23-inch LED-scherm met brede kijkhoek

0
128

Monitoren met IPS-schermen leveren in principe hogere contrasten en betere, rijkere kleuren dan monitoren met goedkopere TN-technologie. Nog een voordeel van de IPS-technologie is de grotere kijkhoek (tot 178° horizontaal/verticaal). TN-schermen leveren daarentegen maar een kijkhoek van maximaal 170° en slechts 16,2 miljoen kleuren, waar dit bij IPS 16,7 miljoen kleuren is.

De praktijk
We testten de met de Lagom Monitor Test Pages. Deze monitor scoort zeer goed voor reactietijd en kijkhoek, goed, maar niet perfect voor wat betreft contrast, kleurweergave en zwartniveau, redelijk voor witsaturatie en pixelstabiliteit. Het stroomverbruik beperkt zich van 23 tot 34,2 Watt in gebruik (afhankelijk van de ecostand), 0 Watt wanneer uitgeschakeld en 0,1 Watt in slaapstand. Dit zijn voortreffelijke verbruikscijfers.

AOC i2352Vh

AOC i2352Vh (© ; licentie: )

Conclusie
Het AOC i2352Vh 23-inch LED-scherm biedt effectief een bredere kijkhoek en presteert over het algemeen goed tot behoorlijk in specifieke monitortesten. Omwille van zijn relatief lage prijs kunnen we deze monitor aanbevelen.

(79/100)

Adviesprijs
€ 179.
Foto van AOC
Website: AOC EU
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikelHerbeleef de Tweede Wereldoorlog van uur tot uur met Twitter
Volgend artikelAldi Android-smartphone lijkt goede deal
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.