Tevreden terug naar school – deel 1

0
410

Werkgeheugen
In april dit jaar verkocht Aldi Nederland een desktop met 8 GB werkgeheugen. Wij hoopten heimelijk dat dit het begin van de nieuwe “standaard” zou worden bij Medion, maar nee: deze Akoya MD 8360 (E2305) heeft opnieuw 4 GB DDR3 SDRAM werkgeheugen. Wat nog vervelender is: het MSI moederbord biedt slechts plaats aan twee geheugenlatjes en die twee ligplaatsen zijn elk al bezet met een 2GB DDR3 PC3-10600 CL9 latje van Samsung. Als je het geheugen later wilt uitbreiden kan je niets meer bijsteken, je moet de geïnstalleerde latjes vervangen.

Aansluitingen vooraan

Aansluitingen vooraan (© ; licentie: )

Audio en Video
Met de video-aansluitingen op de grafische kaart zijn we best tevreden: een digitale HDMI audio-/video-uitgang, een DVI-D en een D-Sub VGA aansluiting. Met de audio-aansluitingen is wel iets vreemd aan de hand. Bekijk even de bijgaande afbeelding van de aansluitingen achteraan.

Aansluitingen achteraan

Aansluitingen achteraan (© ; licentie: )

Normaal zie je daar vijf gekleurde audio-aansluitingen plus een SPDIF optical out. Op deze Akoya MD 8360 (E2305) zitten er maar drie: de optische SPDIF uitgang, de Side Surround Line Out en de afzonderlijke Line In ontbreken! Conclusie: een 5.1 surround installatie kan je wel aansluiten, maar een 7.1 niet. Dat is des te opmerkelijker omdat op het moederbord wel degelijk een 7.1 soundchip van Realtek zit. Maken die drie plugjes nu echt deel uit van een prijsbesparing? Toch een vreemde situatie voor een pc die zich als “Multimedia PC” adverteert.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelSmartphone kwijt? Gebruik Plan B!
Volgend artikelDigitale verrekijkers maken ook HD-video-opnames
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.