Internetradio en muziekstreamer voor in het hifirek

2
1057

Uiterlijk
Het 43cm brede stevige aluminium chassis is afgewerkt in matzwart. Op de voorkant bevindt zich een monochroom blauwwit lcd-scherm, met daaronder enkele preselectieknoppen en geluidsknoppen en aan de rechterzijkant een ronde bedieningsknop. Daarnaast bevindt zich nog een USB 2.0 aansluiting. De afwerking is goed, maar het lcd-scherm is hetzelfde als dat in de compacte Noxon’s van Terratec. Wij hadden liever een mooier, maar vooral een iets groter scherm gezien. De informatie is immers moeilijk op grotere afstand leesbaar, wat toch wel noodzakelijk is als je dit apparaat in een hifirek installeert.Noxon A540 remote

Mogelijkheden
De Noxon A540 kun je via Ethernet, maar ook draadloos via Wifi met je netwerk verbinden. Daarom zit er op de achterkant een compacte Wifi-antenne die je 180 graden kunt draaien. De A540 ondersteunt WPS (Wireless Protected Setup), zodat je met een druk op de knop een beveiligde Wifi-verbinding kunt leggen met een router die dit eveneens ondersteunt. Op de achterkant bevinden zich voorts nog analoge (RCA cinch) en digitale (optische TOS link) audioaansluitingen. In de usb 2.0-aansluiting op de voorkant kun je een stick of harde schijf met digitale muziek pluggen (met FAT of NTFS bestandssysteem). De A450 gebruikt dezelfde firmware als de compacte Noxon’s van Terratec. Je kunt daarmee 14.000 internetradiostations ontvangen die door Noxon in handige lijsten zijn ingedeeld. Het is overigens ook mogelijk om die lijst nog aan te vullen met eigen streams, maar dat moet dan wel via het apart downloadbare progamma NOXON Connect of via de website My-Noxon.net waarvoor je je moet registreren.
De A540 ondersteunt ook UPnP en kan dus muziek streamen vanaf bijvoorbeeld een NAS of een computer. Daarbij ondersteunt hij nog andere audioformaten dan mp3. Zo kun je ook aac-, flac- en wav-audiobestanden afspelen. Verder heeft twee geïntegreerde alarmklokken en een snooze-stand die hem automatisch uitschakelt na een vooraf ingestelde tijdsperiode. (Gedetailleerde technische specificaties vind je op de laatste pagina van dit artikel.)

1
2
3
4
Vorig artikelUSB 3.0 voor starters
Volgend artikelDraagbare HD webcam van Logitech
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. De Noxon a540+ doet MP3,ALAC/AAC+ en WMA tot 320 kbps.
    De digitale output is 48 kHz! Dat is een normaal HiFi output format. (Vgl. 44,1 kHz voor CD).

    Het apparaat pakt echter geen 24 bit streaming!

  2. Mijne heren,
    Uw test van 7 Juni 2011 van de Noxon A540 internet tuner las ik met belangstelling.
    Merkwaardig vind ik dat bij de opgave van de technische kenmerken overwegend lage bitrates bij de geaccepteerde dataformaten geconstateerd zijn. Daarbij kan kwalitatief hoogwaardig geluid niet verwacht worden.
    De maximale bitrate van 48 kHz voor het veel toegepaste MP3 formaat geeft een acceptabel geluid maar geen HiFi.
    Is de conclusie aan het einde van het rapport wel juist dat er op de geluidskwaliteit niets valt af te dingen?
    Uw reactie verneem ik gaarne.
    Met vriendelijke groet,
    Fons Rutten,
    G. Sondermanstraat 11,
    NL-6417 GD Heerlen.
    Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.