Canon fotoprinter gebruikt twaalf afzonderlijke inktkleuren

0
36
Canon breidt de PIXMA printerserie uit met een A3+ printer die twaalf afzonderlijke inktkleuren gebruikt. De nieuwe PIXMA PRO-1 is bedoeld voor zowel professionals als serieuze amateurfotografen.

De PIXMA Pro-1 is Canon’s nieuwe vlaggenschip onder de fotoprinters. Het 12-inktsysteem met nieuwe LUCIA pigmentinkten zorgt voor een enorme uitbreiding van het kleurenspectrum en de nieuwe Chroma Optimizer geeft een prints een coating voor een uniforme glans en een hogere dichtheid in zwart. De vijf monochroom inktkleuren produceren zwart-wit prints met superieure detailweergave in donkere en lichte delen met een vloeiende tintgradatie en gereduceerde korrelvorming, aldus Canon.
De PIXMA PRO-1 printer ondersteunt een 1200 dpi invoerresolutie zodat hij het toegenomen aantal pixels van professionele camera’s kan verwerken en vloeiende prints kan produceren met resoluties tot maximaal 4800 x 2400 dpi. De printer maakt gebruik van Canon’s FINE printkop met 12.288 spuitmondjes. Hij heeft ook een nieuw Optimum Image Generating (OIG) systeem dat de kleur van de foto analyseert en de optimale inktcombinatie en het volume van de inktdruppels nauwkeurig berekent. De PIXMA PRO-1 heeft ook drie kleurinstellingen: de nieuwe Photo Colour modus voor frisse blauwe en groene tinten, de Linear Tone modus voor kleuren met lineaire tintkrommen en de ICC Profiles modus voor papierspecifieke kleurprofielen.

Canon PIXMA PRO-1

Canon PIXMA PRO-1 (© ; licentie: )


De PIXMA PRO-1 produceert een A3+ print in 2 minuten, 55 seconden in standaard kwaliteit. De printer heeft ook een Ethernet aansluiting om hem via het netwerk te delen en is ook uitgerust met een Hi-Speed USB 2.0-poort. Canon levert de PIXMA PRO-1 met Easy-PhotoPrint Pro plug-in software voor de printerinstellingen en om het printen van batches mogelijk te maken.

Prijs en beschikbaarheid
De Canon PIXMA PRO-1 is vanaf november 2011 te koop voor een adviesprijs van € 899.

Foto van Canon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelKrachtige 14-inch laptop in slanke behuizing
Volgend artikelAndroid tablet met klein scherm en kleine prijs
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.