23-inch LED-scherm met brede kijkhoek

0
127

De zes ecostanden regelen de helderheid van het beeld automatisch naar gelang welke taak je uitvoert: standaard, tekst, internet, gaming, film of sport. Ook dat heb je bij normaal gebruik niet nodig.

Software
AOC levert ook drie softwareprogramma’s mee. i-Menu is software waarmee je de beeldinstellingen van de monitor kunt veranderen in Windows, zodat je de nogal onhandig geplaatste tiptoetsen niet hoeft te gebruiken. Dit werkt echter alleen als je de monitor via de dvi-poort hebt aangesloten op je pc. e-Saver schakelt de monitor uit als de pc in een bepaalde status staat (uit, aan, slaapstand, schermbeveiliging). Een recent besturingssysteem zoals Windows 7 regelt dat allemaal zelf, dus daar heb je die software niet bij nodig. Screen+ tenslotte is software om het bureaublad te splitsen. Ook dat heb je bij de meeste recente videokaarten niet nodig, omdat die functie meestal al in de videodriver is ingebouwd.

Aoc iMenu

Aoc iMenu (© ; licentie: )

IPS versus TN: de theorie
IPS-schermen verschillen van TN-schermen in de samenstelling van vloeibare kristallen. In TN-modellen zijn ze gedraaid op 90° en hebben ze een typische schroefvorm, terwijl de vloeibare kristalmoleculen in IPS-schermen zijn uitgelijnd in één laag en parallel aan het oppervlak van het scherm liggen. Wanneer spanning wordt opgebouwd via elektroden passen de moleculen zich aan, zodat het licht kan uitstromen: de pixel gloeit. Tijdens het gloeien blijven de kristallen altijd in dezelfde positie staan voor het oog, waardoor de kleuren en het contrast constant blijven, zelfs als het perspectief verandert.

1
2
3
4
Vorig artikelHerbeleef de Tweede Wereldoorlog van uur tot uur met Twitter
Volgend artikelAldi Android-smartphone lijkt goede deal
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.