Snelle router verenigt internet, storage, telefonie en digitale media

8
283

De geteste VDSL2+ verbinding heeft een theoretisch maximale downloadsnelheid van 30 Mbit/s en uploadsnelheid van 6 Mbit/s. Allereerst moeten we vermelden dat de Fritz!Box 7390 een uiterst stabiele VDSL2+-connectie heeft, zelfs als we in het menu DSL Information, Interference Resistance alle opties op Max. Performance zetten. De verbinding viel tijdens een testperiode van drie weken niet een keer uit. We haalden een downloadspeed van 27,25 Mbit/s en een uploadsnelheid van 4,21 Mbit/s. Om dit in perspectief te plaatsen: in die omstandigheden kun je een bestand van 800 Mb binnen de 4 minuten van het internet binnenhalen. De pingtijd kwam uit op 35 à 37 ms.

Conclusie
De AVM Fritz! FRITZ!Box Fon WLAN 7390 is een snelle, geavanceerde router met een heleboel extra’s. Dit is waarschijnlijk een van de beste internetrouters die je voor dit geld kunt kopen.

(90/100)

Adviesprijs
€ 289. Op het internet vonden we prijzen terug tot ca. €230.
Foto van AVM
Website: AVM Duitsland Website: AVM België Website: AVM Nederland
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelExperimentele muziek maken met augmented reality
Volgend artikelMeer dan het zoveelste iPod dock
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

8 REACTIES

    • Ja.

      ” DECT Eco
      If you enable “DECT Eco” (No Emission), the FRITZ!Box will switch off DECT before going into standby mode.
      All registered cordless telephones must support the mode “DECT Eco”.
      DECT Eco always enabled
      DECT Eco can be enabled only when night service with Do Not Disturb is enabled”

      Je kunt daarenboven ook de DECT Field Strength verlagen, dan zendt hij minder krachtig uit (voor als je telefoons toch allemaal dicht in de buurt van de fritz box worden gebruikt).

  1. Naast DSL (ADSL, VDSL) kan deze FritzBox ook gebruikt worden achter een kabelmodem (Telenet), waardoor het modemgedeelte uitgeschakeled wordt (LAN1 poort wordt dan een WAN poort)

    Weet iemand de maximale WAN>LAN doorvoersnelheid wanneer de Box gebruikt wordt als router only ? Bijvoorbeeld op een Gigabit WAN aansluiting … Gezien deze Box beschikt over 4 Gigabit poorten zou je verwachten dat je heel grote snelheden kan krijgen ?

    • Hangt af van de maximale snelheid van de Ethernetpoort (Fast of Gigabit Ethernet?) van de kabelmodem; in theorie zou de Ethernetverbinding geen flessenhals mogen vormen voor de toch hoedanook tragere kabelverbinding.

      • Ik sprak dan ook niet over een trage kabelverbinding in België. In Australië zijn ze een nationaal FTTH glasvezelnetwerk aan het bouwen, met snelheden tot 1 gbps: http://www.nbn.gov.au/
        Iemand vroeg me hoe snel de FritzBox dit soort snelheden kan routeren, maar ik vind hierover niets.
        Eén iemand sprak rapporteerde “up to 700 mbps”, maar ik kan dit moeilijk geloven (tenzij hij de FritzBox als “IP Client” heeft ingesteld i.p.v. “Router” (maar dan gebruik je de FritzBox alleen als een gigabit switch).

  2. Jozef,

    Toch een vraagje over Dect telefoons. Ik heb zo’n Belgacom Duo setje en ik geloof dat het basisstation eigenlijk het telefoonboek bevat. Ik vermoed dus dat je je telefoonnummers kwijt bent als je je aanmeldt op de Fritz box?

    • Indien het telefoonboek in het basisstation zit dan wordt dit inderdaad niet overgenomen door de Fritz omdat die natuurlijk een nieuw basisstation is. Maar die heeft wel zelf ook een uitgebreid telefoonboek dat je bovendien in zijn webinterface kunt onderhouden… ik weet alleen niet of dit met alle dect-sets compatibel zal zijn… uitproberen is de boodschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.