Dual band router voor thuisgebruik met automatische kanaalschakeling

0
29
Netgear introduceert een draadloze dual band router voor thuisgebruik die is uitgerust met Clear Channel Selector technologie die automatisch overschakelt naar een minder druk WiFi-kanaal wanneer een kanaal door meerdere apparaten wordt gebruikt.

De Netgear N600 Wireless Dual Band Gigabit Router – Premium Edition (WNDR3800) biedt een snelheid tot 600 megabits per seconde verdeeld tussen de 2,4 GHz en 5 GHz banden. De Clear Channel Selector detecteert uit zichzelf wanneer een WiFi-kanaal door meerdere apparaten gebruikt wordt en schakelt automatisch over naar een ander minder druk kanaal. Deze technologie was tot nu toe alleen beschikbaar in duurdere draadloze routers voor het bedrijfsleven. Door de toename van WiFi-toegangspunten in huis zorgt Clear Channel Selector voor betrouwbare verbindingen, met name bij toepassingen met groot bandverbruik, zoals HD video-streaming, multi-player gaming en online spraak-of videochats.

Netgear N600 Wireless Dual Band Gigabit Router - Premium Edition WNDR3800

Netgear N600 Wireless Dual Band Gigabit Router – Premium Edition WNDR3800 (© ; licentie: )


De N600 biedt ook ReadySHARE Cloud. Hiermee kan je een USB harde schijf of flash drive, aangesloten op de USB-poort van de N600 Premium Edition, omvorment tot een persoonlijk cloud opslagsysteem. De bestanden en mappen op deze opslagapparaten kan je openen vanaf iedere computer met een internetverbinding, maar ook via de Netgear applicatie voor iPad, iPhone, iPod Touch en Android smartphones en tablets. Verder biedt de gigabit router de gratis software Netgear Genie om het thuisnetwerk te beheren en indien nodig te repareren. Netgear Live Parental Controls is bedoeld voor ouders die willen bepalen welke websites hun kinderen wel of niet mogen bezoeken en op welke momenten van de dag ze online mogen. Dit is mogelijk voor alle apparaten in het netwerk, zoals Windows-pc’s, Macs, smartphones en tablets. De N600 ondersteunt ook de DLNA-standaard voor het streamen van media naar DLNA-compatibele HD-tv’s, Blu-ray-spelers en game consoles.

Prijs en beschikbaarheid
De Netgear N600 Wireless Dual Band Gigabit Router – Premium Edition (WNDR3800) heeft een adviesprijs van € 149. Voor de ReadySHARE Cloud applicatie voor iOS en Android-apparaten betaal je € 2,39.

Foto van Netgear
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelNieuw model Handycam camcorder met verwisselbare lenzen
Volgend artikelHome entertainmentsysteem met 3D Blu-ray in diverse uitvoeringen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.