Aldi Medion Life P4310 (MD 98910) Android smartphone preview

Aldi Android-smartphone lijkt goede deal

290
Vanaf zaterdag 25 februari 2011 kun je bij Aldi België voor de derde maal een 4,3-inch Android 2.3 ‘Gingerbread’ smartphone kopen voor 199 euro. Dat is weinig geld. Maar is het ook een goede deal? DiskIdee zocht het voor je uit.

Aldi België pakt op 15 oktober a.s. 11 januari 25 februari a.s. uit met een heuse Android-smartphone. De Medion MD98910 kost slechts 199 euro, maar draait wel de nieuwste Android-versie (Gingerbread 2.3.4), heeft een capacitief aanraakscherm van 10,9 cm (4,3 inch) en wordt geleverd met allerlei accessoires, waaronder een carkit en navigatiesoftware met voorgeïnstalleerde kaarten. Met deze smartphone kun je dus niet alleen telefoneren en internetten, maar ook navigeren. Voor relatief weinig geld lijkt dit een goede deal, maar is het dat ook? Wij zochten het uit.

 
Wat je krijgt

De Medion Life P4310 (MD98910) smartphone draait Android 2.3.4, de recentste versie van Google’s besturingssysteem voor smartphones. Hij heeft een 4,3-inch capacitief led-aanraakscherm met een resolutie van 800 x 480 pixels. Aldi Medion MD98910 smartphoneEen FM-radio is ingebouwd. Op de achterkant zit een 5-megapixelcamera met led-flits en op de voorkant een 2-megapixelcamera voor videogesprekken. Mobiel internetten kan via WiFi, UMTS, EDGE of GPRS. Een A-GPS chip is eveneens ingebouwd. Aldi levert bovendien navigatiesoftware en voorgeïnstalleerde Benelux-kaarten mee. Een 4 GB microSD-kaartje is ook in de prijs inbegrepen en als dat niet genoeg is verkoopt Aldi je voor 19,99 euro nog een 16 GB exemplaar van Intuix erbij. Een carkit met autostroomlader en houder worden eveneens meegeleverd. Een stroomadapter, usb-kabel en oortjes zitten ook in de verpakking. Deze smartphone weegt 140g en meet 126 x 68 x 12 mm. Al met al een compleet pakket voor 199 euro.

 
Technische details

Over sommige technische details blijft Aldi vaag in zijn brochure en op zijn website. Zo wordt de schermresolutie nergens vermeld.

290 REACTIES

 1. De wifi van mijn medion sluit van zn eigen af en de paar seconden dat hij dan aan is, scant hij niet en netwerk toevoegen lukt ook niet.

 2. het geluid van de gsm werkt niet meer.
  de beltoon en beluisteren van muziek is niet hoorbaar, nochtans staat het volume op maximum.
  de gsm trilt enkel nog bij ontvangst gesprek.

  weet er iemand raad ?

  mvg

  Filip

 3. ik geraak niet op de camera, deze app werkt niet…
  nog iemand dit probleem al gehad?
  ik heb al andere cameras gedownload , maar telkens werkt het niet.
  voor de rest geen problemen, alleen camera werkt niet. Leuk is anders als je smartphone hebt zonder camera

 4. Ik heb mijn medion moeten rebooten omdat het niet meer wou starten, operatie is gelukt maar het probleem is:

  ik kan niet meer op google play, en dus geen apps downloaden (volgens mij te wijten aan een verouderde android versie)
  google play is op deze versie trouwens steeds android market…
  wanneer ik probeer in te loggen op android market kan er geen verbinding gemaakt worden met de servers…
  nochtans kan ik surfen zonder probleem met Wi-Fi

  Iemand toevallig een oplossing? of een manier om een nieuwe android te downloaden in het geval dat dit het probleem is…
  alvast bedankt ! 🙂

 5. Het lijkt erop dat mijn GPS chip niet meer werkt. Bij Instellingen>Lokatie- en beveiligingsinstellingen staat GPS-sattelieten aangevinkt, maar ik krijg in Sygic Mobile Maps de melding “Afgesloten GPS-verbinding – Hardware-instellingen controleren”. Heeft iemand een idee om dit op te lossen of een App om eenvoudig te controleren of er nog een GPS verbinding is? Bij voorbaat bedankt.

 6. hallo, ik krijg men gsm niet meer aan. Enkel de woorden Medion verschijnen.Tis al. Kan iemand mij dringend helpen….Mijn berichtengeheugen was vol en mijn geheugen bijna ook…dus ik wou berichten wissen maar dat ging niet.Toen wou ik hem uitzetten en terug aanzetten en nu krijk ik enkel de woorde MEDION op men scherm .Tis al…Please help me….

  • Batterij is waarschijnlijk plat geweest, of nog te plat: opladen. Bij opstarten krijg je terug MEDION en daarna een scherm om jou PIN terug in te geven.

  • Heb dit ook gehad en moest mijn toestel resetten, dit doe je als volgt: je houd volgende toetsen ingedrukt: de grote toets links op je telefoon, de eerste toets van de drie zwarte toetsen onder je scherm en dan nog de aan/uit toets rechts op je telefoon. Dan kom je in een menu en dan kies je optie 4. Zie Hopelijk kan je iets met deze uitleg. Groetjes ilse

  • Ik heb hetzelfde probleem hij probeert op
   Te starten de witte tekst medion verschijnt
   En dan moet normaal de werelbol komen
   Met het scherm waar je uw 4 cijferige code
   Moet invullen maar dat doet ie niet.
   Hij probeert terug en de witte letters medion
   Verschijnen terug toestel is 3 jaar en 5 maanden

 7. Al iemand zoveel problemen gehad met zn medion smartphone dat hij nu voor de 5e keer werd opgestuurd voor herstelling in een jaar tijd…?
  SD-kaart is niet te openen vanuit de camera app maar dan wel vanuit bestandsbeheer; de speakers kraken meer dan ze een verstaanbaar geluid produceren zowel beltonen als gesprekken; microfoon volgens mij stuk want in een gesprek verstaat merendeel van de mensen mij moeilijk of zelfs niet; LED flits lamp werkt niet meer sedert vorige herstelling en zelfs bij fabrieksinstellingen herinstellen verandert er bitterweinig tot niets en keert terug na ongeveer 2dagen. Ik ben het moe…

  • Kan je niet echt vergelijken met deze (is nog maar 3 weken geleden verkocht geweest). De vorige Medion was van fabrikant ZTE en deze van een andere. Tja, ik vrees dat je er eentje van de maandagproductie gekregen hebt…kan altijd gebeuren, maar je hebt gelijk wanneer je hem terugkrijgt na herstelling mag je wel verwachten dat hij in orde is. Dit nieuwer Medion toestel hier is echt een aanrader en goed geluid, misschien de reden dat ze veranderd zijn van fabrikant/leverancier bij Medion.

 8. Heb t gevonden, heb ineens de link naar die website maar opgeslaan voor het geval ik dit nog eens moest voor hebben, merci voor de hulp

  groeten ilse

 9. @Inge: ook al een paar keer voorgehad, effe de batterij uithalen en terug insteken, start daarna gewoon terug op. Wat de oorzaak is weet ik niet maar het werkt wel. proberen maar!

  • dank je Jul.
   Is ondertussen gelukt. Ik denk wel dat ik met een virus zit. Ik krijg soms de melding dat mijn berichtengeheugen vol zit maar er zitten bijna geen berichten in men geheugen. en die melding blijft verschijnen. denk dat het daarmee is dat men phone soms vastzit. Heb al een antivirus programma laten draaien maar niets terug te vinden van virus.

   • Ik heb dit ook. Het geheugen zit blijkbaar te vol om nog nieuwe apps te installeren, terwijl bijna alle apps op het geheugenkaartje staan en er nog 58% intern geheugen vrij is. Ik kan geen nieuwe versie van Opera installeren, zelfs geen kleine app, enz.

 10. Mijn Medion start niet meer op. Hij blijft hangen als het icoon van Medion tevoorschijn komt. Nog iemand die dit probleem heeft gehad? groeten

  • sinds vanmorgen wil mijn medion niet meer opstarten, hij blijft net als bij inge hangen als het icoon van medion tevoorschijn komt, heb de batterij al uit het toestel gehaald en daarna terug proberen op starten maar weer hetzelfde probleem
   iemand die me kan helpen
   groeten

   • Ilse,heb deze week ook het probleem gehad en kreeg hem ook niet meer opgestart ook al had ik de batterij eruit gehaald. Heb dan naar medion gebeld en daar moest ik hem volledig resetten. Dit gaat als volgt: 3 toetsen moet je 4 mogelijkheden. Je neemt de 3de keuze (bevestigen doe je met de rechtse toets onderaan de phone) dan krijg je nog es een keuze menu en daar staat nog eens een yes en die bevestig je ook.
    Let wel dat je sd-kaart verwijdert want ik was al men apps kwijt.
    Groetjes inge

   • Best de gsm volledig resetten. Dit gaat als volgt: 3 toetsen moet je 4 mogelijkheden. Je neemt de 3de keuze (bevestigen doe je met de rechtse toets onderaan de phone) dan krijg je nog es een keuze menu en daar staat nog eens een yes en die bevestig je ook.
    Let wel dat je sd-kaart verwijdert want ik was al men apps kwijt.

     • Het nathan, ik probeer t uit te leggen: je houd volgende toetsen ingedrukt: de grote toets links op je telefoon, de eerste toets van de drie zwarte moesten onder je scherm en dan nog de aan/uit toets rechts op je telefoon. Hopelijk k
      an je iets met deze uitleg. Groetjes ilse

   • beste inge,
    merci voor de tip, erg genoeg ben ik een echte leek op t vlak van elektronische toestellen :s
    welke toetsen moet ik dan juist inhouden om te resetten?
    groeten

 11. Beste,
  Ik heb deze Medion-ZTE Skate vorig jaar gekocht en ik ben SUPER tevreden. Alles wat ik wil doen, werkt.
  Nu.. mijn vriend in Spanje heeft zijn SIM-kaart (van zijn Iphone) eens getest of deze werkte, niet dus.. Maar nu ik mijn eigen kaart erin heb gestopt, kan ik geen verbinding meer maken met het mobiele netwerk. Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen (en hopelijk zonder fabrieksinstellingen te heractiveren)?
  Hartelijk dank!

