Staalharde mobiele USB 3.0-schijf

0
70

Voor Windows-gebruikers wordt daarnaast ook nog een versie van het back-upprogramma Nero BackIt Up and Burn meegeleverd. Ook kun je via de Windows-software een back-up maken van de software die op het schijfje staat. Mac-gebruikers dienen dit manueel te doen.

Freecom Mobile Drive Sq Windows-software

Freecom Mobile Drive Sq Windows-software (© ; licentie: )

Technisch
Binnen in de Freecom Mobile Drive Sq zit een 2,5-inch SATA-drive met bewegende onderdelen. Dit is dus geen ssd. Dat kan ook niet als we naar de prijs kijken. De 500 GB-versie kost 109 euro, terwijl je voor de 1 TB-uitvoering 159 euro moet neertellen. Wij testten overigens de 500 GB-uitvoering. Die bevat een Hitachi HTS545050A7E SATA-300 schijfje met 8 MB cache en een rotatiesnelheid van 5400 tpm. Welke schijf Freecom voor de 1 TB versie gebruikt weten we. Evenmin is het zeker dat altijd hetzelfde schijfje intern wordt gebruikt. Fabrikanten wisselen soms als ze elders een betere prijs kunnen krijgen.
De 500 GB-versie is slechts 1,05 cm dun, terwijl de 1 TB versie 1,3 cm dun is. Het schijfje haalt zijn voeding uit de USB-aansluiting. Je hebt dus maar één kabel nodig. Bij oudere computers of sommige tv’s kan dit wel voor problemen zorgen als hun USB-poort onvoldoende stroom levert.

Op de laatste pagina van dit artikel vind je de volledige technische specificaties van de Freecom Mobile Drive Sq.

1
2
3
4
5
Vorig artikelAarde vanuit het ISS gefilmd in HD
Volgend artikelDraadloze router met Powerline technologie van D-Link
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.