Samsung introduceert serie SSD’s met opslagcapaciteit tot 512 GB

0
23
Samsung brengt een nieuwe serie Solid State Drives (SSD) op de markt. Het bedrijf fabriceert zelf alle kernelementen, zoals de NAND Flash, SSD-controller en het DRAM-geheugen voor een optimale werking.

De Samsung SSD 830 Series met SATA III (6 Gbps) bieden een sequentiële leessnelheid tot 520 MB/s en een sequentiële schrijfsnelheid tot 400 MB/s. De nieuwe serie Solid State Drives van Samsung zijn verkrijgbaar met een geheugencapaciteit van 64 GB, 128 GB, 256 GB en ook 512 GB. SSD’s maken gebruik van flashgeheugen in plaats van de draaiende platters van harde schijven. Daardoor zijn SSD’s veel sneller, verbruiken ze minder energie, geven ze minder warmte af en zijn ze veel betrouwbaarder. Mocht de stroom tijdens het werken onverwachts uitvallen, dan zorgt de firmware in de SSD 830 Series ervoor dat belangrijke gegevens niet beschadigd worden.

Met een Samsung SSD kun je een pc of notebook snel en eenvoudig upgraden. Samsung levert het softwarepakket Norton Ghost bij de SSD zodat je je Windows en applicaties niet opnieuw moet installeren en data niet handmatig moet verplaatsen. Ook worden de SSD’s geleverd met een houder om de 2,5-inch SSD in een ruimte van 3,5-inch te plaatsen, inclusief alle benodigde kabels en gedetailleerde instructies. De notebookversie bevat een USB-naar-SATA-adapterkabel om eenvoudig je gegevens over te kunnen zetten. Met de Samsung SSD Magician software kan je je systeem voor de SSD optimaliseren.

Prijs en beschikbaarheid
De Samsung SSD 830 Series hebben de volgende prijzen: 109 euro voor 64 GB, 209 euro voor 128 GB, 379 euro voor 256 GB en 745 euro voor 512 GB.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelHet internet in geuren
Volgend artikelDraagbare 3G Wireless-N router van TP-Link
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.