Instapmodel multimedia-pc bij Aldi België

67
Medion Akoya E4200 D (MD 8359)

Medion Akoya E4200 D (MD 8359) (© ; licentie: )

Heel wat Belgische Aldi-bezoekers waren toch wel wat jaloers op hun Nederlandse collega’s omdat daar de Medion Akoya P5300 D (MD 8361) met een Intel Core i7-2600 te koop stond voor slechts € 679. Maar ook in de nieuwe Belgische Aldi prospectus staat opnieuw zo’n mooie, zwarte PC. Diepe teleurstelling: de vanaf 18 juni 2011 aangeboden Medion Akoya E4200 D (MD 8359) is een instapmodel. Hij kost dan ook maar € 399.

Medion maakte voor het hart van deze desktop een wat ongewone keuze: geen Intel deze keer maar een CPU uit de AMD stal. De keuze viel op de AMD Athlon II X4 640. Dat is een processor met vier kernen die werkt aan 3.0 GHz. Elke kern heeft zijn eigen Level 1 cache (4 x 64KB) en Level 2 cache (4 x 512KB). Echt zuinig is hij niet – hij verbruikt maximaal 95 Watt, terwijl er varianten op de markt zijn die het met 45 Watt doen – maar hij is wel uitgerust met AMD’s PowerNow! 3.0 technologie. Die zorgt er voor dat de opgenomen energie beter afgestemd wordt op de gevraagde rekenkracht.

De AMD Athlon II X4 640 processor

De AMD Athlon II X4 640 processor (© ; licentie: )

Bij Medion’s beslissing om precies voor deze processor te kiezen heeft waarschijnlijk één van zijn andere hoofdkenmerken een rol gespeeld: hij is merkwaardig goedkoop. In heel wat winkels vind je hem al voor een goede € 80. Dat maakt natuurlijk dat hij in de tabellen onder de noemer “budget-processors” terug te vinden is. Maar onderschat deze Athlon II X4 640 niet: afhankelijk van de bron wordt hij wel eens vergeleken met de Intel i5 processors – weliswaar die van de vorige generatie, want ook deze AMD Athlon II X4 640 vierde intussen al zijn eerste verjaardag.

67 REACTIES

 1. OK, mijn fout, blijkbaar… Mijn vraag was, of de fan van de GPU moet zuigen of blazen… Dus lucht op de heatsink blazen, of het wegzuigen?

 2. Ik heb de PC ook aangeschaft en rekende op de interne wifi kaart. Ik krijg echter langs geen kanten stabiele ontvangst, zo erg dat ik er nu de draadloze bridge van netgear heb moeten tussenzetten. Iemand hetzelfde probleem ? Ik heb een laptop, Ipod in dezelfde kamer en die werken vanzelf op de wireless.

  Groetjes,
  Gunter

  • totaal geen probleem hier……. Misschien internet opties van windows 7 aanpassen. Want had in begin heel traag internet, tot ik de beveiliging van Windows zelf aanpaste!

   • het gaat niet echt over traag internet, maar ik zie maar amper een netwerk om te selecteren, meestal zie ik gewoon niks, en als ik al heel uitzonderlijk even iets zag, dan was het sneller weg dan ik er op kon klikken….

    heb hem ook al eens van onder de bureau uitgehaald, maar geen invloed. Een externe antenne bij aansluiten vermoed ik is geen optie….

    • Ik moet zeggen, ik gebruik hier twee pc’s. En de ene met een externe kabel, en die van nu, die van de Aldi is stukken beter… Dus zit er echt iets niet snor bij jou 😉
     Ik denk niet dat dit aan een instelling van Windows zal liggen dan… Mocht het traag internet of dergelijke geweest zijn wel.. Hoewel, je weet nooit he!

     Ik denk eerder dat er iets niet goed vast zit… Ik heb de pc zelf staan, ùmaar heb geen zin, noch tijd om dit momenteel uit te zoeken. MAar misschien werkt dit toch met een externe antenne
     , en zit deze niet goed vast ofzo?

