Mitsubishi Electric WD380U-EST en XD360U-EST extreme short-throw projectoren

Mitsubishi-beamers met ultrakorte focus

0
Mitsubishi XD360U EST beamer

Mitsubishi XD360U EST beamer (© ; licentie: )

Het nieuwste snufje bij data- en videoprojectoren (beamers) zijn ontwerpen zonder spiegels en met speciale lenzen voor een ultrakorte, kristalheldere focussering van de geprojecteerde beelden. Mitsubishi Electric introduceert twee nieuwe ‘extreme short-throw’ (EST) DLP-beamers, de Mitsubishi WD380U-EST en XD360U-EST, die volledig draagbaar zijn.

Beamers zonder spiegels en met short-throw lenzen zijn eenvoudiger te installeren en bevatten intern minder elektronica, waardoor ze langer leven. Maar het grootste voordeel is dat ze beelden op kortere afstanden met minder vervorming projecteren. De nieuwe Mitsubishi WD380U-EST en XD380U-EST extreme short-throw DLP-projectoren kunnen een beeld van 70 inch (1,77 m) projecteren op een afstand van slechts 23 inch (iets meer dan een halve meter). Je kunt ze dus heel dicht bij het scherm of een witte muur zetten, en toch een groot beeld projecteren. De Mitsubishi WD380U-EST projecteert beelden van 1280 x 800 pixels met een helderheid van 2800 lumens; voor de XD360U-EST is dat 1024 x 768 pixels en 2500 lumens. Ze ondersteunen 720p en 1080i videoresoluties.
Beide beamers doen hun werk heel stil (minder dan 28 dB). De lamp leeft tot 6.000 uren in de low mode. Dankzij DLP hebben ze een hoge contrastratio van 3000:1. Deze projectoren wegen vier kilo en zijn dus verplaatsbaar. Ze hebben een usb-aansluiting waarop je een geheugenstick of usb-schijf kunt aansluiten, zodat je presentaties kunt geven zonder computer. Daarbij worden de bestandsformaten PTF en JPEG ondersteund. Optioneel kun je ook een WiFi-dongle kopen zodat je draadloos kunt projecteren. Deze beamers hebben ook HDMI-aansluitingen, naast een netwerkaansluiting, een seriële aansluiting, ingebouwde luidspreker van 10 Watt en ondersteuning voor 3D-projectie. Mitsubishi geeft drie jaar garantie op de Mitsubishi WD380U-EST en XD380U-EST. De prijzen zijn nog niet bekend.

Foto van Mitsubishi Electric
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.