Weinig overtuigende tool voor je harde schijf

2
733

Grote bestanden
Hier kan je zelf de grootte van de filter instellen. Voor de test kiezen we eerst 10 MB, maar dat levert 790 bestanden op, teveel om zinnig mee te werken, zeker na de zowat 4.000 vinkjes die we in stap 2: “Dubbele Bestanden” plaatsten. Voor poging 2 kiezen we 50 MB. Blijkbaar zijn er 70 bestanden groter dan 50 MB. Ook hier wordt een lijst getoond waarin je de bestanden moet aanvinken die je wilt verwijderen.

Ja, dit zijn grote bestanden. Durf jij ze zomaar wissen?

Ja, dit zijn grote bestanden. Durf jij ze zomaar wissen? (© ; licentie: )

Het nut van dit deel van het programma is wel beperkt, omdat je van de meeste bestanden niet weet wat het is, waarvoor het dient of zou gediend hebben. Jawel, een PDF bestand van 152 MB met de handleiding van Lost Empires mag intussen weg maar wat doe je met het 163 MB grote bestand “General.scv”? Aan het pad te oordelen hoort het bij Dragon Naturaly Speaking. Wordt dat nog gebruikt? Het lijkt ons toch niet raadzaam dat zomaar te liquideren. Na afloop zijn er uiteindelijk 10 bestanden die we met een gerust geweten kunnen wissen, minder dan 1 GB.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelVan het ene uiterste in het andere bij Aldi Nederland
Volgend artikelEnergiezuinige AQUOS tv’s bij Sharp
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Feedback: interesse om artikel te lezen: neen want besluit staat al in de titel
    De besluitvorming komt evenmin voor in het artikel. Er wordt enkel het fenomeen ‘fragmentatie’ uitgelegd. Dus mijn conclusie als lezer is: tabula rasa met ‘recovery tools’.

    • Bart, zou dat kunnen dat je alleen pagina 1 van het artikel gelezen hebt? Het ganse artikel bestaat uit 8 pagina’s, en op blz 8 staat wel degelijk een conclusie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.