Android tablet met klein scherm en kleine prijs

0
143

Natuurlijk de recentere 10-inch Android-tablets van Samsung en Sony wegen met respectievelijk 568 en 592 gram niet zoveel méér dan deze kleine Iconia Tab. Deze tablet is met 1,31 cm ook redelijk dik voor zo een kleintje: heel wat dikker dan de grotere Samsung, Sony of de Apple iPad2.

Praktijk
Acer bracht op de Iconia Tab A100 geen veranderingen aan in de standaard Android-interface, dit in tegenstelling tot bij de grotere Iconia Tab A500. Wij vinden dat niet erg. Wil je de standaardinterface wijzigen dan vind je daar overigens meer dan genoeg apps voor in de Android Market. Sowieso vertragen dit soort interfaceveranderingen je tablet, reden waarom de kleinere Iconia Tab A100 in de meeste benchmarks net iets sneller presteert dan zijn grote broer, ondanks het feit dat de interne hardware dezelfde is. Qua snelheid presteert deze tablet hetzelfde en soms zelfs iets sneller dan de Samsung Galaxy Tab 10.1 en dat is een van de snelste Android-tablets die je momenteel kunt verkrijgen.

Acer Iconia Tab A100 (3)

Er is echter een maar… het scherm is té aanraakgevoelig, wat in sommige applicaties tot onverwachte resultaten leidt. Vooral bij het typen of bij het bladeren is dat soms knap lastig. (Nvdr.: Acer laat weten dat er een binnenkort een systeem-update komt die de gebruiker zal toelaten om de aanraakgevoeligheid van het scherm zelf in te stellen, net zoals dat nu al kan bij zijn grote broer de A500.)

1
2
3
4
Vorig artikelCanon fotoprinter gebruikt twaalf afzonderlijke inktkleuren
Volgend artikelBritse advertentiewaakhond vindt seks wel, geweld niet overdreven in Duke Nukem ad
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.