Microsoft Windows 7 Service Pack 1

De eerste grote update van Windows 7

2
Windows 7 Service Pack 1

Windows 7 Service Pack 1 (© ; licentie: )

Sinds 22 februari stelt Microsoft Windows 7 Service Pack 1 ter beschikking. Je kunt het downloaden van de website van Microsoft in alle talen, dus ook in het Nederlands.

Waarom een Service Pack?
Je kent het verschijnsel waarschijnlijk wel: je wilt ’s avonds de computer afsluiten maar plots verschijnt er op het beeldscherm de mededeling “Update 1 van 5 wordt geïnstalleerd – de computer niet uitschakelen”. Telkens wanneer men bij Microsoft een bug of een veiligheidsprobleem in hun besturingssystemen ontdekt wordt dat op deze manier met een “pleister” (patch) verholpen.
Stel nu dat je op een gegeven moment om welke reden dan ook beroep moet doen op de recovery cd van je computer. Hiermee breng je die terug in de oorspronkelijke staat zoals hij was op de dag van aankoop. Dan zou je dus logischerwijze die tientallen patches één voor één moeten downloaden en installeren. Een betere oplossing in dit geval is het installeren van Service Pack 1.

Voor de installatie

Voor de installatie (© ; licentie: )

Wat zit er dan in de Windows 7 Service Pack 1?
Zoals in de vorige paragraaf aangegeven is Windows 7 Service Pack 1 een verzameling van de eerder uitgegeven updates voor de beveiliging, prestaties en stabiliteit van Windows 7. Het bevat ook nieuwe verbeteringen van functies en services in Windows 7, zoals verbeterde betrouwbaarheid bij het aansluiten van HDMI-audioapparaten, het afdrukken via de XPS-viewer en het herstellen van vorige mappen in Windows Verkenner nadat de computer opnieuw is opgestart.

2 REACTIES

  1. Na installeren Service Pack 1 Windows 7 aanzienlijke systeemvertraging opgetreden. Ook ervaring van andere,mij bekende gebruikers !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.