  • Wellicht moet je de mobiele verbindingsinstellingen herconfiguren, dit gebeurt niet altijd correct op de automatische manier. Je vindt die instellingen onder Menu, Instellingen, Draadloos en netwerken, Mobiele netwerken, Namen toegangspunten. Als daar al een operator staat, op drukken met je vinger en de instellingen controleren en aanpassen volgens de aanwijzingen van je operator. Staan er meerdere operatoren, selecteer dan de juiste zodat het bolletje er groen wordt. Bv. voor Mobile Vikings moet je bij APN web.be en bij Gebruikersnaam en wachtwoord web of web.be invullen en al de rest op zijn standaardinstellingen laten staan. Kan je ook geen sms’en versturen dan moet je nog bij de sms-app die je gebruikt kijken of het juiste SMSC-telefoonnummer ingesteld staat (bij sommige telefoons staat die instellingen dan weer bij die van de toegangspunten).

   • Beste Jozef,
    Hartelijk dank – heb mijn APN-settings nagegekeken met wat ik van mijn internet-provider vond op het internet.
    Maar dit kan niet de reden zijn, want het werkt nog steeds niet. Ik kan alle beschikbare mobiele netwerken opzoeken, maar bij verbinding maken krijg ik steeds “Kan momenteel geen verbinding maken met het netwerk. Probeer later”. Misschien ook, omdat ik nog steeds in het buitenland ben?
    Kan er nog een andere setting de verbinding met het mobiele netwerk blokkeren?
    Dankjewel

    • Beste,
     Ben terug in het land en blijkbaar was mijn nummer volledig afgesloten. Deze is heractiveerd en alles werkt ondertussen weer.

   • beste je kunt uw toestel configureren
    druk *983*o# KOM JE IN EEN HEEL ANDER MENU DAARIN KUN JE ALLES CONFIGUREREN
    WEET ER SOMS IEMAND HOE IK EEN HEEL HELDERE LEDLAMP KAN LATEN BRANDEN OP DIT TOESTEL GR J VERHULST

 12. Hallo,ik heb een Smartphone mit Android 2.3.5
  p4 310 (MD 98910)
  Overal zocht ik naar een hardcase of iets alternatief.Uiteindelijk vond ik een hoes,maar bij het laten vallen,wat niet ongebruikelijk is met zo ’n grote GSM,is het scherm stuk,gebarsten!!!Ik heb 16 dagen plezier gehad van dat ding en vind ik spijtig!€199 is niet niets hé?Is hiervoor een oplossing?Graag antwoord a.u.b..M.v.g.,Vicky.

 13. Heb nog een vraagje… Een website die ik heb toegevoegd aan mijn favorieten kan ik achteraf niet wissen in het overzicht. Enig idee hoe dit moet? Er komt toch geen ‘verwijderen’knop? Eveneens bij het overzicht van de geluidsrecorderopnames die gemaakt zijn. De reeks verschijnt maar ik kan er geen enkele wissen, iemand enig idee hoe dit moet?

  Dank,

 14. Reeds een tweetal maal voorgekomen dat het wekkersysteem niet werkt. Op het eerste gezicht alles ok (melding op het display)doch bij de instellingen zijn de gegevens zoals het weksignaal,
  de geluidssterkte ed niet actief. Is voor mij heel belangrijk, weet iemand raad?
  groetjes
  Carlos

 15. Hey, ik heb een probleem met sms’jes te ontvangen… Ik ontvang sommige sms’jes gewoon niet, ineens komen er 5 tegelijk binnen, alsof ze zijn blijven hangen op mijn telefoon en één sms’je al de rest ‘er door trekt’… Het ligt niet aan de sim-kaart (expres vernieuwd) en niet aan Proximus, het moet wel degelijk aan de telefoon liggen. Versturen, lukt perfect. Kan iemand helpen? Dank!

 16. Type in dialer: *983*0#
  Ga naar sensors en terwijl je de sensor niet bedekt (met je oor normaal) click calibrate.
  Vanaf nu gaat je scherm terug aan als je hem van je oor weghaalt. Hopelijk is het dit wat je bedoelde

  • oke bedankt en weet je ook waarom mijn led licht niet werkt?
   gr jaak

   het zwart beeld is opgelost denk ik bedankt

 17. bste ik heb ook een smartphone mb 98910

  2problemen als ik een nummer bel word het beeldscherm zwart en kan ik de tel niet meer onderbreken dus als men dan vraagt druk 1 kan ik niet want ik heb geen beeldscherm zodra men aan de andere kant oplecg-ht komt het beeldscherm weer terug
  ook de flash lamp werkt niet ik hoor hem wel klikken aan uit das al geen licht dus
  wat moet ik hiermee is alles verloren als ik hem reset? graag antwoord gr j verhulst

 18. om in België live-tv met yelo van Telenet te kunnen bekijken moet je adobe air installeren maar de telefoon is niet compatibel hiermee.

  bij het bekijken van bepaalde websites krijg ik volgende fout : http status 500

  weet er iemand een oplossing voor beide problemen ?

 19. Hallo,
  ik vindt de telefoonfuntie van deze ALDI smartphone MD 98910 een echte ramp! Naast het feit dat je wel heel voorzichtig moet zijn bij het aanraken van het scherm, zodat je niet een ongewenst nummer begint te bellen, kan je (en dit is toch te gek voor woorden!) niet bellen naar een nummer waar een keuzemenu op loopt, want je scherm deactiveert zich zodra je verbinding hebt, je kan geen keuze maken, en GEEN ENKELE mechanische toets kan dit menu onderbreken !! dus / batterij eruit halen en opnieuw opstarten + pincode etc..
  Is hier misschien een oplossing voor ?

  • @ Herman,
   Kijk eens na bij de vorige posts hier, je moet je toestel calibreren en dan kan je deze problemen ermee verhelpen …
   mvg,
   kaat

  • Zie reactie 44.2

   Ik had hetzelfde probleem. En na uitvoering van de lichtsensor calibratie, was het probleem opgelost. Geen frustraties meer met deze smartphone !

 20. Allen,
  Wanneer kom die gsm MD98910 van aldi nog eens terug?
  Weet iemand daar antwoord op.
  Hendrik

 21. @ Patrick ,
  Ik heb een mail gestuurd via het contactformulier van medion.be , ik kreeg direct een voorlopige automatische mail terug ivm tips hoe de batterij langer meegaat ….
  Ben benieuwd hoe hun verdere reactie zal zijn ….
  mvg,
  katia

  • beste,
   om de batterij een lang leven en én goede conditie te geven, is het belangrijk om bij de aankoop van toestellen met lion,polimer en andere moderne batterijen het toestel eerst +- 24uur op te laden om de batterij volledig op te laden.
   om ze én zo goed mogelijke conditie en uithoudings vermogen te geven, moet u de batterij de eerste 5à6 maal volledig laten leeglopen tot het toestel uitvalt en dan terug volledig opladen.want als u dit niet doet zal de batterij een oplaad geheugen opbouwen en zal de batterij het niet lang uithouden.
   ik expermenteer al +-10 jaar met oplaadbare batterijen in de modelbouw (vliegtuigen)ik hoop u hiermee te hebben geholpen met uw vraag.

   • Ludo, kun je een Li-Ion of Li-Poly batterij die je in het begin niet op deze manier voorbereid hebt, achteraf nog goed krijgen als hij toch minder presteert? Dus volledig laten leeglopen, helemaal opladen en dit een keer of vijf om ze weer “goed” te maken? Of is het volgens jouw ervaring te laat als je dit niet hebt gedaan in het begin, toen ze nog nieuw was?

    • @ Jozef,
     het enige dat ge kunt doen in dit geval kunt doen is inderdaad de batterij zo ne keer of 5 laten leeglopen en dan voldoende de tijd geven om ze terug op te laden +-10h
     soms lukt het om ze terug in een betere conditie te krijgen.maar bedenk dat de batterij niet zo’n grote cappacitijd heeft 1400mh.ge moet in instellingen eens gaan kijken naar waar het batterij verbruik naar toegaat,en dan eventueel enkele toepassingen sluiten.
     hopend hiermee van dienst te zijn geweest grts.

 22. Hallo,
  Hoe lang gaat jullie batterij mee ?Ik heb deze gsm nu een 4 tal maand en ik merk dat ik de accu steeds vaker moet opladen…Ik gebruik zelfs internet niet ! Enkel bellen en smsen en de agenda .Indien ik internet zou gebruiken denk ik niet dat de accu langer dan 2 u zou meegaan …
  Als ik 3xper dag gebeld wordt en daarnaast een 10 tal smsjes zie ik de accu zo naar beneden gaan …
  Hoe is jullie ervaring en /of enkele tips zijn welkom ,
  mvg
  kaat

  • Hoi, ik doe nog eens een oproep over de GPS van dit ding.
   Die blijkt niet echt te werken.
   Volgens sommigen zou dit enkel werken als je een internetverbinding hebt, volgens anderen dan weer niet.
   Wie kan er de GPS gebruiken van dit toestel, zonder dat hij een dataverbinding moet maken (en veel geld betaald) ?
   Ik kan het zelfs niet gebruiken als ik thuis zit op de internetverbinding 🙁

   Alvast bedankt
   Mike

  • Hallo, Ik heb mijn smart nu ook z’n 4 maand denk ik en heb de laatste dagen gemerkt dat de batterij ook véél minder lang mee gaat. vorige week nog…uit lader gehaald, van s’morgens 07u tot 22h s’avonds, met wifi, msn, skype en telefoon aan, had ik nog makkelijk 80% over. Nu laatste dag is dit nog maar 25%.Groot verschil lijkt mij!!!
   Maar als ik mij niet vergis heb je op een batterij ook altijd 6 maand garantie. Dus iedereen die er last van heeft, massaal bellen zou ik zeggen. Weet iemand welk nummer?
   Patrick.

 23. @Bart,ik weet niet hoeveel gekunt bellen met die 10€ +5€ voor 50mb van base.maar ik heb base via aldi betaalkaart en ik betaal 0,13€ per min + voor 4€ heb ik 400mb per 30 dagen,vind ik toch ook geen slechte deal.wat ge ook kunt doen is je smart phone instellen op wiffi dan kunt u surfen via wiffi verbindingen die ge tegen komt,ge kunt het toestel zo instellen dat het u meld wanneer ergens een verbinding beschikbaar is.

