Netwerkopslag voor kleine bedrijven

0
21
D-Link breidt zijn aanbod aan Network Attached Storage (NAS)-producten uit met de ShareCenter Pro, een opslagoplossing voor kleine bedrijven die eenvoudig te installeren is.

De D-Link ShareCenter Pro 1100 heeft vier baaien voor SATA-harde schijven en biedt een maximale opslagcapaciteit van 12 terabyte. De NAS ondersteunt RAID 0, 1, 10, 5 of JBOD configuraties. Bedrijven kunnen de NAS integreren op een bestaand IP-netwerk, zodat ze bestanden kunnen delen over het interne netwerk of op afstand via het internet via een FTP of Web File Manager. De ShareCenter Pro NAS heeft twee 10/100/1000 Gigabit Ethernet Poorten. Ook beschikt de NAS over twee USB-poorten voor het aansluiten van externe apparaten, zoals een UPS of een printer.

D-Link ShareCenter Pro 1100 NAS

D-Link ShareCenter Pro 1100 NAS (© ; licentie: )

De ShareCenter Pro biedt meerdere backup-opties met onder meer “volume snapshot” waarmee een back-up en herstel van gegevens binnen enkele minuten gebeurt. Een intuïtieve grafische gebruikersinterface (GUI) moet ervoor zorgen dat ook gebruikers met beperkte IT-vaardigheden de NAS gemakkelijk kunnen installeren en beheren. De ShareCenter Pro heeft een aantal milieuvriendelijke kenmerken, waaronder automatische stand-bymodus en ventilatorsnelheid om het energieverbruik te verlagen zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

Prijs en beschikbaarheid
De D-Link ShareCenter Pro 1100 (DNS 1100-1104) heeft een adviesprijs van € 425 excl. BTW en is al verkrijgbaar.

Vorig artikelToshiba ultrabook in vederlichte behuizing
Volgend artikelMaak je beeldscherm transparant
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.