Krachtige router voor actieve gezinnen

0
77
Routers evolueren – net als alle andere ICT-producten – erg snel. Onlangs kondigde Cisco dan ook de vernieuwde Linksys E-serie aan. Deze reeks bestaat uit vijf routers die snelheden aankunnen tot 450 Mbps met een 3 x 3 spatial stream configuratie. De Linksys E3200 is gericht op actieve huishoudens die nood hebben aan een performante router. Wij onderwierpen het toestel uiteraard aan een grondige test.

De vernieuwde Linksys E-serie omvat vijf routers, zodat iedereen de geschikte router kan kiezen. De Linksys E1200 bijt de spits af als instapper en wordt aangevuld door de Linksys E1500. Beide routers zijn single-band en beschikken over vier Ethernet-poorten (10/100). De Linksys E2500 is een simultane dual-band router en meteen ook de middenklasser in het gamma. Tot slot wordt het gamma afgesloten met de Linksys E3200 en de eerder besproken Linksys E4200. Deze routers zijn voorzien van Gigabit- en USB-opslagpoorten.

Cisco Linksys E3200 High Performance Dual-Band N Router

Cisco Linksys E3200 High Performance Dual-Band N Router (© ; licentie: )

In de doos
De Linksys E3200 High Performance Dual-Band N Router wordt geleverd met een stroomadapter, een cat.5E netwerkkabel, een meertalige snelstartgids en een cd-rom. De (Nederlandstalige) snelstartgids is erg summier en verwijst eigenlijk naar de cd-rom die je door de installatie zal loodsen. Meer daarover lees je verderop in deze review. Een uitgebreide, meertalige (ook Nederlandstalige) gebruikshandleiding voor de E-serie kan je vinden op de meegeleverde cd-rom.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelKleinste kleurenmultifunctional in Xerox’s WorkCentre gamma
Volgend artikelCompacte NAS’en voor twee harde schijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.