360° video’s opnemen met een iPhone

0
GoPano micro

GoPano micro (© ; licentie: )

De GoPano micro is een speciale lens die je op een iPhone 4 vastklikt om er panoramische video’s mee op te nemen die 360 graden bestrijken.

The GoPano micro registreert alles rondom de camera tegelijkertijd (ook al krijg je op het scherm van de iPhone maar een deel te zien). Als je de video daarna bekijkt, kan je het perspectief en de hoek kiezen van waaruit je de beelden wenst te bekijken. Je kan ook in- en uitzoomen.
Met de bijhorende app zal je de 360° video’s ook kunnen uploaden naar een webplatform dat nog in ontwikkeling is. Je zal er video’s kunnen delen met anderen en ook de geüploade video’s van anderen bekijken.
De GoPano micro lens en software voor de iPhone 4 zijn nog in ontwikkeling. Om de productie ervan de nodige financiële slagkracht te geven, maakt de ontwerper gebruik van fondswerving via KickStarter, een website om geld in te zamelen voor projecten.
Het doel was om 20.000 dollar te sprokkelen, maar blijkbaar spreekt het project mensen aan, want dat bedrag werd al in zes dagen binnengehaald. Het bedrag is inmiddels meer dan vervijfvoudigd en er zijn nog 17 dagen te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.