ALDI Medion Akoya MD 8360 (E2305) Multimedia PC preview

Tevreden terug naar school – deel 1

0
 Medion Akoya MD 8360 (E2305)

Medion Akoya MD 8360 (E2305) (© ; licentie: )

In de winkelstraten vervangen de handelaars de bordjes “Zomerkoopjes” door “Tevreden terug naar school”. Bij Aldi ligt er vanaf 24 augustus 2011 tussen het kaftpapier en de kleurpotloodjes een computer voor slechts € 499. Maar: volgens Aldi is de Belgische student het meest tevreden met een desktop voor thuis of op kot (Medion Akoya MD 8360 (E2305)), terwijl de Nederlandse student een laptop verkiest (MD 98730 (E6226)). In een tweeluik bekijken we hier in deel 1 de Belgische desktop, in het tweede deel komt de Nederlandse laptop aan bod.

België kreeg hiermee geen primeur, want in juli was deze desktop al bij Aldi Duitsland te koop. De internetfora vormen dan altijd een leerrijke bron, want wanneer veel lezers over een bepaald aspect klagen dan zal daar wel iets van aan zijn: waar rook is, is vuur nietwaar. Maar daarover later meer.
De Medion Akoya MD 8360 (E2305) is een desktop, uiterlijk amper te onderscheiden van zijn voorgangers: de typische blinkend zwarte kast van 18 x 39 x 39 cm met bovenaan een ligplaats voor een Medion HDDrive2go super speed, Medion’s externe harde schijf. Die moet je wel afzonderlijk aanschaffen (€ 74,99 voor 1,5 TB).

Intel Core i3, een Sandy Bridge van de 2de generatie

Intel Core i3, een Sandy Bridge van de 2de generatie (© ; licentie: )

Processor
Het hart van deze desktop is een Intel Core i3 2100. Dat is een vrij recente CPU, het instapmodel van de Sandy Bridge reeks van de 2de generatie. Het is een Dual Core, maar dank zij de Intel Hyper-Threading Technology kan hij vier Threads gelijktijdig behandelen. Iedere kern werkt aan een snelheid van 3,10 GHz. Hij bezit 2 x 256 KB Level 2 Cache en 3 MB Level 3 Cache. Dit instapmodel mist wel de Turbo Boost-functie waarbij de processor, door tijdelijk zijn frequentie te verhogen, een tandje bij kan steken wanneer hij het zwaar te verduren krijgt. Omgekeerd kan de Enhanced Intel Speedstep Technology de frequentie en de spanning wel verlagen op rustige momenten om aldus stroom te sparen. Je zult deze processor in heel wat recente (budget)computers terugvinden omdat het een vlotte, betrouwbare CPU is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.