   • Nogal duidelijk dat er bij jou iets mis loopt, Gunter. Tenzij je in een uitgestrekt kasteel woont zou je toch minstens je eigen router moeten zien, al was het met een lage signaalsterkte. Dus ofwel is het zoals Alain zegt één of andere instelling van Windows, ofwel is het de hardware. Misschien kan je bij één van je vrienden even zo’n USB wifi-dongeltje lenen en eens uitproberen of dat dan wel werkt? Bij mij thuis werk ik daar ook mee, geeft een veel beter resultaat dat de ingebouwde wifi (onder meer omdat mijn pc onder een zwaar metalen bureau staat).

    • Allemaal bedankt voor de reacties. Ik heb hem eens open gedaan, maar zie geen Wifi antenne zitten of iets dat er ook maar op lijkt. Hij staat wel onder de bureau, en als ik heb meer naar de deur zet, lijkt het even te gaan. In mijn geval een minder stabiele wifi ontvangst dan maar, ik ga een kabel trekken….

     Groetjes,
     Gunter

  • Ik heb hetzelfde probleem, iemand al een oplossing gevonden? Ene moment vindt ie mijn router wel en maakt verbinding volgende moment hapert de verbinding aan en uit. Soms zie ik hem helemaal niet. Op andere computer gaat het prima met goeie snelheden. Op de Medion erg slechte snelheid (als ik dusd al verbidning krijg). Bekabeld gaat het prima.

 3. Zoals eerder vermeld, deze pc begaf bij aankoop al na 5 minuten de geest bij mij. Medion gecontacteerd, het kostte 3 emails heen en terug vooraleer ik de voucher kreeg om de pc op te sturen voor herstelling. Snel zijn ze niet bij Medion met hun emails… het kostte me een week !! , ja een week ! om 3 emails beantwoord te krijgen. De pc werd via kiala pakjesdienst gratis naar Nederland gestuurd voor herstelling. Ginder besloten ze maar om de pc terug naar Medion te sturen wegens het grote mankement. (Moederbord werkte niet). Na 4 weken eindelijk de koerierdienst aan de deur met mijn herstelde computer. Ik zette naast windows Linux Ubuntu erbij, beiden werken perfect !!! (drivers voor beeldkaart moesten wel nog geinstalleerd worden bij Linux voor goed beeld te verkrijgen maar ik vond op de website van de fabrikant (ATI) de perfecte drivers voor Linux. Conclusie: Hersteldienst Medion is niet al te snel, maar ik ben heel tevreden over deze pc dat maar 399 euro kostte.

  • Raar dat het naar nederland moest. Ze hebben in Belgie toch ook een herstel dienst, nuja, zes jaar terug toch…

 4. weet iemand of er nog ruimte is op het moederbord om er extra geheugen bij te prikken ?

  Is niet meer zo duur en Windows 64 bits schijnt er beter op te lopen.

  • vraag me dat ook wel af… Er is alvast geen ruimte meer qua lege slots… Als ik me niet vergis… Dus het zal kwestie worden van duurzamere latjes… Te kopen, en die zijn helaas niet goedkoop?

  • Als je geheugen wilt bijsteken moet je de pc toch openen, dus kan je niet gewoon even kijken of er nog geheugenbanken vrij zijn? Trouwens, of je er nu bij koopt dan wel of je ze wilt vervangen: ik raad je aan een latje mee te nemen naar de winkel om zeker te zijn dat je het juiste type koopt.

 5. hallo,
  Misschien kan iemand me helpen met het volgende. Ik had tot nu toe nog geen wifi thuis, maar wil nu wel graag de stap naar wifi zetten. Ik kocht in België het ALDI aanbod van 18 juni 2011. Hierin is vermeld dat een “snelle wireless LAN IEEE802.11n” meegeleverd is. Betekent dit dat ik hiermee alles in huis heb om een wifi thuis op te zetten, of moet ik hier nog andere dingen bijhebben (router, …)? Zo ja, zou iemand mij kunnen adviseren over wat ik extra nodig heb?

