Geen schroef los bij Apple iPhone

0
44
iPhone 4 Liberation Ki

iPhone 4 Liberation Ki (© ; licentie: )

Apple voorziet de iPhone en sommige van zijn laptops van een nieuw schroeftype. Het bedrijf wil zo vermijden dat gebruikers hun iPhone of laptop nog zelf openen of dat niet door Apple geautoriseerde herstellers de iPhone repareren.

De pentalobulaire schroef ziet eruit als een bloem met vijf halfronde blaadjes en vervangt de Philips-schroeven die tot nu toe werden gebruikt. De nieuwe schroef lijkt een beetje op de bekendere Torx-schroef, maar de “punten” zijn afgerond. Pentalobulaire schroevendraaiers zijn niet courant in de handel verkrijgbaar.
Naar verluidt worden de Parker-schroeven van gerepareerde iPhones standaard ook al vervangen door de nieuwe pentalobulaire schroeven. De nieuwe schroef dook volgens de website iFixit in het midden van 2009 voor het eerst op in de MacBook Pro en diende daar om de accu te bevestigen.
Heel wat niet-Amerikaanse iPhone 4’s hadden van bij het begin al een kleinere uitvoering van dezelfde soort schroeven. Volgens iFixit gebruikt Apple zelfs drie verschillende groottes van deze nieuwe schroef. iFixit verkoopt een “iPhone 4 Liberation Kit” waarmee je de schroeven toch kunt losdraaien. De kit kost 10 dollar.

Video over hoe je de iPhone opent:

Apple’s Diabolical Plan to Screw your iPhone from iFixit on Vimeo.

Vorig artikelInkjet all-in-one gebruikt digitale cameratechnologie
Volgend artikelEigenzinning iPod dock doet oren spitsen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.