23-inch LED-scherm met brede kijkhoek

0
128

Samen met zijn vaste voet staat hij 39,5 cm hoog op je bureau, maar dat is eigenlijk te laag voor een echte ergonomische positie. Idealiter zou je deze monitor dus nog op een verhoogje moeten zetten (hoe hoog hangt af van je zitpositie). Zoals gezegd draait de voet niet, maar de monitor is licht genoeg om hem zelf in de juiste positie te draaien. Je kunt het scherm wel enkele graden kantelen (van -3° tot +19°), maar het plastic kantelmechanisme voelt niet al te stevig aan, wees dus voorzichtig… Alle aansluitingen zitten op de achterkant: audio, vga, hdmi en dvi. Deze monitor heeft geen luidsprekers, de audio-aansluiting is bedoeld om het geluid van je pc door te lussen naar de audio-uitgang op de achterkant, waarop je dan externe luidsprekers of een koptelefoon kunt aansluiten.

AOC i2352Vh software

AOC i2352Vh software (© ; licentie: )

Bediening
Alle bedieningsknoppen zitten rechtsonder; op de voorkant staan in zwarte letters de functies van de knoppen, maar die letters zijn zo goed als onleesbaar. Je moet dus een beetje op de tast de verschillende functies uitzoeken. Het zijn allemaal tiptoetsen, ook de aan-uitknop, die je nogal een keer ongewild aanraakt, waardoor het scherm uitvalt. Een groen oplichtende led geeft aan wanneer het scherm ingeschakeld is. Het OSD-menu spreekt gelukkig ook Nederlands. De bedieningsopties zijn uitgebreid, met desgewenst individuele instellingen voor alle kleuren en de mogelijkheid om een gebied van het scherm apart in te stellen om er bijvoorbeeld een videobron in weer te geven. Het scherm schakelt normaalgezien automatisch over naar de ingang waarop een signaal zit, maar je kunt dit ook manueel doen met een van de tiptoetsen. Deze monitor detecteer ook automatisch de beste beeldinstellingen zo je dat wil; dit automatisme kun je uitschakelen. Verder heeft hij ook een aantal ‘Clear Vision’ presets voor de beeldinstellingen en heeft hij ook zes ecostanden. Clear Vision is een techniek om beelden met lage resolutie en wazige beelden op te waarderen; in normale omstandigheden heb je die niet nodig en laat je dit uitgeschakeld.

1
2
3
4
Vorig artikelHerbeleef de Tweede Wereldoorlog van uur tot uur met Twitter
Volgend artikelAldi Android-smartphone lijkt goede deal
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.