  Alvast dank bij voorbaat!

  • als je thuis draadloos netwerk hebt, dan kan je meteen online. Heb je dat niet, dan heb je enkele opties.

  • Ik zie dat je bij Telenet zit. Eerste optie: bel naar Telenet (015 66 66 66) en meld dat je wil overschakelen op draadloos Internet, zij zorgen voor alles en zorgen dat het werkt zoals het hoort inclusief beveiliging (WPA, WEP). Kost je een paar 10tal € maar je bent zeker van het resultaat. Tweede optie: ga naar een computerwinkel, en koop je een goede draadloze router (D-Link, US Robotics, Linksys,…) maar dan moet je wel alles zelf instellen. Echt moeilijk is dat niet, maar evident is het evenmin. Als je een absolute leek bent zorg dan toch dat er iemand in de buurt is om een handje toe te steken.

   • Mini-tip: Hoewel Telenet zelf altijd en overal zweert bij het (betalend) 015-nummer, kom je via 0800 66 666 op dezelfde plaats terecht – gratis.

 6. Voor mensen die eens wat anders willen: het is een prima pc om een linux-distributie op te draaien. Het zou razendsnel moeten werken met Ubuntu Desktop, waar alle reguliere toepassingen die volgens de review kunnen, tekstverwerken, surfen, foto’s bekijken, etc., tegenwoordig ook heel makkelijk op te doen zijn. (En vrijwel alle linux-distro’s (en programma’s!) zijn gratis).

 7. Ik heb deze pc ook gekocht, deze heeft nog geen 5 minuten gewerkt. Bluescreen, en daarna deed de computer niks meer.
  Is verzonden naar de hersteldienst, de computer ben ik dus wekenlang kwijt

 8. Ik heb deze pc gekocht op zaterdag 18 juni. Tot op heden (29 juni) heeft deze pc nog niet gewerkt. Loopt constant vast, blauwe schermen, scherm valt uit, start niet op, etc………… Probleem gemeld aan Medion, die er nog altijd mee bezig is. Verwacht toch van een nieuwe pc dat hij tenminste de eerste keer al opstart 🙁

 9. Ik heb een behoorlijk probleem met deze pc. Deze staat mij niet toe om te downloaden op de snelheid die mogelijk is. Ik heb ook nog een oudere pc staan met XP erop, en die kan downloaden aan een 2MB/s per file. Maar bij deze windows 7 start het wel aan die snelheid, maar al snel daalt tot tot slechts 500KB/s

  • Neen, dat had ik gisteren ook eens geprobeerd. MAar heeft Windows 7 ook een Firewall? Misschien zit daar een addertje? Standaard staat Kaspersky erop!

  • Ja hoor, klik op Start – Configuratiescherm – en klik op het groene lijntje “systeem en beveiliging”. Dan zie je Windows Firewall staan. Check ook eens je netwerksnelheid op de “ouderwetse” manier: klik Start – typ helemaal onderaan, in het opdrachtvenster: cmd (enter). In het DOS venster dat dan verschijnt typ je: ping diskidee.nl (enter). Bij mij (België, Telenet) geeft dat gemiddeld 18 ms. Je kunt gelijk welke site pingen, een vertraging kan ook van de andere kant komen natuurlijk.

    • Dan lijkt het me tijd om ofwel de pc terug te brengen, al zou ik eerst gewoon eens bellen met de jongens van Medion, misschien kennen ze het fenomeen en is het eenvoudig te verhelpen.

     • Dan zla er niks anderts opzitten he… Doeme he… En Medion is wel gode service, maar heel trage!

