Aldi Multimedia Design PC Medion Akoya P2300 D (MD 8354) preview

Aldi desktop-pc met een vreemde configuratie

19
Multimedia Design PC Medion Akoya P2300 D (MD 8354)

Multimedia Design PC Medion Akoya P2300 D (MD 8354) (© ; licentie: )

Na België is bij Aldi nu Nederland weer aan zet. Op 13 april 2011 spurten ze daar weer naar de supermarkt voor een desktop Multimedia Design PC Medion Akoya P2300 D (MD 8354). Alhoewel…

Eerst even recapituleren:
• Op 5 februari 2011 verkocht Aldi NL tegen € 499 de Medion Akoya P4380 D (MD 8352) met een Intel Pentium G6960 processor (2,93 GHz, 3 MB Intel Smart Cache) en een AMD Radeon HD 6670 DirectX 11 als grafische kaart.
• Op 30 maart 2011 verkocht Aldi BE tegen € 599 de Medion Akoya P4385 D (MD 8890) met een Intel Core i5-2300 processor (2,80 GHz, Intel Turbo-Boost-Technology 2.0, 6 MB Intel SmartCache) en een NVIDIA GeForce GTS 450 DirectX 11 videokaart.
• Vanaf 13 april 2011 verkoopt Aldi NL tegen € 579 de Medion Akoya P2300 D (MD 8354).

(Eindelijk) 8 GB werkgeheugen
Laten we beginnen met het goede nieuws: voor zover we ons kunnen herinneren is dit de eerste keer dat Medion 8 GB DDR3 SDRAM werkgeheugen in zijn computer steekt. Tot nu toe stak daar steevast 4 GB in, weliswaar voldoende maar niet echt riant. Met de opmars van Windows 7 – 64 bit werd het inderdaad tijd die standaard te verleggen.

8 GB werkgeheugen is mooi meegenomen

8 GB werkgeheugen is mooi meegenomen (© ; licentie: )

Grafische kaart
Ook over de grafische kaart ga je ons geen verkeerd woord horen zeggen. Het is de AMD Radeon HD 6670 DirectX 11 met 512 MB DDR5 geheugen. Diezelfde kaart stak ook al in de vorige desktop die bij Aldi NL te koop was.

19 REACTIES

 1. Het is misschien niet de allersuperste computer, maar bij de opening van een nieuw Aldi-filiaal stond deze bij een “restpartij” voor 175 euro. Die kon ik niet laten staan.
  Nieuw in doos en 36 maanden garantie. Dat krijg je nergens, ook niet bij de bekenmde topmerken.

 2. Deze PC staat bij onze nieuw geopende Aldi voor 350 euro te koop: dan kun je hem toch eigenlijk niet meer laten staan: dan heb je toch een aardige PC voor dat geld. Weet iemand of je er Linux (bijv Ubuntu) op kunt draaien? Zo te zien zijn het allemaal standaard componenten dus zou het niet al te lastig moeten wezen, maar hoe zit dat me de harddisk?

  • Ik ben absoluut geen Ubuntu specialist, maar ik zie geen reden waarom dat daar niet op zou werken. Eventueel kan je bij installatie toch ook kiezen voor een dual boot, nee?

 3. Ik heb dat ding ook gekocht.
  Als ik hem aanzet zie ik regelmatig dat ik op F8 moet drukken voor een “run boot”.Hij doet dan echter niets. Na stroom in en uitgeschakeld te hebben doet hij het dan soms weer.
  Met de service gebeld; ik moest alle geplaatste software en foto’s, dokumenten enz. verwijderen (opslaan) en terug naar de fabrieksinstellingen via F11.Als hij het dan weer goed deed lag het dus aan de dokumenten, foto’s en software.
  Gezellig!
  Ik ben geen techneut en weet me geen raad.
  Maar weer het oude beestje van stal gehaald als reserve; ook een Aldi Medion PC waarmee ik nimmer problemen heb gehad.

 4. Zie ik het goed dat het enkel draadloos internet aankan?
  Aangezien wij thuis geen draadloos internet hebben is deze pc dus niet interessant voor hier?
  groeten.

