Nieuwe versie PaintShop Pro met verbeterde prestaties

7
41
Corel kondigt PaintShop Pro X4 aan, de nieuwste versie van haar fotobewerkingssoftware. Het programma kreeg op basis van de feedback van de PaintShop Pro-gebruikersgemeenschap 75 nieuwe en verbeterde functies.

Uit de vele reacties onder het nieuwsbericht over de vorige versie van Corel’s fotobewerkingsprogramma PaintShop Pro kan je afleiden dat heel wat lezers problemen ondervonden met versie X3. Hopelijk heeft de fabrikant de feedback van de gebruikersgemeenschap ter harte genomen. De snelheid zou volgens Corel in PaintShop Pro X4 aanzienlijk verbeterd zijn. Ook kreeg de gebruikersinterface enkele aanpassingen. De nieuwste versie van PaintShop Pro kreeg bovendien 75 nieuwe en verbeterde functies. We sommen er enkele van op:

Corel PaintShop Pro X4

Corel PaintShop Pro X4 (© ; licentie: )

HDR-tools: de High Dynamic Range-engine werd opnieuw ontworpen en biedt tools voor het samenvoegen van foto’s, zodat opnamen met een perfecte belichting en contrast mogelijk zijn;
Foto’s samenvoegen: je kan een compositie samenstellen op basis van een serie afbeeldingen en de beste details toevoegen of ongewenste elementen verwijderen van de afzonderlijke foto’s;
Invullicht en Duidelijkheid: met de tool Invullicht kun je onderbelichte gebieden uitlichten zonder dat dit van invloed is op de belichting van de rest van de afbeelding; met de tool Duidelijkheid kun je details verbeteren;
Selectieve focus: verbetert de velddiepte van een afbeelding, bootst effect na van dure tilt-shiftlenzen en zet een opname om in een bijna niet van echt te onderscheiden miniatuurweergave;
Vignettools: je kan in portretfoto’s de rand verzachten, kleuren of vervagen.

Prestaties
Volgens Corel start PaintShop Pro X4 twee keer zo snel op en biedt ook snellere prestaties vergeleken met de oudere versies. De Voorbeeldweergave is nu mogelijk in volledig scherm. Met de nieuw ontworpen werkruimten in de vorm van tabbladen kun je snel overschakelen tussen de verschillende stappen van fotobewerking. De nieuwe versie heeft ook verbeterde functies voor het delen op sociale media. Je kan afbeeldingen met de tools in Ordenen in één klik, delen op Facebook en Flickr, of het formaat ervan in één keer laten aanpassen voor e-mailen.

Corel PaintShop Pro X4 Ultimate
Corel kondigt ook Corel PaintShop Pro X4 Ultimate aan. De premiumversie van PaintShop Pro biedt extra professionele tools, waaronder 52 filters met meer dan 250 effecten en stijlen in Nik Color Efex Pro 3.0, een keuze uit van royalty’s gevrijwaarde afbeeldingen van Fotolia en een verzameling plaatjespenselen.

Prijs en beschikbaarheid
– Corel PaintShop Pro X4 is verkrijgbaar in het Nederlands voor € 69,99 voor de volledige versie en € 49,99 voor de upgradeversie.
– Corel PaintShop Pro X4 Ultimate is verkrijgbaar in het Nederlands voor € 89,99 voor de volledige versie en € 69,99 voor de upgradeversie.

Je kan Corel PaintShop Pro X4 dertig dagen lang gratis uitproberen. De proefversie kan je hier downloaden.

Foto van Corel
Website: Bezoek Website
Categorieën: Producenten, Software
Naar begin pagina.
Vorig artikelSD-camcorder met CMOS-sensor van Samsung
Volgend artikelA4-inkjetgamma met dubbelzijdig afdrukken, disk printen en Web Connect
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

    • Ik heb tot nu toe nooit problemen gehad met PSP, maar andere lezers wel. Daarom mijn advies: VOOR je het koopt, probeer eerst de gratis, volledige maar in tijd gelimiteerde versie. Klik daarvoor op de link op het einde van bovenstaand artikel.

  1. Probeer nu een paar dagen dit programma uit. Krijg echter geen mail verzonden omdat hij Windows Live Mail schijnbaar niet “pakt”.
    Ik weet niet hoe ik dit kan verhelpen
    Kan iemand mij een tip geven ?

    groet Annie

    • Bij de ene werkt het wel, bij de andere niet, dat is niet nieuw voor PSP. Maar ik lees op buitenlandse fora dat het probleem mogelijk te maken heeft met Windows: 64 bit of 32 bit. In 32 bit ZOU het werken, met 64 bit NIET. Ik beweer niet dat het zo is, hoor – maar kunnen jullie eens laten weten welke versie OS jullie gebruiken?

  2. ik ben aan het testen geweest enhij bevalt mij erg goed.
    Filter unlimited werkt gewoon in deze nieuwe pspx4.
    Ook het samen voegen van foto’s is erg leuk om te doen.

  3. Ik heb de proefversie geprobeerd alles ziet er gelikt uit.
    Alleen werkt filter Unlimeted niet net als in PSP X3

    Dus hebben ze nogsteeds niets geleerd bij Corel.
    Ze zijn echt hardleers bij corel een e-mail sturen lukt niet,een normale helpdesk hebben ze niet.
    Dus ga ik maar weer verder werken met PSP X2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.