Staalharde mobiele USB 3.0-schijf

0
69

Praktijk
De Freecom Mobile Drive Sq werd direct door onze Windows 7-test-pc met Renesas (voorheen NEC) USB 3.0-host controller herkend.
Het schijfje presteert bijna even snel als een interne SATA-schijf van de eerste generatie. In HD Tach meten we een gemiddelde doorvoersnelheid van 84,1 MB/s, een maximale doorvoersnelheid van 134,1 MB/s bij een random access tijd van 18 ms en 0% cpu-gebruik. In ATTO Disk Benchmark noteren we een gemiddelde doorvoersnelheid van 101 MB/s voor lezen en 102 MB/s voor schrijven. In Roadkill’s Disk Speed 2.0 ten slotte meten we een maximale leessnelheid van 100,88 MB/s, een gecachete leessnelheid van 197,88 MB/s, een random access tijd van 18,43 ms en een algemene score van 531,6 punten.

Freecom mobile drive sq ATTO testresultaten

Freecom mobile drive sq ATTO testresultaten (© ; licentie: )

Conclusie
De Freecom Mobile Drive Sq 500 GB ziet er erg mooi uit, maar presteert gelukkig ook goed. Je hoeft dus geen compromis te sluiten tussen prestaties en design; wel betaal je iets meer voor dit schijfje dan voor een mobiel schijfje met een gewoon uitzicht. Freecom geeft twee jaar garantie op het schijfje.

(89/100)

Adviesprijs
€ 109 voor 0,5 TB; € 159 voor 1 TB.
Foto van Freecom
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
Vorig artikelAarde vanuit het ISS gefilmd in HD
Volgend artikelDraadloze router met Powerline technologie van D-Link
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.