België-Nederland met een desktop-pc

0
465
Mogelijk zit er deze brander van Samsung in

Mogelijk zit er deze brander van Samsung in (© ; licentie: )

CD-DVD brander
In de Belgische Akoya MD 8360 zit een Samsung SH-S223C multi-format cd/dvd brander. Of diezelfde brander ook in de Nederlandse Akoya MD 8363 zit weten we niet, maar indien dat wel zo is geven we toch een opmerking mee uit de Duitstalige computerbladen: voor het branden niet klakkeloos “maximum speed” aanvaarden, maar altijd één trapje trager aanklikken of je gaat opmerkelijk veel onbruikbare cd’s en dvd’s maken.

Software
Met de 64 bit versie van Windows 7 als besturingssysteem, Microsoft Office 2010 Starter geïnstalleerd als tekstverwerker en rekenblad, Windows Live Essentials voor zowat alles wat met Internet te maken heeft, Corel Draw Essentials voor je fotobewerking en Ashampoo Burning Studio om cd’s en dvd’d te schrijven en te kopiëren kom je al aardig ver.
Wat ons betreft mag je de in tijd beperkte versie van Kaspersky Internet Security 2011 er gerust afhalen en vervangen door een gratis alternatief.

De meegeleverde software

De meegeleverde software (© ; licentie: )

Conclusie
Is voor jouw 499 euro die Nederlandse aanbieding met de Medion Akoya MD 8363 (E2210D) Allround PC nu interessanter dan de Belgische Medion Akoya E2305 (MD 8360) Multimedia PC? Voor dezelfde prijs heeft de Nederlandse Akoya MD 8363 een recentere en iets krachtere processor, maar toch is dat geen volledige compensatie voor de minder goede grafische kaart. Daarom geven we de Belgische versie een streepje voor.
De Nederlandse benaming “Allround PC” vinden we wel beter geschikt voor deze computer dan de Belgische “Multimedia PC”. Want dat is het tenslotte: een allround desktop tegen een aanvaardbare prijs.

Een uitgebreide technische fiche vind je zoals gewoonlijk op de volgende bladzijde van dit artikel.

Adviesprijs
€ 499
Foto van Aldi Nederland
Website: Aldi Nederland
Categorieën: Distributeurs, Nederland
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
Vorig artikelBetaalbare Nokia smartphone met nieuwste Symbian Belle-software
Volgend artikelProfessionele, gebruiksvriendelijke pc-labeler van DYMO
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.