     • Ok, a breaktrough… Heb TCPOptimizer eens gedaan met optimal settings… Er zijn voor de eerste keer dingen veranderd! Als ik 1 single file download blijft deze nu wel aan een constante snelheid van 1.2MB. MAar uiteraard kan het nog beter, want als ik nu meerdere doe, dan vertraagt dat wat (wat normaal is, maar blijkbaar staat limit nu op 1.2MB/s, en ik heb nu eenmaal sneller netwerk dan dat) KEnt iemand wat van TCPOptimizer?

     • en nu is het helemaal gefixed. Heb ook nog wat setting veranderd van Windows zelf. Internet beveiliging op het laagste gezet!

 10. Iedereen, vooral Rene, bedankt voor de reakties.
  Ik heb er uiteindelijk vanafgezien en een HP G62 laptop gekocht met 650 GB voor 320 € en Windows 7 erbij ! Dan nog een Router en een docking-station en kom ongeveer aan dezelfde prijs terecht. Ik denk dat ik er geen slechte zaak aan heb gedaan…
  Groeten iedereen

  • Afspelen zal zeker geen probleem geven;bewerken is een andere vraag. Er is een verschil tussen een paar stukken tussenuit knippen of er een titel voorzetten dan wel er een loodzwaar bewerkingstool op los te laten. Dat laatste raad ik je af.

   • Dag René,
    Wat zou je me dan aanraden, van Medion toestel, om dit toch voor de toekomst te voorzien?
    Wat is het belangrijkste op wat ik letten:
    / Grafische kaart
    / CPU
    / RAM
    By the way, hoe luidruchtig is dit toestel?

    Mvg
    Marcel

    • 1. Ik ga je teleurstellen Marcel: een pc “voor de toekomst” bestaat niet. Als ik stel dat elke pc die je vandaag koopt binnen 5 jaar verouderd is en binnen 10 jaar een curiosum dan is dat misschien wat overdreven, maar het komt daar wel op neer. Ik zou zeggen: koop een pc met recente technologieën, zoals daar zijn een CPU bvb Intel i-reeks 2de generatie; een Graf. kaart die Direct X 11 ondersteunt; de Dispayport is weliswaar nieuw maar moet zich nog bewijzen. Verder zeker 1 liefst 2 USB 3.0 aansluitngen; met dat alles zit je in ieder geval in de goede richting.
     2. Wat het lawaai betreft: uit wat ik opmaak uit verschillende forums zou hij erg stil zijn.

     • Dag René,
      Bedankt voor de info.
      Ik zat te twijfelen tussen deze en de Akoya 7321 d, ondanks het prijsverschil, maar deze is al niet meer te kopen in Medion België, maar wel nog in Nederland. Maar deze verkopen niet in België. 🙁

  • Ga er van uit dat er een voeding van rond de 400 W inzit. Deze pc gebruikt er daar amper 1/3 van, dus reserve genoeg. Probeer toch eerst eens die kaart die er in zit, zo bar slecht is die nu ook weer niet!

   • De kaart die erin zat is na 2 dagen al stuk gegaan! Ik moet nog bellen want ik heb de tijd niet gehad ivm werk. Op het moment zit er een verouderde nvidia kaart in die wel werkt, daardoor kon ik uitsluiten dat het aan iets anders lag. Ik moet wel zeggen dat het verder een top pc is! Gr

   • @harry hasselaar: Je bent een pechvogel! Maar ik zou wel graag het vervolg kennen, de ondersteuning door Medion BE had tot nu toe geen geweldige naam, maar ze beloofden beterschap. Ik ben dus benieuwd.

    • Ik ben ook heel erg benieuwd! Ik had al het één en ander gelezen via google en dat was niet echt goed nieuws, maar zodra ik nieuws heb post ik het hier!