  • Dat is inderdaad een mooie deal, Ludo. Ik ken die wiffi instellingen. Het probleem daarmee is dat het een batterijenvreter is. En surfen op iemand anders zijn wiffi verbinding is en blijft diefstal.

 24. @Kaat,

  je hebt geen internetabonnement nodig, mms is nu eenmaal duur, daarom wordt het ook zo weinig gebruikt, bv bij Telenet 25cent.

  • @ jul ,
   ik heb 1 foto doorgestuurd en 1 gekregen gisteren.
   Vannacht 2 x melding gekregen van proximus dat mijn factuur eerst 25 € bedroeg , tegen de ochtend al 40€ …
   Blijkbaar moet ik toch via het activeren van de mms ,ook internet verbinding geactiveerd hebben 🙁

   grt
   kaat

   • Ik wil geen reclame maken ofzo… Maar als het goed is mag het gezegd. Ik ben heel tevreden over Base. Ik heb een telefoonabonnement van 10 € en ik betaal een extra 5 € voor 50 Mb dataverbruik. Ik kan daar over de middag op mijn gemak het nieuws op internet mee lezen, af en toe een nieuwe app mee downloaden, mijn emails lezen,… Echt top ! Het is wel aan te raden om je energietab op één van je scrollpagina’s te plaatsen, zo heb je altijd zicht van welke connecties aan en af liggen. Zo heb je geen last van onaangename rekeningen…

 25. @Jul,
  Heb je internet abonnement nodig om mms te gebruiken ? Sinds ik gisteren mms kon activeren is mijn rekening al serieus opgelopen …Ik heb geen internet abonnement op gsm ..
  grt
  kaat

 26. @ Kaat: staat de APN van je provider erin? Kijk bij Instellingen>Draadloos en netwerken>Mobiele netwerken>Namen toegangspunten. Daar vind je de APN’s die je hebt. Staat mms erbij moet je hem activeren om te gebruiken.

 27. Hallo,
  Iemand enig idee hoe je de instellingen voor mms kan aanpassen , ik kan geen mms versturen noch ontvangen …Ik krijg de melding dat ikzelf een 1ste MMS moet sturen.Heb dit meermaals geprobeerd mr lukt telkens niet , krijg dan de melding dat de service niet is aangepast ….
  grtjs ,
  k

 28. Bedankt Jozef ik heb er heel wat apps kunnen verzetten naar de sd kaart. het bericht is nu weg. Hartelijk bedankt om mijn dag op te vrolijken. Wilfried.

  • Graag gedaan. Maar wellicht zul je toch snel tegen nieuwe geheugenproblemen oplopen naarmate je meer apps installeert (niet om je dag te verknoeien, maar toch… 😉 ) De enige oplossing is dan de telefoon te hacken zodat ie zijn geheugen uitbreidt met het sd kaartje (ik weet overigens niet of dat met deze medion kan, je zult dat moeten opzoeken op het internet), of een nieuwe android kopen met meer werkgeheugen. Of overstappen naar een ander platform natuurlijk dat dit probleem niet heeft (iOS, Windows Phone …).

 29. Ik bezit deze smartphone Aldi Medion Life P4310 (MD 98910) en ik krijg recentelijk het blijvend berichtje bovenaan het scherm.”Weinig ruimte, de opslagruimte van de telefoon raakt op.”

  Dat moet dan op het rom geheugen van de telefoon zelf zijn? want ik heb een micro sd kaartje zitten van 30GB!

  Hoe kan ik het probleembericht doeltreffend opheffen aub? Staan er teveel apps op of waaraan ligt dit?

  • Dat ligt inderdaad aan te veel apps; het werkgeheugen van deze smartphone is immers maar 512MB groot. Apps verwijderen is een oplossing, ofwel apps verplaatsen naar het sd-kaartje. Maar dat is niet zo eenvoudig. Vanaf versie 2.2 (Froyo) kun je sommige, maar niet alle apps verplaatsen naar het sd-kaartje (dit moet dan wel een zo snel mogelijk type zijn, class 4 of hoger, wil je je telefoon niet nodeloos vertragen). Ga naar Instellingen, Toepassingen, Toepassingen beheren, en tik op individuele apps (je kunt ze eerst sorteren volgens hoeveel ruimte ze in beslag nemen): bij sommige zul je kunnen kiezen om ze te verplaatsen ‘naar mediagebied’ of ‘naar sd card’. Je kunt ook niet-verplaatsbare (systeem)apps vanaf het sd kaartje draaien, maar dan moet je diep ingrijpen in het systeem, dat is alleen iets voor gevorderden en behoorlijk ingewikkeld. Bij XDA Developers vind je daarover een heleboel informatie, maar je zult er wel moeten naar zoeken. Bv. deze thread kan een startpunt zijn.

  • A-GPS wil niet zeggen ‘locatiebepaling via internet’ maar wel ‘locatiebepaling door gps satelieten en eens de locatie bepaald is wordt dit verder ondersteund door de telefoonpalen van je provider’. Dus in sé zou dit prima moeten werken zonder internetverbinding, toch?! Het is alleen niet zo accuraat als GPS…

 30. Problemen met gps op mijn medion smartphone
  – Zit er een gps chip in of werkt deze enkel als men verbinding heeft met internet??

  – door het menu “gps” via *983*0# heb ik gezien dat er wel 9 satelieten beschikbaar zijn maar toch werkt de gps niet ik krijg steeds de melding “wacht op locatie”(werkt ook niet met andere programma’s

  Wie weet hier raad mee Alvast Bedankt mocht ge U geroepen voelen Chris

 31. ik wil graag tv afspelen op mijn toestel medion , maar ik kan Adobe AIR niet installeren , is er een andere programma die tv wel ondersteund ?

  telkens als ik Adobe Air wil installeren word vermeld dat dit niet compatibel is met mijn Medion toestel.
  Wie kan mij helpen ?
  Van harte bedankt.
  mvg
  Louwe

  • Hey Eddy,
   Bij Media Markt heb ik het perfecte hoesje hiervoor gevonden!
   Je moet kijken onder het merk “Valenta”.

 32. Ik woon in Nederland, kan ik deze smartphone (als ik hem in België koop) ook in Nederland gebruiken? Of maakt hij dan automatisch verbinding met de Belgische provider zodat ik veel geld kwijt ben met internet/bel/sms? Mijn huidige provider is T-Mobile.

  Is deze smartphone simlockvrij?

 33. @ danny vlek : Instellingen>draadloze netwerken,mobiele netwerken>mobiele providers, proximus selecteren,gegevenstoegang en gegevensroaming aanvinken. zou zo moeten werken.

 34. Krijg geen internetverbinding niettegenstaande mijn abonnement bij Proximus (500mB) geactiveerd is en mijn toegang tot internet is niet geblokkeerd. Wie helpt?

 35. hey,
  ik voel het trillen niet,het toestel zit wel in een heuptasje.
  is daar geen toepassing om het geluid te versterken?
  ludo

  • ik had het zelfde probleem
   Je kunt een andere beltoon zoeken op internet MP3 ringtones ,die meer volume geeft , en die installeren via prog “ringtone maker”

   je moet via market het prog ringtone maker downloaden.Daarmee kun je 1 van je mp3tjes instellen als beltoon of geluid voor berichten.

   Ik kan je wel een andere beltoon die luid gaat toesturen.werkt zeer luid.
   Gr

   • Hallo daar,
    wanneer ik niet te laat ben voor jou aanbod aangaande die beltoon die zeer luid werkt,had ik die graag mogen ontvangen van U.
    Thuis binnen valt het geluid nogal mee, maar eens buiten hoor ik m’n smartphone echter nooit. Het trillen is trillen en niet trillen, je zal er zeker niet van je fiets van vallen.
    Mag ik je bedanken,
    Groeten,
    Michaux Andre

 36. ik heb de smartphone gekocht.maar heb problemen met het geluid,dat staat op het maximum,doch is niet genoeg hoorbaar voor mij.
  is daar en mogelijkheid om het volume nog op te drijven.
  ik ben een beetje hardhorig.
  ludo

 37. Hallo,
  Weet iemand of het telefoonboek in de Sim-kaart van de smartphone zich kan syncroniseren met een car-kit in de wagen, dwz. dat op het display van de wagen het telefoonboek zichtbaar is.

  Bedankt voor de info

 38. hallo,

   weet er toevallig iemand de oplossing voor het volgende brobleem;
  wanneer mijn medion smarphone bv. op het home venster staat en ik druk op de volumeknop naar boven of onder , moet ik opnieuw mijn pincode van mijn simkaart invoeren omdat die blijkbaar uitgeschakeld word op de een of andere manier.
  mijn gsm valt niet uit maar ik dien gewoon mijn simkaart terug te activeren.

  alvast bedankt en ook bedankt voor de tip om mijn gsm te calibreren via het menu van *983*0#
  ps in datzelfede menu heb ik mijn knoppen ook allemaal getest en daar werken de volumeknoppen up en down wel correct
        

 39. Hallo,

  Met mijn smartphone medion life kan ik via blootooth geen volledige verbinding verwezenlijken met de audio installatie van mijn Mercedes B van 2010.
  Wanneer er een externe oproep binnenkomt valt de radio uit maar het gesprek wordt niet via de versterker weergegeven.Nochthans zijn de contacten geinporteerd in het AUDIO 20 systeem van mijn auto.
  Is hier iets aan te verhelpen?

  Groetjes

 40. De vraag is niet voor mij persoonlijk maar zal het proberen uit te leggen.

  Er staan 2 navigatie iconen op het scherm
  1 een blauwe pijl
  2 een icoon met GOPAL   (hier is een probleem mee)

  Als hij dit opstart kan hij enkel een adres ingeven voor een paar landen Duitsland Frankrijk … maar kan geen adres ingeven voor Belgie.
  als je de kaart toont is deze wel degelijk van Belgie.

  Heeft ook een paar landen gedowload waar onder Belgie maar helpt niet.
  Kan nog steeds geen adres ingeven.