  • Dat moet een misverstand zijn, Rogier. Er zit wel degelijk “Gigabit LAN 10/100/1000 Mbit/s. onboard” bij, en op de foto op blz 6 van het artikel zie je de RJ45-aansluiting voor een internetkabel. Geen probleem dus als je geen draadloos netwerk hebt!

 5. OK verouderd, Ik krijg nu mijn systeem met videoprogjes niet goed op elkaar afgestemd. Is deze PC geschikt voor b.v. Magix 8 of Pinnacle 11?

  m.a.w. zou deze PC met deze config goed genoeg zijn voor videobewerkingen? redelijke grafische kaart, veel geheugen en opslagruimte + een stabiel bewezen systeem lijken mij wel wat!

  • Ik heb de minimum systeemvereisten voor zowel Magix 8 als Pinnacle 11 opgezocht, ze eisen minimum een Intel Core Duo 1,83 resp. 2.4 dus met deze i3 zou dat zeker moeten lukken. Die 8 GB Ram gaat zeker van pas komen. Overweeg toch die externe HD, film is nogal plaatsrovend!

  • Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar Medion is daar nogal voorspelbaar in, dus ga ik een beredeneerde gok doen:
   4 primaire partities (wat het moeilijker maakt om wijzigingen aan te brengen):
   1 van 100 MB, onzichtbaar, waarschijnlijk met bootmanager;
   1 van 1 GB, ook onzichtbaar, OEM partitie;
   1 van 890 GB, zichtbaar als C schijf, met alle bestanden inclusief wisselbestand;
   1 van 40 GB, zichtbaar als D schijf, voor de recovery.
   Misschien wil één van de lezers die deze pc kocht eens op de startknop drukken en dan helemaal onderaan het scherm FDISK intypen om te zien of dat zowat klopt?

  • Laat het me zo formuleren: het is een CPU die momenteel erg courant is, maar ik begin liever met een voorsprong aan een wedstrijd. En wanneer ik Aldi-NL aanbieding vergelijk met wat je voor € 20,- meer kon krijgen in Aldi-BE, dan zeg ik: slechte PC? Nee. Een koopje? Ook Nee.

   • Bedankt voor de reactie. Ik ben er mee geholpen. Ik denk dat ik hem morgen al haal. Bij de Aldi in de buurt hebben ze de aanbieding van 2 maanden geleden, die van 499 euro, nog staan. Maar dit lijkt me dan toch een snellere computer en alsnog een betere optie omdat ik geen geavanceerde plannen met het apparaat heb. Is het een apparaat waar over een jaar of 2-3 alsnog een snellere processer in kan?

    • Reken er maar liever niet op om daar 2-3 jaar later een andere CPU in te steken. Hij moet immers in de socket van het moederbord passen! Deze heeft een socket FCLGA1156, maar wat gaat het de toekomst worden? Bovendien moeten dan alle parameters van het moederbord gewijzigd worden (klok- en bussnelheden,…) en dat is echt niet simpel – als het al kan.

 6. aldi 13 april 2011 MD8354 PC leuk dingetje alleen…
  Vid card lijkt me krachtig genoeg en de cpu i3-550 ook. Alleen is die usb3.0 via marvel poort of zou die integraded zijn ?? En hoe is het mobo opgebouwd? Ikzelf koop altijd losse onderdelen en houd het meer bij de bekende merken want daar krijg je genoeg specificaties bij om uit te zoeken of de computer ook echt goed werken. Bij die van de aldi kan ik niet zien hoe het MOtherBOrd is ingericht en kan dus ook niet zien of dit goed gaat uitpakken. Via verschillende websites kan je erachter komen hoe belangrijk het is om usb3.0 en sata6 good voorelkaar te hebben. Echter bij medion kom je daar nooit achter sinds ze geen pipeline specs en mobo bios sofware specs geven. Heeft iemand misschien meer info dan zou ik die graag willen zien. (me moeke heeft een nieuwe pc nodig en ik raad alleen iets aan als ik het echt zeker weet).
  b.v.d.

  • ai ai ai na het overlezen van die post zag ik dat ik zeker meer koffie had moeten drinken en had moeten wachten tot ik echt wakker was voordat ik dat plaatste.
   nou ja ik hoop dat iemand er een beetje wijs uit kan worden sinds editen of wijzigen niet mogelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.