Android tablet met klein scherm en kleine prijs

0
145

Misschien dat een firmware-update hier nog soelaas kan brengen… Ook de sensor die de draairichting van het scherm regelt, is te gevoelig afgestemd.

Autonomie
Acer geeft geen autonomiecijfers, maar de Iconia Tab A100 heeft wel maar een erg lichte Lithium-Ion batterij met twee cellen… waarom deze tablet verhoudingsgewijs dan toch nog zo zwaar is, blijft een vraag… Die lichte accu is natuurlijk niet goed voor de autonomie. In onze standaard e-reading test haalden we nauwelijks 5,5 uur, de helft van zijn grotere broer de Iconia Tab A500. Acer Iconia Tab A100 (2)Jammer genoeg kun je de A100 niet laden via een usb-lader en moet je de meegeleverde stroomadapter met bedrijfseigen aansluiting gebruiken. Het snoer van die adapter is trouwens veel te kort.

Conclusie
De Acer Iconia Tab A100 is een compacte 7-inch Android-tablet die goed presteert, maar wel redelijk zwaar is en enkele problemen heeft met de reactiesnelheid van het scherm en sommige sensoren. De beperkte autonomie is wat ons betreft het enige echte nadeel van deze kleine Android-tablet. Maar goed, naar verhouding tot andere tablets is zijn prijs wel erg laag, dus dat je dan wat compromissen moet sluiten is niet meer dan logisch.

(69/100)

Adviesprijs
€ 299,99. (Nvdr.: begin december komt de A101 met 3G functionaliteit op de markt. Diens prijs is momenteel nog niet bekend.)
Foto van Acer
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikelCanon fotoprinter gebruikt twaalf afzonderlijke inktkleuren
Volgend artikelBritse advertentiewaakhond vindt seks wel, geweld niet overdreven in Duke Nukem ad
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.