  Het geluid van de navigatiestem in ook niet luid

  Kan iemand me helpen?
  Alvast bedankt           
           

 41. Ik zou jullie aan raden, om er een custom rom om te zetten.
  Dan kan je hem zelfs over klokken en met Android ICS 4.0, (custrom rom, nu nog in beta) is ie veel sneller en heb je meer mogelijkheden.

 42. Is er iemand die weet of een smartphone ook een nieuwe casing kan krijgen ? Bij de oude bvb nokia gsm’s kon je een nieuwe casing kopen. Zou dit voor deze medion smartphone ook te vinden zijn ?

 43. bij mijn medion smartphone heb ik volgend probleem.
  als ik zelf bel,gebeurt het soms dat ik het gesprek niet kan afsluiten. ik krijg een zwart scherm en niets reageert nog.
  ik moet dan de batterij er uit halen en heropstarten.

  iemand een oplossing voor dit probleem ?

 44. Misschien een domme vraag, is het mogelijk om de intensiteit van het trillen te verhogen als de gsm op “stil” staat ?
  Het geluid luider zetten is geen probleem…
  Tijdens de werkuren heb ik gsm altijd op “trillen” maar trilt precies niet genoeg gezien gsm in een beschermend tasje zit…
  Bestaat er eventueel iets op de Market wat me zou kunnen helpen?

  • De intensiteit aanpassen kan zomaar niet denk ik, maar je kunt wel de app Vibration Notifier gebruiken om het trillen x-aantal keren te herhalen, zodat je het misschien dan uiteindelijk wél merkt. Natuurlijk ook niet te lang laten vibreren, want dan gaat de batterij snel plat. Met Contact Vibrate kun je het ritme van de vibratie wijzigen en evt. zelfs aanpassen per contact. Ook dat zou evt. een oplossing voor je probleem kunnen zijn.

 45. Ik wil graag foto’s van personen toevoegen aan mijn contactpersonen.
  Ik moet echter telkens een volledig nieuw contact creëren om een foto (afbeelding) te kunnen toevoegen aan de persoon.
  Ik zou graag mijn bestaande contacten behouden en daar een afbeelding aan toe voegen : wie kan mij helpen aub ?

  • Is het niet eenvoudiger de foto’s toe te voegen via je gmail account? Ze zullen dan synchroniseren met je contacten. Er bestaan ook apps die automatisch foto’s toevoegen aan je contacten en daarvoor dan facebook, twitter edm gebruiken. Zo heeft de Android Facebook app een optie om alle contactgegevens (ook foto’s) te synchroniseren. De app Contact Photo Finder van Eclipson gaat op zoek naar foto’s van contacten op het internet en voegt die dan toe; je kunt ze zelfs eerst bijsnijden etc. Ik heb deze app wel zelf nog niet gebruikt. Wellicht bestaan er nog andere met gelijkaardige functies. Uitproberen is de boodschap.

  • Ik heb nu wel een acer smartphone maar ik had dat probleem ook.Bij mij was dat omdat mijn contactpersonen op de simkaart staan.Als je ze op de telefoon zet kan je foto’s toevoegen bij de contactpersonen.

 46. hallo ik heb een vraag,
  werkt de navagatie van de medion enkel via internet? of is het mogelijk om dit te veranderen door een instelling te veranderen.
  ik ben namelijk aan het twijfelen om eentje aan te schaffen maar ik weet niet het een degelijk toestel is.

  grt

 47. Is er al iemand in geslaagd de led-lamp te laten werken met apps zoals ‘Flashlight’ of ‘Color Flashlight’.
  Ik kan wel het scherm gebruiken als lamp, maar niet de led-lichtjes achteraan de GSM .

  • Ik ben er ook een tijdje mee bezig geweest… tot op heden geen succes om de led te laten branden. Ik gebruik ook flashlight. Misschien dat ze een nieuwe update uitbrengen, met ondersteuning voor onze Smartphone.

  • Dat klopt. En dat is weeraleens een tuuk om geld uit uw zakken te halen. Alle verstandige mensen, en daar hoor ik blijkbaar niet bij wat deze smaretphone betreft, kunnen lezen op het doosje (maar dan heb je hem al gekocht): om de navigatiefunctie te gebruiken hebt u een dataverbinding nodie die in binnen- en buitenland extra kosten met zich meebrengt. Dan is Iphone goedkoper met de aankoop van TomTom aan 49,5 euro!!! Die werkt zonder GPRS en C°. Let ook op met de andere “gratis” toepassingen. Zet alle “data verbindingen” af, de kans is groot dat uw beltegoed ongemerkt opgesoepeerd wordt.

 48. heb nog maar pas deze smartphone ik probeer de navigatie maar ik word steeds naar de schop verwezen om aantekopen,ik heb wel de 4gb kaart eruitgehaald en er eentje van 32 in gestoken .kan iemand mij helpen aub.

 49. Hallo,
  Ook ik heb eveneens de MD98910 aangeschaft.
  Vandaag probeer ik deze via de USB te linken met mijn computer. Automatisch wordt programma geïnstalleerd, maar toch heb ik geen toegang (als device error krijg ik: code 10).
  Ik heb een andere USB-poort geprobeerd, maar zelfde probleem.
  Iemand tips?
  Dankjewel!

  • Het is me gelukt.
   Ik heb alle USB-inputs eruit gehaald.Compu opnieuw opgestart en als enige USB-verbinding de gsmingeplugd op een verbinding achter op de compu. En het is me gelukt.
   Groetjes

 50. Ik kan geen mms verzenden.wie iemand hoe ik dit beste kan oplossen.vind ook nergens hoe je de instellingen manueelkunt invoeren

 51. Ik heb alle achtergrond bewerkingen uitgevinkt.
  Ik stel wel vast dat er op 2 dagen 13 keer een gsmnummer een bericht naliet : “opgelet. Het saldo van uw belkrediet bedraagt nog slechts XXXX.”
  GSMNummer +32477306003. Ik heb met de vaste telefoon geprobeerd om dit nummer te spreken. Een vrouwenstem meldt dat het nummer niet bereikbaar is en vraagt om een bericht in te spreken. Maar dat laatste kan niet= bezettoon.
  Weet iemand hier raad mee???

 52. Heb deze Smartfoon sinds 3 dagen. Ik heb bewust met deze nog niet getelefoneerd. Enkel enkele gratis apps geïnstalleerd: compas. Wat stel ik vast: mijn Prepaid kaart had ‘gelukkig’ maar een tegoed van4,42 euro. Vandaag: o.oo euro. Waar is dat geld naartoe?
  Ik heb via mijn wifi verbinding gemaakt met mijn eigen netwerk.

 53. Hallo,
  ondertussen heb ik om een gesprek te beëindigen gezien dat dit werkt via de aan en off toets, dit is dus opgelost.

  beltonen : gaat zeker niet luid genoeg voor mij , heb ondertussen andere mp3 ringtones gedownload waar de volume heel wat luider is
  ik kan die op mijn sd kaart zetten dat lukt me , maar…..die te installeren op de MD98910 lukt me niet, wat raad zou welkom zijn.
  mvg
  Louwe

  • je moet via market het prog ringtone maker downloaden.Daarmee kun je 1 van je mp3tjes instellen als beltoon of geluid voor berichten.

 54. Hallo ,
  hoe kan je een luidere beltoon hebben ,hoewel deze op maximum staat gaat dit nog redelijk stil , waar kan ik die beltonen vinden , zijn dit mp3 of wav bestanden…..indien ja, dan kan ik deze via mijn programma’s op mijn pc dit wel wat meer volume geven , maar waar kan ik die bestanden vinden ?

  Ook na een gesprek , al een paar maal opgemerkt dat de telefoon niet afgehaakt is , en in de ether blijft , hoe kan ik dit verhelpen ?

  Kan Iemand mij hierbij helpen ? op voorhand van harte bedankt.
  mvg
  louwe

 55. hoi,
  ik heb een probleem met wifi. Thuis werkt dit perfect. Op verplaatsing valt deze voortdurend weg, hoewel de wifi op de computer steeds uitstekend signaal heeft. Ik heb nu de app wifi manager gedownload en het valt nog steeds weg…
  Waar kan het probleem liggen??
  De router geeft geen problemen met signaal aan naar de computer.
  Alvast bedankt voor uw reactie

  • Op verplaatsing werken met wi-fi gaat niet, tenzij je klant bent bij Telenet. En op de één of andere HotSpot bent. Dan kan je via Wi-Fi op het net. Anders werk je beter met de ‘EDGE’ ondersteuning.

 56. Onlangs dit toestel gekocht MD98910,ben er nog niet helemaal uit,ik heb een paar vraagjes.

  als ik die SD kaart bekijk via usb,dan merk ik dat die kaart vol is , en wat staat er op ?
  Onder de map :Installer staat Ejectdisk.exe en Setup.exe.
  en dan nog Autorun.exe en autorun.inf.

  Moet ik daar iets mee aanvangen ???

  Bestaat er software om op je pc te gebruiken ?

  ik vind de beltoon wat stil,kan ik een andere beltoon downloaden die wat meer volume geeft ?

  Hoe kan ik dit toestel upgraden via pc of wi-fi ?

  Kan iemand mij hierbij enkele aanwijzingen geven ?
  ik ben er heel dankbaar voor.

  • Voor een andere beltoon ga je naar apps en zedg denk ik. Beltoon zoeken en downloaden door op het pijltje linkdonder te drukken

   • Tot op heden nog geen andere beltoon kunnen downloaden , ik niet niet precies hoe ik dit moet doen , waarschijnlijk via wi-fi , maar hoe

  • De SD-kaart is niet vol. Er staat enkel een handhelddriver voor pc op de kaart. Die installeer je door op setup.exe te klikken.

   Om het rom-geheugen niet te overladen met apps, sluit je best je smartphone aan op je pc. Als je via de ‘market’-site apps installeert (je logt in op je bestaande google-account, en dit nadat je die account hebt aangemaakt via je smartphone), dan worden die rechtstreeks op de SD-kaart geinstalleerd ipv het rom-geheugen. Eenmaal je je smartphone loskoppelt van je pc, en apps gaat installeren dan worden die op het eerder beperkte rom-geheugen geinstalleerd.

