Serinity Systems eComStation 2.0 besturingssysteem

Nieuwe versie besturingssysteem op basis van OS/2

1
EComStation desktop

EComStation desktop (© ; licentie: )

De Australische Amerikaanse firma Serinity Systems heeft de officiële versie van eComStation 2.0 op de markt gebracht. Dat is eigenlijk een nieuwe versie van het oude IBM OS/2 besturingssysteem.

eComStation 2 is een commercieel en dus te betalen besturingssysteem op basis van IBM OS/2 Warp 4.52. Leuk voor aanhangers van het ondertussen doodverklaarde OS/2, maar schrijver dezes vraagt zich toch af wat het nut van deze release is. Er bestaat geen nieuwe software die gebruik maakt van de schitterende objectgeöriënteerde WorkPlace Shell desktop, waardoor een gebruiker eigenlijk gehercompileerde Linux-software als Firefox en OpenOffice.org zit te draaien. Bovendien bestaan er geen OS/2-drivers voor heel wat hardware en worden die ook door niemand gemaakt. Als je dan weet dat Linux gratis is terwijl je moet betalen voor eComStation, waarom zou je dat dan doen? Dit is echt een voorbeeld van “too litte, much too late”.

1 REACTIE

 1. Beste Johan,

  leuk dat je publiceert over eComStation 2.0. De genoemde versie kwam mei jongstleden uit in het engels en verschijnt binnenkort in het duits en nederlands.

  Een paar opmerkingen over je artikel:

  – Serenity Systems International is een amerikaans (texaans) bedrijf, niet australisch
  – Sinds enige tijd is Mensys BV de eigenaar en ontwikkelaar van het eComStation product, Mensys is een nederlands bedrijf
  – Er zijn behoorlijk veel nieuwe applicaties beschikbaar, kijk voor een overzicht eens op http://www.ecomstation.it/ecsoft2/ (toegegeven, de meeste zijn ports van opensource applicaties die ook onder Linux beschikbaar zijn)
  – Er worden wel degelijk nieuwe drivers ontwikkeld, zo is er recent een native driver voor een hele reeks Intel NICs uitgebracht, universele audio driver, een AHCI driver en 3D accelerated video driver is in ontwikkeling etc. etc.
  – Het belangrijkste voordeel van eComStation is dat het volledig OS/2 compatible is, waardoor bestaande OS/2 applicaties kunnen draaien op courante hardware, dit is voor het grootste deel van onze klanten het aankoopargument.

  Mocht je meer vragen hebben dan vernemen we deze graag,

  J. Benjamins / eComStation Support Team

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.