Eerste model in nieuwe rugged cameraserie van Nikon

0
32
Nikon Coolpix AW100

Nikon Coolpix AW100 (© ; licentie: )

Nikon breidt de Coolpix reeks digitale camera’s uit met de Coolpix AW100, de eerste camera van de fabrikant in een nieuwe serie robuuste modellen die water-, schok- en vorstbestendig zijn.

De Nikon Coolpix AW100 is een compactcamera voor de avontuurlijke fotograaf. AW staat voor All Weather en breidt het COOLPIX-assortiment uit dat al bestaat uit de S- (Stijl), P- (Prestaties) en L- (Leven) cameraseries.
De Coolpix AW100 heeft een 16 megapixel backside illuminated CMOS-sensor met een maximale lichtgevoeligheid tot ISO 3200 en een 5x Nikkor zoomlens (28-140 mm equivalent). De robuuste camera is waterbestendig tot een diepte van 10 meter, schokbestendig bij een val van 1,5 meter hoogte en vorstbestendig tot ?10°C. De AW100 heeft ook een ingebouwde GPS (Global Positioning System), een elektronisch kompas en een ingebouwde wereldkaart. De camera kan video opnemen in Full HD (1080p) met stereogeluid en heeft ook een HDMI-aansluiting. Met de functie ‘Eenvoudig Panorama’ maakt de AW100 verticaal of horizontaal in snel tempo een aantal beelden die worden samengevoegd tot een panorama. Voor opnames onder water is er de functie ‘Onderwater’ die automatisch de instelling van de witbalans van de camera aanpast. Bediening met één hand is mogelijk met de Action Control-knop. Als je deze indrukt, kan je de instellingen wijzigen door de camera voor- en achteruit te bewegen. De AW100 heeft een 3-inch (7,5 cm) TFT LCD-scherm met antireflectiecoating. De camera kan overweg met SD, SDHC, SDXC geheugenkaartjes. Hij meet 110 x 65 x 22,8 mm en weegt 178 gram.

Prijs en beschikbaarheid
De Nikon Coolpix AW100 digitale camera is vanaf midden september 2011 leverbaar in de kleuren camouflage, oranje en zwart voor een adviesprijs van € 329 euro.

Foto van Nikon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelFotoprinter voor creatieve en milieuvriendelijke resultaten
Volgend artikelCurve smartphones met nieuw BlackBerry 7 besturingssysteem
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.