Home Reviews

Weinig overtuigende tool voor je harde schijf

2
732

Dubbele bestanden
De snelscan leerde ons dat er op onze harde schijf maar liefst 11.410 dubbele bestanden staan, goed voor 4,97 GB. Na het opschonen van de ongewenste bestanden in stap 1, blijken er nog maar 9.154 dubbele bestanden te zijn die samen 3,03 GB in beslag nemen, dat is zowat 2 GB minder. Die 2 GB was natuurlijk dubbel gerekend met de zopas verwijderde ongewenste bestanden, maar tot daar nog aan toe, er is hier meer aan de hand.

Vervelend dat pad niet leesbaar is

Vervelend dat pad niet leesbaar is (© ; licentie: )

In tegenstelling tot bij de ongewenste bestanden wordt hier wèl een lijst getoond en moet je de bestanden aanvinken die je wilt verwijderen. Bij dubbele bestanden moet je uiteraard kiezen welke instantie weg mag en welke moet bewaard worden. Het is dus belangrijk dat je het pad kunt lezen, en daar wringt het schoentje.
FULL-DISKfighter loopt altijd in een venster dat je niet kunt uitrekken of schermvullend maken. Hierdoor kan je de kolom Pad niet breed genoeg maken. Heel wat bestanden staan dus in “C:\Gebruikers\jouwnaam\Documenten\…” en de rest daar heb je het raden naar. Hou je de muis lang genoeg stil boven de naam, dan verschijnt er weliswaar een ballonnetje met het volledige pad, maar dat is vervelend, tijdrovend en wanneer je dat wilt vergelijken met het dubbele bestand dan verdwijnt dat ballonnetje weer. Let er ook op dat je niet per ongeluk klikt op de naam van het bestand, want dan opent dat bestand of start dat programma! Die naamlijst bevat blijkbaar allemaal hyperlinks, een passieve lijst zou hier meer op zijn plaats zijn.

2 REACTIES

  1. Feedback: interesse om artikel te lezen: neen want besluit staat al in de titel
    De besluitvorming komt evenmin voor in het artikel. Er wordt enkel het fenomeen ‘fragmentatie’ uitgelegd. Dus mijn conclusie als lezer is: tabula rasa met ‘recovery tools’.

    • Bart, zou dat kunnen dat je alleen pagina 1 van het artikel gelezen hebt? Het ganse artikel bestaat uit 8 pagina’s, en op blz 8 staat wel degelijk een conclusie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.