Tablets met toegevoegde realiteit

0
53

Augmented reality (AR) of toegevoegde realiteit voegt computerbeelden en informatie toe aan reële beelden. Het Duitse bedrijf metaio demonstreert op YouTube hoe tablets zoals de iPad daar ideaal geschikt voor zijn.

Volgens sommigen zullen tablets de hele computerindustrie veranderen, maar als het aan het Duitse bedrijf metaio ligt zullen de iPad en Android-consoorten op de eerste plaats de manier veranderen waarmee we naar de realiteit kijken. Tablets zijn immers bij uitstek geschikt voor augmented reality-toepassingen. Dat is niet alleen omdat ze draagbaar zijn en toch een groot scherm hebben, maar ook omdat tablets van steeds meer sensoren worden voorzien. Volgens metaio zal AR voor een interface-revolutie zorgen. Metaio is gespecialiseerd in de (voorlopig nog erg dure) bouwstenen waarmee anderen AR-toepassingen voor tablets kunnen ontwikkelen. Ze hebben een open API naar hun mobiele AR-browser junaio versie 2.6; een junaio-plug-in voor bedrijven die AR willen integreren in hun eigen app; en een verzameling algoritmes die de prestaties van AR-toepassingen op tablets opkrikken (Unifeye mobile AR platform 2.5). Metaio heeft kantoren in München en San Francisco en stelt 70 mensen te werk. Klanten zijn onder andere BMW, Siemens, Daimler, Toyata, Peugeot, Bertelsman, Lego en EADS. Op Youtube plaatste metaio een demonstratiefilmpje over hoe toegevoegde realiteit op een tablet je heel anders naar de realiteit laat kijken.

Vorig artikelDuo laptops voor gamefanaten
Volgend artikelWebcam voor vloeiend videobellen in HD
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.