratis progr.) en weet iemand of het mogelijk is om de “kids versie” eraf te halen en het apparaat er wat meer voor volwassenen uit te laten zien? alvast bedankt voor jullie reactie (hopen we…;-)

  • app voor tekstverwerking zoek ik ook nog.
   ik weet wel dat je de achtergrond kan veranderen ( staat in het boekje hoe je dat kan doen ) volgens mij is dan de kidsversie eraf.

   • Olive office wellicht? Het enige kineds dat ik eraan gemerkt heb is de internetbeveiliging. Als die uitstaat kun je alle websites bezoeken.

 4. Een reviewer op Dealextreme die het heeft gekocht, zegt er het volgende over:
  – Erg klein en licht
  – Helder scherm met goede kijkhoek
  – Geluid via koptelefoon zonder ruis
  – Toetsenbord zelfs met grote vingers goed bruikbaar
  – WiFi-adapter verbindt goed, maar wordt wel snel heet
  – Batterij is niet erg goed: als ze op 50% zit heb je nog maar 10 à 15 minuten autonomie. Daarvoor heb je 2 uur (met WiFi) tot 4 uur (zonder WiFi) autonomie.
  – Op usb poort kun je een 3G modem aansluiten en dat werkt (hij zegt er wel niet bij welk merk van 3G modem). Op die manier heb je als je wil ook internet waar er geen WiFi is.
  – Hou er rekening mee dat dit apparaat geen webcam, noch een gps aan boord heeft.

  • EPC, Imos, AlphaChrome… als je wat zoekt op het internet ga je dit toestel nog onder heel wat andere namen terugvinden. Ik ben er tot nu toe niet in geslaagd de “echte” fabrikant terug te vinden, waarschijnlijk zal dat iets Chinees, Taiwanees of zo zijn dat hier totaal onbekend is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.