Het internet in geuren

0
22
Ze bedenken de vreemdste dingen. Wat dacht je van Olly, een toestelletje dat je kan programmeren om een geur te verspreiden telkens als je een bepaalde website bezoekt of een notificatie krijgt.

De geurrobot is een klein apparaat dat je aansluit op je computer en configureert om een geur naar keuze te verspreiden bij activiteiten op het internet. Wil je een bloemengeur opsnuiven als je een afspraakje hebt, een chocoladegeur telkens als je wordt geretweet of een rotte visgeur als je wordt geünfollowed? Olly doet het voor je.
Het enige wat je moet doen is het welbepaalde aroma in de geurrobot aanbrengen. Het toestelletje heeft aan de achterzijde een uitneembaar gedeelte waar je de geur in kan aanbrengen. Dat kan een geurolie zijn, een stukje fruit of zelfs een druppel gin, aldus de makers. Je kan verschillende Olly’s op elkaar stapelen en ze uitrusten met diverse geuren.

Olly the web connected smelly robot

Olly the web connected smelly robot (© ; licentie: )


En je kan zelf aan de slag met Olly, want de code is vrij en alle onderdelen kan je zelf maken met een 3D-printer. Tenminste, dat is de bedoeling, want momenteel is de instructiepagina op de Olly website nog “Under construction”. En een kant-en-klare geurrobot is voorlopig ook nog niet te koop.

Vorig artikelTitaan met Windows Phone 7.5 Mango werkt vlot, maar is duur
Volgend artikelSamsung introduceert serie SSD’s met opslagcapaciteit tot 512 GB
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.