Acer Iconia Tab A100 7-inch Android-tablet review

Android tablet met klein scherm en kleine prijs

0
De Acer Iconia Tab A100 is een Android-tablet met een 7-inch scherm. Voor het overige lijkt deze tablet als twee druppels water op de Iconia Tab A500 die we in mei testten. Toch is hij niet helemaal identiek aan zijn grotere broer. Een test!

De Acer Iconia Tab A500 was de eerste Android 3 ‘Honeycomb’ tablet die DiskIdee testte. We waren er redelijk positief over, al vonden we hem wel wat te groot en te zwaar. Ondertussen zijn er slankere, lichtere en snellere Android-tablets verkrijgbaar, zoals de onlangs door ons geteste Samsung Galaxy TAb 10.1 en Sony Tablet S. Maar de Iconia Tab A500 heeft nog altijd iets voor op die recentere tablets, namelijk een lagere prijs. Ook de Acer Iconia Tab A100 die we dit keer op onze testbank leggen, is veel goedkoper dan de aangekondigde kleine Samsung Galaxy Tab die eind dit jaar op de markt komt. Acer Iconia Tab A100Je vindt hem voor (veel) minder dan 300 euro. Het is ook weer een primeur voor Acer, want dit is de eerste 7-inch Android 3-tablet die effectief verkrijgbaar is. Android 3 ondersteunde tot voor kort alleen maar schermen van rond de 10 inch, maar onlangs kwam er een update uit die ook kleinere schermen kan aansturen.
De Iconia Tab A100 draait uiteraard die laatste, geüpdatete Android 3.2 versie. Behalve zijn kleinere scherm en kleinere formaat lijkt de Iconia Tab A100 overigens als twee druppels water op zijn grote broer. Maar toch zijn er verschillen tussen beiden, zoals uit onze test zal blijken.

In de verpakking
Naast de tablet zelf vinden we in de verpakking nog een kleurrijke startbrochure met duidelijke uitleg over de werking en functies van de tablet, een usb-kabel en een externe voeding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.