 57. Wat ik toch zie is dat veel mensen moeite hebben met de software
  De smartphone op zich is zeker niet slecht hoor. een beetje googlen en alles gaat naar wens. prijs kwaliteit is dit een topper!

 58. Tot heden vond ik mijn smartphone een leuk hebbeding. Jammer, maar helaas lijkt de batterij het niet goed meer te doen. Na amper 10 uren is die batterij zo leeg als een oude pint. Dit met alle apps zoveel mogelijk afgesloten en heel klein gebruik van bellen en surfen. Ben ik de enige? Zijn er, buiten een andere batterij kopen, oplossingen of zaken die ik over het hoofd zie?

  • Hallo Eric, ik heb het ook al eens voorgehad met deze telefoon. Is uiteindelijk opgelost : De WIFI nog eens aangezet, z’n updates laten doen en toen WIFI weer afgeloten. Nu is alles weer normaal en kan ik een week met 1 lading doen.

  • Eric, je bericht was niet verdwenen en ik heb je dubbele post dus gewist. Dat je een eerder bericht niet ziet na een volgend bezoek kan aan de cache liggen, vroeg of laat wordt het gewoon weer zichtbaar en op de pagina zelf waar je het schreef is een nieuw bericht altijd zichtbaar, maar niet noodzakelijkerwijze direct in de inhoudsvakjes rechts. Als je geen cache wil, dan zul je je moeten registreren en telkens inloggen wanneer je de site bezoekt.

  • Een nieuwe batterij, laat je best eerst volledig ontladen, om na de ontlading de batterij terug op te laden. Hierdoor zal de batterij een stuk langer zijn werk leveren, alvorens terug leeg te zijn.

 59. Vandaag 11 januari 2012 kocht ik zo’n medion Life Smartphone MD 98910 zogezegd met “navigatiesoftware en kaartenmateriaal voor Benelux voorgeïnstalleerd en gebruiksklaar”, zoals overal vermeld. Dit is helaas niet zo! Enkel kaartmateriaal voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dit is toch wel de schaduwkant van een overigens leuk toestel.

 60. kan iemand mij vertelen hoe de front camera werkt .. als er een opzit natuurlijk want ik kan het niet vinden noch in de handleiding noch in de instellingen ….

 61. Indien iemand interesse, ik heb de mijne te koop voor de helft van de prijs: 100€. Ik heb deze gekocht bij de vorige reclame actie van Aldi (oct 2011), enige dagen gebruikt en terug naar mijn vroegere (oude) GSM overgestapt. (dus nieuw met alle toebehoren en originele doos). Liefst komen afhalen (7km ten zuiden van Brussel).
  Voor info: 0479 127776

 62. Hallo,weet er iemand hoe ik de woordenboek (engels)kan uitschakelen als ik een bericht aan het typen ben? echt vervelend!

 63. Ben ik dan gek heb500euro betaaldt voor sgs2 ik denk niet dat het goeie kwaliteit is, het kan zijn dat je voor je broetje of je kind koop van 15jaar als kado maar het lijk me,eigenlijk Nix?

 64. Hallo, Ik heb hier met smartphone slechte ontvangst van zowel
  wifi als gsm.Ik heb hier dan ook een D-link moeten bijplaatsen, om de wifi-ontvangst verder van de modem te verbeteren.
  Zijn er nog mensen die dit voor hebben?
  Ook problemen met navigatie…(tijdelijk niet beschikbaar.)
  Nog een vraagje, zit er nu een webcam kant scherm of niet?

 65. Ondervind eveneens problemen met GPS! Bij openen van Medion navigatie steeds melding: dienst tijdelijk niet beschikbaar. Google maps werkt dan weer wel. Met wifi verbinding werkt alles. Suggesties?

 66. Betreffende SYGIC NAVIGATIE ;
  Gisteren heb ik de kaarten ed voor EUROPA besteld en via Visa betaald.
  Na betaling ontving ik een mail met de Product code die gebruikt moet worden bij de installatie MAAR voor de installatie wordt ook gevraagd naar DEVICE ID en de kan ik nergens vinden .
  Is er iemand die hier iets van kan zeggen ?
  Vriendelijke groeten ,
  Kees

  • beste Kees, via icoon medion navigatie gopal kan je alle kaarten downloaden (gratis) maar dan moet je wel eerst internetverbinding hebben.

   suc6.

   Patrick.

 67. Offline GPS werkt niet, hij vraagt steeds een verbinding met internet.Kan je ergens zien of die Benelux-kaart wel voorgeinstalleerd is?

 68. Ik probeer een bestand te ontvangen van een andere gsm via bluetooth. Maar er komt steeds ‘verzenden mislukt’.
  Zelf bestanden versturen lukt wel?
  Bij mijn bleutooth-apparaten staat bij allemaal ‘gekoppeld maar niet verbonden’. Is er soms een manier om wel te verbinden?

  En als ik verbinding verbreek, dan kan ik niet meer opnieuw koppelen?? Ik zie de andere gsm’s niet meer bij mijn bleutooth-apparaten… Ik had trouwens ook geen menu met ‘verbinden’ kon enkel ontkoppelen…

 69. Hallo, ik ondervind hetzelfde probleem zoals onder nr 44. Heeft er iemand een oplossing om het uitgaan van het toetsenbord tegen te gaan tijdens het opbellen?

  • Bij mij verschijnt het scherm opnieuw als ik de telefoon beweeg (voor mij houd om een toets in te drukken). Je moet wel eerst het toetsenbord activeren door de toets ‘toetsenbord’ van rechts bovenaan in te drukken (2 rijen toetsen onderaan). Het is inderdaad wel vervelend dat het scherm vrijwel onmiddellijk zwart wordt (en je dus elke keer met de telefoon moet staan zwaaien om het terug te activeren).

   • Heb op wat engelstalige sites ivm ZTE Skate zitten zoeken en dit is de oplossing voor het probleem:

    Try this – type this into dialer – *983*0#. Go to sensors and while not covering the sensor click calibrate

    Blijkbaar is deze calibratie niet standaard uitgevoerd…

   • Ik had de oplossing hier gezet maar ze is blijkbaar weer verdwenen. ‘k Doe het dan nog maar eens.
    Geef volgende code in in je “dial pad” *983*0# druk op “sensors” en dan op “calibrate”. Dit gaat de sensor calibreren die voelt of je de telefoon tegen je hoofd houd of niet (proximity sensor). Deze calibratie is om een of andere reden niet uitgevoerd bij de maker.
    Een andere oplossing is: ga naar “menu”/”instellingen”/”toegankelijkheid” druk op anuleren en vink dan de “aan/uit-knop beeindigt oproep” aan. Dan kun je de oproep steeds beeindigen met de aan/uit knop (op zijkant rechts bovenaan).

 70. Devoorgeinstalleerde Benelux-kaart is nergens te vinden of te gebruiken, GPS werkt alleen met Google-maps via internet.
  Of doe ik wat verkeerd? Iemand?

 71. Brugge 29 Okt.
  Goede morgen Mr Schildermans

  Na heel veel zoeken en proberen is eindelijk gelukt .
  Bedankt voor de hulp.
  Vr gr
  Kees

 72. Mijn vorige smartphone heeft na een jaar de geest gegeven (sofwarematig dan), vermoedelijk door het magnetische slotje van de heuptas die ik daarvoor gekocht had. Mijn vader heeft hetzelfde gehad met zijn telefoon. Sinds hij het magneetje eruit haalde en een velcro in de plaats plakte heeft hij geen problemen meer. Ik heb nu een heuptasje gevonden maar opnieuw met magneet, en ik twijfel om het te gebruiken.
  Zijn er nog mensen die softwareproblemen gehad hebben bij het gebruik van een tas met magnetisch slot? Iemand een idee waaraan dit kan liggen?

 73. Brugge 28 Okt

  Ik heb sinds enige dagen de Medion smartphone – Helaas worden mijn ingetoeste teksten steeds verandert door andere e woorden dan wat ik wil intoetsen .

  Zir er een soort woordenboek ergens dat uitgeschakeld kan worden ?
  Ik hoor graag

  • Ja, dat is de autocorrectie van Android. Ga naar Instellingen, Taal en toetsenbord en wijzig de opties, bv. suggesties weergeven uitschakelen, auto-aanvullen uitschakelen etc. tot het ingesteld staat zoals je het graag wilt.

 74. Heb hem nu enkele dagen en een heel irritant probleem is dat het toetsenbord zich compleet uitschakelt vanaf het moment dat er een verbinding is. Bel maar eens je mailbox en die vraagt je op ‘1’ te drukken, en dat blijft herhalen of je wilt een gesprek beëindigen maar kan niet…Ongevoelig zelfs voor het uitschakelen van het toestel via de zij aan/uit knop. Een update downloadsite voor Android 2.3.4 vind ik niet. Gekend probleem?

  • Bij een oproep krijg je onderaan normaal 6 toetsen. 1 ervan is ‘toetsenblok’ (rechts bovenaan). Als je daar op drukt blijft een toetsenbord zichtbaar.

  • Ik haalde vandaag mijn exemplaar van deze smartphone bij Aldi en had meteen het probleem dat zodra ik een oproep deed, het scherm compleet zwart werd en af en toe een seconde of zo terugkwam…helaas niet snel genoeg “Beëindigen” te kiezen. Na wat zoekwerk kwam ik andere gebruikers van de identieke “ZTE skate” smartphone tegen met een werkende oplossing.

   Probleem is dat de proximity sensor die detecteert wanneer je de telefoon naar je oor brengt, niet (goed) gekalibreerd is.
   Deze sensor bevindt zich aan de voorzijde bovenaan, net rechts van de speaker. Wanneer je deze bedekt tijdens een oproep zal het scherm zwart worden, doch wanneer er terug licht opvalt, zal het scherm terug oplichten.
   Voer een kalibratie uit van deze sensor op volgende wijze:

   Open je “dialer” en geef volgend nummer in:

   *983*0# (wees gerust, er wordt geen belverbinding gemaakt, dit is een shortcut naar het calibratiemenu)

   Kies onderaan de lijst “Sensor” en klik dan “Calibrate” zonder de sensor te bedekken.
   Zodra Proximity op OK staat, eindig door de knop OK in te drukken.
   Test opnieuw door een oproep te maken, bij het bedekken van de sensor zal het scherm zwart worden en terug oplichten zodra de sensor terug licht opvangt.
   Indien nodig de calibratie herhalen

   Voor mij is het probleem opgelost, hoop dat jullie er ook wat aan hebben !