 11. Kan iemand mij zeggen of ik in deze PC een extra SATA en(of) een ATA HD zou kunnen toevoegen ? Zoniet, hoe kan ik dan m’n bestanden (+/- 500 GB) overzetten ? Mvg

  • Een SATA kan je ongetwijfeld toevoegen, hetzij als inbouw en aansluiten aan sata plug op het moederbord, hetzij via de e-sata aansluiting vooraan op de pc als je HD hiervoor voorzien is. Maar een (P)ATA of IDE schijf, dat zie ik niet onmiddellijk zitten tenzij je die in een enclosure met USB aansluitng zou plaatsen. Maar de eenvoudigste manier om bestanden van de ene pc naar de andere te sluizen is de 2 pc’s even in netwerk te hangen (maar vergeet die HD dan niet te “delen”!)

 12. Hallo,

  Alvast bedankt voor de uitgebreide reviews!
  Ik denk dat ik deze ga kopen voor mijn ouders (vooral internet gebruik (mail en banking), af en toe foto’s opladen en soms eens een tekstje typen in word.)

  De computer die ze nu hebben (ook een medion) is ondertussen alweer 8 jaar oud.

  Is het scherm dat wordt aangeboden ook een aanrader? ik vind het interessant dat er ingebouwde boxen bij zijn, maar ik vind dit nogal duur. Een 20 inch vind je tegenwoordig voor 79 euro, al is dan het contract minder hoog.

  Heeft iemand hierover een advies? Ik wil niet op 25 euro kijken, maar op zo’n bedrag is het toch veel geld.

  Alvast bedankt!

  Groetjes

  • De Medion beeldschermen zijn in het algemeen doorsnee. Ik vermoed dat je in je vraag verwijst naar het type MEDION AKOYA P54033 (MD 20446). Ik vond hierover een bijdrage in Pctrend.de. De titel klinkt negatiever dan de inhoud van het artikel: “20 Zoll LCD-Monitor nicht günstig”. De conclusie is: middelmatig, er bestaan betere monitoren. Ik sluit me daar bij aan.

 13. @Kim een Aldi PC bestaat niet ,Medion is een eigen zelfstandig merk en heeft in principe niks met Aldi te maken.
  Vergelijken met HP vind ik moeilijk ,laat ik het zo zeggen HP test zijn PC´s meer uit dat wil zeggen alles is op elkander afgestemd.
  Maar om nu te zeggen beter moeilijke vraag.
  Maar als het voor u geruststellend is ik ken mensen die hun Medion nu 9 jaar oud is en hij loopt nog prima.
  Mijn Buurman heeft een Laptop van Medion en die is zes jaar oud en dat kreng gaat ook nog uitstekend.
  Lifetec is overigens ook één het de zelfde als Medion.

 14. Hallo,
  Wij overwegen ook de aankoop van deze PC, maar hebben wel wat vragen bij de beeldkaart. Weet er iemand welk type beeldkaart erin zit en of het zwaardere games (vb. World of Warcraft) vlot zou kunnen draaien?

  Verder kent Medion een negatief imago omdat het een huismerk van Aldi betreft, de goedkopere en bijgevolg volgens velen een minder kwalitatieve winkelketen… Is Medion even betrouwbaar als pakweg een HP?

  • Ik sluit me volledig aan bij wat Timmy (reactie 3) schrijft: Medion is geen “Aldi” product, op de website http://www.medion.de zal je merken dat het een online verdeler is van pc’s net zoals Dell. Mijn mening over de grafische kaart kan je in het artikel lezen (pagina 2). Volgens de system requirements van Blizard zou je WoW zeker moeten kunnen spelen. Maar “spelen” is niet hetzelfde als “vlot spelen”…

  • 100% zekerheid hebben we pas als iemand hem daadwerkelijk opent en kijkt. Maar als ik de achterzijde op foto bekijk (blz 5) ziet het er naar uit dat er geen enkel slot bezet is. En gezien het type CPU + GPU, levert de voeding zeker voldoende reserve.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.