Android tablet met klein scherm en kleine prijs

0
145

De voeding is trouwens exact dezelfde als die van de Acer Iconia Tab A500. Ze heeft hetzelfde nadeel, namelijk een veel te korte kabel van nauwelijks een meter. Het poetsdoekje dat je wel nog bij zijn grote broer krijgt, ontbreekt hier. Dat kon er blijkbaar gezien de voor een Android-tablet lage prijs niet meer vanaf.

Uitrusting
De Iconia Tab A100 heeft een 7-inch multitouch-aanraakscherm met een resolutie van 1024 x 600 pixels. De processor en chipset zijn dezelfde als bij de Iconia Tab A500 (Nvidia Tegra 2-250 aan 1 GHz met 1 GB werkgeheugen). Het ingebouwde flashgeheugen bedraagt 8 GB en je kunt dit uitbreiden met een microSD-geheugenkaartje. Deze tablet ondersteunt uitsluitend WiFi-verbindingen en is momenteel niet verkrijgbaar in een 3G-uitvoering (al is er onder een klepje al wel een sim-slot aanwezig, maar dat is in deze versie dichtgemaakt – in december 2011 komt de verder identiek A101 uit met 3G-functionaliteit). Bluetooth 2.1 EDR (met A2DP stereogeluid) is eveneens van de partij. De sensoren en camera’s zijn identiek aan die van de Iconia Tab A500 (accelerometer, gyroscoop, a-gps, 2mp camera op de voorkant en 5mp camera op de achterkant).

Acer Iconia Tab A100 (2)

Afmetingen en gewicht
De Iconia Tab A100 is uiteraard kleiner en lichter dan de A500. Als je een flinke hand hebt, kun je hem in één hand vasthouden. In een binnenzak past deze tablet niet, daar is ze iets te groot voor:  11,7 x 19,5 x 1,31 cm. De A100 weegt 401 gram: meer dan de gemiddelde e-reader, maar bijna de helft lichter dan zijn grote broer.

1
2
3
4
Vorig artikelCanon fotoprinter gebruikt twaalf afzonderlijke inktkleuren
Volgend artikelBritse advertentiewaakhond vindt seks wel, geweld niet overdreven in Duke Nukem ad
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.