 75. De pre-installed apps kun je niet verwijderen, maar die zitten ook in rom en die nemen geen geheugen af van het beschikbare ram geheugen. Als je dit wil veranderen, moet je op zoek naar een alternatieve rom (nieuwe firmware). Die kun je vinden op het internet, maar als je niet weet wat je doet, blijf je daar beter vanaf. Eén verkeerde handeling en je toestel is “bricked”, dat wil zeggen het werkt niet meer. En het installeren van een alternatieve rom wordt uiteraard niet gedekt door de garantie. Daarom geven we er hier ook niet meer informatie over. Zij die het kennen weten het te vinden op het internet in de gebruikelijke Android-forums…

 76. Inderdaad: “alleen het interne geheugen is ietwat beperkt, zodat je niet al te veel apps tegelijk op het apparaat kunt installeren (al bestaan daar wel oplossingen voor als je technisch onderlegd bent).”

  Die oplossingen had ik graag gekend, want er zijn een heleboel app’s in het intern geheugen van het toestel geïnstalleerd, en die blijken niet over te zetten naar de sd-geheugenkaart.
  Ook de hierboven gegeven antwoord voor het verwijderen van ongewenste voorgeïnstalleerde app’s wordt hiermee geblokkeerd. Ik heb geprobeerd via “instellingen” – “Apps” – “Toepassingen beheren”. (de optie “verplaatsen naar SD-kaart” kan niet aangevinkt worden).
  Bijkomend vraagje: is er een flash versie die wel draait op dit toestel?

  • Zit met hetzelfde probleem. Ik zou graag een aantal preinstalled apps willen verwijderen maar dit lukt niet via de gangbare weg. Kan iemand hier mee helpen?

 77. Zondag naar NL gereden. eenmaal de grens over schakelde mijn vroegere gewone GSM automatisch over naar de nieuwe provider. Deze smartphone die schakelde gewoon uit!! Toen ik hem weer opzette kwam het bericht: “Geen bereik”. Kan hij dan niet automatisch overschakelen naar een buitenlandse (NL) provider?? Of is dat een speciale instelling? Heb dat op mijn oude GSM niet moeten installeren.

 78. Ik had hem besteld en week later al in mijn bezit.

  Ik probeer nu echter een bestand te ontvangen van een andere gsm via bluetooth. Maar er komt steeds ‘verzenden mislukt’.
  Zelf bestanden versturen lukt wel?
  Bij mijn bleutooth-apparaten staat bij allemaal ‘gekoppeld maar niet verbonden’. Is er soms een manier om wel te verbinden?

  • Je moet nog op het verbonden Bluetooth-apparaat drukken en dan verschijnt een menu waarin je “verbinden” kan kiezen. Als dat niet lukt dan is het omdat je nog een veiligheidscode moet ingeven. Die dialoog zou normaal vanzelf moeten verschijnen tijdens het koppelen, maar als dat niet gebeurde dan ontkoppel je het apparaat (in datzelfde menu dat verschijnt wanneer je erop drukt) en dan doorloop je de ganse procedure opnieuw.

   • Als ik verbinding verbreek, dan kan ik niet meer opnieuw koppelen?? Ik zie de andere gsm’s niet meer bij mijn bleutooth-apparaten… Ik had trouwens ook geen menu met ‘verbinden’ kon enkel ontkoppelen…

 79. Iemand een goeie app om die voorgeïnstaleerde troep (ebay, medion life store, nrs hotels,..) er af te gooien zonder ik mijn systeem om zeep help. Alvast bedankt!

  • Je hebt daar geen aparte app voor nodig. Druk langer op het pictogram van het programma dat je wil verwijderen. Er verschijnt dan een menu met daarin ook de optie om het te de-installeren (dat is niet hetzelfde als de optie die je toelaat om het pictogram te wissen van het scherm, je moet dus echt de optie verwijderen de app kiezenb). In het Instellingen menu is er onder Programma’s ook een lijst met alle programma’s waarin je apps een voor een kunt verwijderen.

 80. Hoe kun je de camera vooraan gebruiken? Om bijvoorbeeld een videogesprek aan te gaan? En bij “mijn telefoonnummer” bij instellingen staat nummer onbekend, hoe kun je dit aanpassen?

 81. Ik krijg geen verbinding via bluetooth met mijn carkit van mijn wagen, wel kan ik audio bestand afpelen via mijn carkit.
  met 2 andere telefoons geprobeerd, Ok
  geeft steeds aan dat het paswoord niet klop of niet legaal is

  Why??

 82. Sygic werkt bij mij niet, heb de kaarten voor België gedownloaded , het probleem is echter dat deze applicaties steeds na enkele seconden sluit… en telkens opnieuw
  iemand anders hier problemen mee?

 83. Op Amazon.de kan je verschillende toebehoren voor deze telefoon vinden. http://www.amazon.de/gp/search/ref=sr_ex_n_1?rh=n%3A562066%2Cn%3A%21569604%2Cn%3A571954%2Ck%3Amedion%2Cp_4%3AMedion&bbn=571954&keywords=medion&ie=UTF8&qid=1319362477#/ref=nb_sb_noss?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85Z%C3%95%C3%91&url=node%3D571954&field-keywords=medion&rh=n%3A562066%2Cn%3A%21569604%2Cn%3A571954%2Ck%3Amedion
  Ik heb een silicon skin, een draagtas en diplaybescherming besteld. Nog niet ontvangen, waarschijnlijk in de loop van volgende week.
  Sygic werkt inderdaad perfect op deze smartphone.

  • Ik heb deze net ook bekeken, totaal 18 euro (2 maal de 2 beschermingen), maar een gewone verzending naar België kost 60 euro extra… wtf?

   • Dat lijkt mij sterk… Ik heb voor een bestelling bij 3 verschillende aanbieders (dus 3 verschillende paketten) ongeveer 10 euro verzendingskosten betaald.

    • Het zijn de screenprotectors waarbij het probleem zit… ze vragen daar 28 euro verzendingskosten voor. Waarschijnlijk een bugje.
     Heb dan maar alleen de case besteld, daar waren de kosten slechts 3 of 4 euro.

 84. heb al een ganse week geprobeert om op mijn draadloos internet te geraken, maar zonder sukses, heb al naar mijn provoder (Telenet) gebeld jisteren, hebben een email gestuurd “hoe manueel WAP en MMS’ te installeren, maar geraakt op de smartphone niet op het scherm om de APN en gegevens in te geven!!!! Hebben nog anderen daar moelijkheden mee?

 85. Ik heb gisteren mijn nieuwe smartphone van de Aldi teruggebracht naar de winkel. Het was niet mogelijk om op een mobiel netwerk te geraken.
  Ik beb een P&G kaart met een activatie voor mobiel internet. Het was echter niet mogelijk om een verbinding te hebben. De klantendienst van Proximus heeft verschillende malen mijn APN instellingen nagekeken en daar was niets mis mee. Bij contact met de servicedienst van Medion, die ook nog enkele zaken heeft nagekeken, heeft deze mij aangeraden om het toestel terug naar de winkel te brengen en mijn geld terug te vragen. Dit is ondertussen gebeurd.
  Nu mijn vraag: Zijn er nog gebruikers die problemen hebben met mobiel internet met deze of andere smartphones?

 86. Even mijn insteek :

  1) de Medion navigatie soft is bagger. Navigon-based Was het eerste wat ik ervan geflikkerd had. Biedt geen enkele meerwaarde tov het gratis Google-Maps systeem. Wil je een goed werkende nav soft die je niet gijzelt aan een actieve dataverbinding, kijk dan eens uit naar pakweg Sygic. Werkt feiloos op dit toestel.
  2) Het “verdorie geen AZERTY” keyboard is een Android beperking voor zover ik weet. Nederlands->België *boem* QWERTY keyboard. Kan je veranderen door (gratis) versies van andere Android keyboards, of beter alternatieven (SlideIt bijvoorbeeld, is betalend maar absoluut zijn geld waard, is wat Samsung doet op zijn Androids onder de naam “Swype”)
  3) Het zat me vooral tegen dat er geen beschermhoes in de doos zit. Ik heb een Skate Silicon Skin gekocht hiervoor : past heel mooi rond de Medion, is een goede (stoot)bescherming en is zo-goed-als-onzichtbaar. Maar zoiets had echt in de doos mogen zitten, alsook een set scherm-beschermers.

  Al in al is het een leuke telefoon, maar zoals het een beetje typisch is voor het Android platform moet je er zelf wat moeite en onderzoek tegenaan gooien voordat het ding echt doet wat je wenst. Doe je dat heb je hier een tof telefoontje (nou)aan voor een scherpe prijs. Weet je van jezelf dat zoiets niet jouw da-da is of wil je de moeite niet doen, koop dan een Iphone. En mensen : als je een smartphone koopt moet je er eigenlijk al van uitgaan dat je een data-plan nodig gaat hebben, anders is de praktische waarde van je smartphone niet eens de helft van wat het zou moeten zijn. Er zijn in België genoeg betaalbare formules om dit mogelijk te maken (Mobile Vikings, Base, Aldi ….) dus dat zou ook geen probleem mogen zijn.

 87. Ter info:

  Ik diende via de e-mail-klantendienst van Medion een ‘klacht’ in over het feit dat de kaarten niet voorgeïnstaleerd zijn en dat het toestel niet werkt zoals een normale GPS. Los van de kwaliteiten die het toestel wél heeft, is dat niet wat in de reclame beloofd werd. Net deze GPS-functie maakte het toestel beter dan hetzelfde ZTE-toestel dat door Mobistar aan dezelfde prijs aangekondigd wordt.

  Dit is het volledige antwoord van Medion:
  “Dit toestel heeft inderdaad een internetverbinding nodig om ermee te kunnen navigeren, hiermee wordt het kaartmateriaal gedownload. Het programma zelf staat wel voorgeïnstalleerd.
  Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u aangaande dit onderwerp nog verdere vragen hebben, dan verzoeken wij u in uw antwoord de tot nu toe gevoerde correspondentie bij te voegen.”

