Staalharde mobiele USB 3.0-schijf

0
De nieuwe Mobile Drive Sq van opslagspecialist Freecom valt op door zijn eigenzinnige design. Het vierkante platte mobiele schijfje werd ontworpen door Arman Emami, winnaar van verschillende industriële design awards. Het oog wil ook wat, allemaal goed en wel, maar presteert dit schijfje ook zoals je van een USB 3.0-drive mag verwachten? Wij zochten het voor je uit.

De in Berlijn woonachtige en uit Iran afkomstige industriële ontwerper Arman Emami is verantwoordelijk voor het wat ons betreft erg geslaagde design van de nieuwe Freecom Mobile Drive Sq. Het schijfje is vierkant en plat. De rand van het grijze roestvrijstalen omhulsel wordt maar op één plaats onderbroken voor de USB-aansluiting. Freecom Mobile Drive Sq handOok zit er een klein wit statusledje in. Het stalen omhulsel is gezandstraald en bestand tegen vingerafdrukken en krassen.

In de verpakking
Behalve de schijf zelf vind je in de verpakking nog een korte USB-kabel van 0,5 meter en een erg beknopte Quick Install Guide.

Software
Alle handleidingen en software staan op het schijfje zelf. Je maakt daar natuurlijk best een back-up van op je eigen pc. Voor Mac-gebruikers worden alleen een formatteerprogramma en een Green button-programma meegeleverd. Meer over die “groene knop” later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.