  In zijn antwoord beperkt Medion zich dus gewoon tot de bevestiging van wat ik in de klacht meldt. Straf dat een professionele klantendienst niet inziet dat dit geen voldoende antwoord is op een klacht. Ze zouden toch mogen weten dat vandaag zo’n belachelijk antwoord direct op het net gepost wordt.

 88. Moet die navigatie-app meer dan 600 bestanden downloaden?? is dat normaal, ik dacht dat die vooraf geïnstalleerd moest zijn. Nu ja ik ben gestopt met downloaden na 26 bestanden..
  Ik heb gisteren even de gewone navigatie gebruikt en die werkt wel zonder 3G en je ziet de files nog ook.

 89. Vraagje: Bij de email functie heb ik mijn hotmail account ingesteld. Echter, ik krijg constant de melding dat ik 30 (de andere keer 90) ongelezen berichten heb terwijl er geen ongelezen berichten in mijn inbox staan (staan wel berichten in, maar geen ongelezen). Iemand die hier mee kan helpen? Bedankt!

  • Bij mij is dat ook het geval. De telefoon haalt alle berichten uit de inbox op maar beschouwt ze dan blijkbaar als niet gelezen.

  • Dat is een typisch Hotmail probleem. Hotmail gebruikt nl. nog de POP3 technologie, en die synchroniseert NIET. Bij gevolg ga je altijd al je mails als “niet gelezen” zien, ga je geen synchronisatie hebben van verzonden berichten en ga je alleen de inbox zien, geen onderliggende folders. GMail gebruikt IMAP4, dat synchroniseert wel.

 90. Het is overduidelijk dat er iets verkeerd loopt met die Aldi smartphone (misschien het woord stupidphone uitvinden? Of dummyphone?) maar in het Duitse Computerbild http://www.computerbild.de/artikel/cb-News-Handy-Medion-Life-Smartphone-Android-Aldi-Nord-6428394.html lees ik:

  Navi-Software an Bord
  Wie von Medion gewohnt, fällt die Ausstattung umfangreich aus. Die GoPal-Navigator-App enthält Navteq-Karten für die DACH-Region (Deutschland, Österreich, Schweiz). Achtung: Zum Navigieren ist eine Internetverbindung notwendig.

  Ik heb ook de gebruiksaanwijzing http://download2.medion.com/downloads/anleitungen/bda_40039327.pdf eens doorgebladerd, zoeken op “nav” (van Navigation) levert 2 onbruikbare treffers op. Op pagina 44 staat nog wel iets vaags over “places” maar aangezien dat in het hoofdstuk “Verwendung Ihrer Google™ Anwendungen” staat beginnend met “Wenn Sie sich bei Ihrem Google-Konto anmelden,…” dan is dat dus met Internet.

  Het zou dus wel eens kunnen dat ze in Duitsland die reclame niet alleen wegens leveringsmoeilijkheden hebben ingetrokken. Want al is er misschien niet echt sprake van valse of bedrieglijke reclame, ze schept overduidelijk valse verwachtingen. Dus toch maar “Deceivephone”?

  • valse of bedrieglijke reclame? In de reclamefolder van aldi stond er duidelijk bij dat je voor de navigatie internetverbinding nodig hebt. Ook verder is het toestel een toptoestel voor z’n prijs…

   dus stupidphone, deceivephone,… zijn nogal overroepen en belachelijke termen me dunkt

   • Die termen zijn uiteraard als grapje bedoeld, Sam. Maar wanneer je schrijft “In de reclamefolder van aldi stond er duidelijk bij dat je voor de navigatie internetverbinding nodig hebt” dan heb jij een andere folder dan ik. Hij ligt hier naast mij, en ik citeer “ingebouwde GPS-ontvanger – navigatiesoftware en kaartenmateriaal voor Benelux voorgeïnstalleerd en gebruiksklaar”. Verder niets dat er zou kunnen op wijzen dat je Internet al dan niet nodig hebt, vandaar dat ik het misleidend blijf vinden.

 91. Ik zou ook willen weten hoe het wel moet,heb de app.via wifi gedownload en geinstaleerd maar ik krijg bij navigatie nu ook steeds dat de servive tijdelijk buiten gebruik is.Ze krijgen nog een week om de service terug in gebruik te stellen of ze krijgen mijn toestel terug en dat zal zeker niet de enige zijn vermoed ik.Groeten.

  • zoals op de site van Aldi vermeld, heb je altijd een internetverbinding nodig als je de gpsapp wilt gebruiken. Dus uw toestel terugsturen omdat jij de info niet goed gelezen hebt, is toch ook maar bizar 😉

 92. Voor de rest zit er enkel gewoon standaard stock Android op.

  Wil je een ander en beter/gemakkelijker toetsenbord dan download je toch gewoon een ander in de Android market.

  Of je zet er een leuke skin op, vb LauncherPro en dergelijke.

 93. Ik heb de telfoon ook niet meer te pakken gekregen,maar heb me voorlopig op een lijst gezet om hem alsnog te kunnen krijgen.

  Zoals ik al eerder vreesde is het onmogelijk om de MedionGoPal app te gebruiken zonder data (3g) verbinding. Ik heb het eens even nagezocht op enkele Duitse sites. Je kan bv thuis wel de kaarten downloaden via wifi, maar je zal altijd een data verbinding nodig hebben om een route te berekenen onderweg of om zelfs maar de kaarten te bekijken om je te oriënteren! Er valt niets aan te veranderen. Bovendien zou het beschikbare kaartmateriaal ook al verouderd (van 2007) zijn.

  Maar dat maakt natuurlijk nog niet dat de telefoon op zich slecht is. Er zijn nog andere navigatie applicaties die je, al dan niet tegen betaling, kan downloaden.
  Je koopt bovendien in de eerste plaats een telefoon die ook nog de mogelijkheid heeft om als GPS te gebruiken en niet andersom.

  De communictaie hierover van Aldi/Medion kon natuurlijk beter.

  Dat neemt niet weg dat je toch heel wat smartphone voor die prijs krijgt. Moest de Medion Navigatie app ook ofline werken dan was het super geweest.

  Ter vergelijking: diezelfde telefoon wordt in de UK door Organge verkocht als de Orange Monte Carlo, nu voor +- 130 € (voorheen +-170€). Dit zonder navigatie app en zonder autohouder en oplaadkabel voor in de auto. Die laatste kosten toch al rap 20€ voor de meest simpele.

  Gezien de navigatie app niets voorsteld, had de prijs van Aldi misschien toch nog iets scherper gekund, maar ja.

  Misschien brengt Mobistar hem ook nog in België uit?

  4gb voor het kaartje dat je erbij krijgt is ook niet echt veel, maar dat is bij elke telefoon bijna zo, bovendien verkocht ALdi ook een 16 gb kaartje voor een zeer scherpe prijs.

 94. Als ik op de Medion GoPal App knop druk begint het toestel een aantal files te downloaden (gelukkig via mijn WIFI verbinding), en stopt dan. Nogmaals drukken en hij laadt opnieuw enkele files: deze noemen MedionGoPalNavigator-*.apk, waarbij * een nummer is dat nu al tot 624 opgelopen is. De files zijn 5, 34 mB per stuk… Op die manier zal het 4 gB kaartje snel vol staan. Ik vermoed dat het om kaartmateriaal gaat. Zijn er nog mensen bij wie dit gebeurt?
  Wat de invoertalen betreft: zelfs als je Nederlands (België) kiest bij “invoertalen” blijft het querty toetsenbord.

  • Al 1 oplossing zonder downloads, van querty naar azerty 🙂
   Via instelling voor Android toetsenbord,invoertaal francais-france ook selecteren. dan heb je azerty !
   Oef …. nu de navigatie nog “zonder” internet vinden!!!!HELP !!!

 95. Bij gebrek aan een toestel is het voor mij onmogelijk om te kijken wat er nu juist verkeerd gaat. Maar na wat zoeken heb ik deze pagina gevonden op aldi.com

  http://aldi.medion.com/md98910/be_nl/?refPage=aldi#navigationssoftware_anker

  Daar staat enerzijds dat de kaarten voorgeïnstalleerd zijn, maar anderzijds dat je voor navigatie toch een dataverbinding nodig hebt. Raar… en in de pagina op aldi.be waarin het product werd aangekondigd, maar die nu verdwenen is, stond dit helemaal niet. Daar stond gewoon “verandert uw smartphone in een navigatie-apparaat”.

  Dan wat betreft het toetsenbord. Op een standaard android-toestel (en dit is toch ook zo aangekondigd) verander je het toetsenbord en de taal op deze manier:

  Menu -> Instellingen -> Taal- en toetsenbordinstellingen -> Taal selecteren -> Nederlands

  Menu -> Instellingen -> Taal- en toetsenbordinstellingen -> Android-toetsenbord -> Invoertalen -> kies een of meerdere talen

  Daarna om de taal te wijzigen, schuif met je vinger over de spatiebalk (als je alleen Nederlands kiest is dit natuurlijk niet nodig).

  Indien het toetsenbord alleen qwerty lay-out ondersteunt, kun je in de Android Market een alternatief met azerty downloaden. Zoek in de market naar azerty. Alternatieven zijn oa SlideIt, Perfect Keyboard, Paragon… zoek bij type apps naar de gratis uitvoeringen, want van de meeste van deze alternatieven zijn er ook betaalde versies met iets meer mogelijkheden.

  PS: Android Market kun je ook via je pc doorzoeken. En je kunt vanaf je pc een app naar je telefoon sturen. Je moet dan wel inloggen met een google-account en je telefoon koppelen aan die account. Zie http://market.android.com

 96. Dank u wouter voor uw alvast interessante info. In Zaventem was het toestel vooralsnog niet beschikbaar maar zou komende zaterdag op bestelling voorhanden zijn.

 97. Na het instaleren van de Medion GoPal app (inderdaad even internet nodig; ik deed het via onze draadloze modem thuis) kreeg ik de melding dat ik voor route-beschrijving nog extra software moest kopen. Nu zou ik alleen de kaarten ter beschikking hebben en daarop kunnen zoeken (vb. naar de dichtstbijzijnde Aldi…). Dat noem ik geen ‘navigatiesoftware’ zoals Aldi doet. Ik noem dat ‘kaarten’. Bovendien probeerde ik het ook eens op een locatie waar er geen WIFI was. En dat lukte niet. Ik kreeg geen kaart. Zijn de kaarten dan toch niet voorgeïnstaleerd? En is de cruciale functie van ‘navigatie’ inderdaad niet voorzien (alleen maar zoeken op kaarten)?
  Bij instellingen van het klavier is ook géén mogelijkheid om naar Azerty te switchen.
  Liggen deze 3 zaken aan mijn al-bij-al beperkte kennis van zaken, of aan het toestel?

 98. Bij nader inzien en de hele rij mensen achter me bekeken te hebben, zullen dus veel mensen erin geluisd zijn! Is beslist geen goede reclame voor Aldi.

  Bel al je belkrediet op om je GPS in werking te krijgen en de melding dat de service tijdelijk buiten werking is.

  Niettegenstaande is je belkrediet ook foetsie! samen met je extra geheugenkaartjes en de sim-kaartjes!

  De advertentie is dus een vorm van bedrog!

  Jammer voor Aldi! 460 euro is niet niks om teostellen te krijgen die niet werken!!!

  Daar komt zeker reactie op!

 99. Kan iemand wat meer info geven over de navigatie.
  Zonder internet lukt het mij ook niet 🙁
  Ook berichten typen vind ik een ramp,woordenboek staat in engels en duits,en klavier was beter in azerty

  • Je moet de Medion GoPal app starten, NIET Google navigator. Die laatste heeft internet nodig, die eerste niet (misschien wel tijdelijk tijdens de installatie of activering, maar niet tijdens de navigatie). Wat betreft de taal van het woordenboek en van het klavier, dat kan je allemaal wijzigen via Instellingen. Je kunt dat dan op Nederlands en azerty zetten.

    • Dat probeer ik sinds het begin te vertellen ,maar Mr schildermans blijkt het beter te weten dan ons. leg ons dan uit hoe het werkt aub…

     • Heb zaterdag in Aldi geweest, maar toestel was uitgeput. Heb er één besteld, maar twijfel of ik hem ga halen.
      Kan er iemand duidelijk zeggen of je nu al of niet de GPS kan gebruiken zonder internet of dataverbinding.
      Bedankt

 100. bij ons werkt de gps niet zonder internet verbinding. ook de kaarten waren niet voorgeinstalleerd. wij gebruiken de medion navigatieapp. kan iemand meer uitleg geven daarover.

   • er zit geen handleiding bij over de navigatie. we hebben die app geinstalleerd via wifi thuis. maar kunnen dus niet de navigatie van medion gebruiken zonder internet verbinding. ik lees hier duidelijk dat er nog veel mensen problemen mee hebben maar er komt nergens geen duidelijke uitleg over hoe we het dan moeten doen. in de folder van aldi stond toch wel degelijk da de navigatie in orde was. dus ik voel mij in het zak gezet.

 101. Ben er vandaag een gaan halen. Geluid was kapot tenzij ik oortjes in stak. Na uren instellingen te doorlopen ben ik hem terug gaan brengen en heb geld terug gekregen. Vind het wel spijtig want het zag er een zalig toestel uit.

 102. Deze morgen eentje gehaald, werk er nu mee. Ben er tot nu toe heel tevreden over. Ik kan alleen geen adobe flash player op installeren, iemand een idee of goed alternatief?

 103. Tip: Ben de eerste gaan halen in Jodoigne(Waals-Brabant), Vier stuks verkrijgbaar, maar vanaf volgende week nieuwe levering en het is mogelijk ze te reserveren !!!!

  Be fast!

 104. In aldi in kortrijk geen enkele!!reden fabricatieprobleem!!!!Wachttijd kan tot 11 weken gaan zeiden ze. Hoe is dit mogelijk!

  • Adriaantje, ik geef je een goeie tip. Ga naar gelijk welke Aldi winkel in Gent. Je kan er 1 tje of meerdere toestellen bestellen. binnen een week krijg je thuis een brief opgestuurd van ALdi dat bestelde artikel beschikbaar is en dat je erom kunt komen, en met bestelbon en met het brief kan je het afhalen bij Aldi waar je ze besteld hebt. Zo ben je zeker dat je 11 weken niet gaat wachten en dat je zeker bent van je exemplaar. groeten

 105. het is mij niet helemaal duidelijk of je de gps functie kunt gebruiken zonder internetverbinding; op de site staat letterlijk: “Voor de navigatie is een dataverbinding nodig waarvoor in binnen- en buitenland kosten in rekening worden gebracht”. of geldt dit alleen voor zover de kaarten niet voorgeladen zijn? en kun je dan ook andere buitenlandse kaarten installeren?

  • Als je de Medion navigatieapp gebruikt die met het toetsel wordt meegeleverd heb je geen internetverbinding nodig om te navigeren. Gebruik je echter de standaard Google navigatie app voor Android dan heb je die wel nodig. Je hebt dus de keuze.

 106. Beste,

  Is inderdaad wel raar dat het scherm slechts 65K is? Verklaring?
  ook het beschikbaar intern geheugen zou heel klein zijn, kan opgevangen worden door SD-kaart maar is dit geheugen dan niet trager? Ik heb verder gelezen dat dit toestel te vergelijken is met de Orange Monte Carlo, dit toestel zou traag werken omwille van de orange interfaces zal dat ik zo zijn met de medion?

  Alvast bedankt bij voorbaat voor een antwoordje.

  mvg

  Ingrid

  PS jullie reviews zijn steeds top

  • Over het scherm hebben we geen verdere informatie ivm het aantal kleuren. 65K lijkt me echter onwaarschijnlijk. Het interne geheugen is inderdaad aan de kleine kant, maar je kunt apps voor een stuk op de sd card installeren, zodat ze het interne geheugen minder belasten. Je kunt in elk geval enkele tientallen apps probleemloos tegelijk installeren; wil je er nog meer dan kan dat op den duur een probleem vormen. Orange heeft heel wat extra apps op de Monte Carlo gezet en die kunnen het toestel inderdaad vertragen. Bij Aldi zijn er dat minder. Bovendien kun je de apps die je niet gebruikt natuurlijk altijd verwijderen. Het is natuurlijk logisch dat je voor deze lage prijs met een aantal beperkingen zult moeten leren leven.

 107. “Inclusief navigatiemateriaalvoor Belgie, Nederland en Luxemburg” staat er.
  Wel is niet duidelijk of deze kaarten nu al voorgeladen zijn ofdat dit nog moet gebeuren? Het laatste is natuurlijk wat minder interessant.

  Frappent is ook dat er bij de advertentie maar 65k kleuren wordt opgegeven voor het scherm, terwijl de ZTE Skate er 16 miljoen zou hebben?

   • Fout, op de franstalige site van aldi staat het volgende:

    La navigation implique une connexion Internet mobile qui engendre des frais supplémentaires à l’intérieur du pays et à l’étranger. L’utilisation à l’étranger entraîne les frais d’itinérance fixés par l’opérateur de téléphonie mobile. Veuillez vous informer auparavant au sujet de ces frais auprès de votre opérateur de téléphonie mobile.

    Er staat ook in de beschrijving A-GPS, hetgeen zegt dat er geen echte GPS chip erin verwerkt is, en dat men sowieso een internetaansluiting nodig heeft. Sorry mensen 😉 maar ik noem dit valse reclame

    • Nogmaals: er zijn alleen kosten voor de Google navigatieapp. Maar in het pakket zit ook navigatiesoftware van Medion met voorgeïnstalleerde kaarten voor de Benelux (dus niet daarbuiten, maar die kaarten kun je wel extra apart kopen). Daarvoor is geen permanente internetverbinding nodig. Wat betreft de term a-gps: die staat voor advanced gps, waarbij de gps op gezette tijden via een internetverbinding satellietposities inlaadt om de positiebepaling te versnellen. Die gegevens zijn echter zes dagen geldig en bovendien kun je ook een positiebepaling doen zonder die gegevens, alleen duurt het dan wat langer. Dus je kunt die gps wel degelijk zonder internetverbinding gebruiken. Dit type gps zit trouwens vandaag in alle mobiele toestellen.

 108. In reactie 3 kon je reeds lezen dat Aldi Duitsland de reclame voor de Android-smartphone, daar aangekondigd vanaf 13/10/2011, heeft ingetrokken. Nu staat er een update te lezen op de website van Computerbild. Ik vertaal even:

  Sedert maandagavond 10/10/2011 is deze aanbieding van de Aldi Internetsite verdwenen, alhoewel de Smartphone toch op donderdag 13 oktober in de rekken ligt. Door problemen met de levering is er slechts een zeer gering aantal toestellen beschikbaar. Om een stormloop om toch zo’n toestel te bemachtigen te voorkomen, heeft Aldi de reclame verwijderd. De discounter probeert op deze manier het aantal teleurgestelde klanten, die geen toestel meer konden bemachtigen, binnen de perken te houden. Wie dus toch een Medion Smartphone wil kopen moet snel zijn.

  Let wel: die artikel gaat over ALDI DUITSLAND. Of de Belgische vestigingen met dezelfde schaarste zullen te kampen hebben durven we niet zeggen, maar een verwittigd lezer is er twee waard!

 109. Bij Aldi Duitsland staat die ook in de folder vanaf 13 oktober, maar ik lees zonet in Computerbild dat deze reclame afgevoerd werd, zonder vedere opgave van een reden. We volgen het op!

 110. Dit is in principe een ZTE Skate aka “Monte carlo”. Hij heeft volgens mij ook geen camera aan de voorkant. Ik ga hem in ieder geval halen.

 111. “En zelfs goedkopere Android-smartphones met kleinere schermen vind je niet voor 199 euro.”

  Dat klopt niet helemaal – er zijn wel degelijk goedkopere Android-smartphones met kleinere schermen te vinden. De LG Optimus One bijvoorbeeld, maar ook de ZTE Blade. En er zijn er nog wel een aantal.

  Wat betreft de processor: dit is een MSM7227, dit is al een vrij oudere processor die niet echt de snelheid meer kan bieden van de high-end toestellen maar bovenal geen flash ondersteunt. Maar als je zonder flash kan heb je hier een dijk van een toestel aan voor €199. Volop z’n geld waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.